15 Ιουνίου 2015

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΕΘΝΙΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος συνοδεύεται από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο και τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο υπογράμμισε ότι η σημασία της Σύναξης είναι ζωτικής σημασίας. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επεσήμανε: 

« Έχει σχεδόν 50 χρόνια που εργαζόμαστε για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας. Πιστεύω ότι η επικείμενη Σύναξη θα είναι καθοριστικής σημασίας για το κατά πόσο θα συνέλθει η Μεγάλη Σύνοδος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να δώσει απαντήσεις στον σύγχρονο άνθρωπο για μια σειρά ζητήματα».
Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο «εκείνο, το οποίο εμποδίζει την Ορθοδοξία να λάβει αποφάσεις είναι ο εθνικισμός. Δηλαδή, κάθε Προκαθήμενος βλέπει πρώτα την εθνική του καταγωγή και έπειτα την Ορθοδοξία». Πρέπει, τονίζει, «πρώτα όλοι να είμεθα Ορθόδοξοι και κατά δεύτερο λόγο να είμαστε Έλληνες, Ρώσοι, Άραβες, Σλάβοι κλπ. Αν δεν αποβάλουμε τον εθνισμό μας και να θέσουμε υπέρ άνω όλων την Ορθοδοξία, δυστυχώς δεν θα πάμε καλά».

ΠΗΓΗ: http://dia-kosmos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_37.html

ΣΧΟΛΙΟ: Όχι παππούλη "είμεθα" ΠΑΝΩ από όλα και ΠΡΩΤΑ από όλα, ΕΛΛΗΝΕΣ, και δευτερευόντως (και σε απόσταση) έρχεται το θρησκευτικό πιστεύω.
Δεν μας ενδιαφέρει, εσείς τα παππαδαριά, τί θα κάνετε για να προσηλυτίσετε κι άλλους "πιστούς" για το παγκάρι σας. Καλά θα κάνετε λοιπόν να αλλάξετε... τροπάριο.
Δεν μας ενδιαφέρουν οι καλοί χριστιανοί, μας ενδιαφέρουν οι καλοί Έλληνες.
ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΟΛΩΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου