18 Δεκεμβρίου 2013

Έγινε, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Τουρκική Πρεσβεία της Συρίας, από το κόμμα “Levant” της Συρίας

Ο πρόεδρος του κόμματος Rodrigue “Δημήτρης” Khoury
Μέλη του κόμματος “Levant” της Ελληνικής Αντιοχείας, συναντήθηκαν έξω από την Τουρκική πρεσβεία στο Λίβανο για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των 12 απηγμένων ελληνοορθοδόξων καλογριών από την Μααλούλα, καθώς και για τους δύο ακόμη αγνοουμένους αρχιεπισκόπους.
Οι διαμαρτυρόμενοι ενώθηκαν με συγγενείς των αγνοουμένων καλογριών, καθώς και με συγγενείς άλλων ομήρων (Ααζαζ). Οι 11 όμηροι του Ααζαζ, απήχθησαν τον Μάιο του 2012 και οι συγγενείς τους κατηγορούν την Τουρκία για την απαγωγή.

Το κόμμα πιστεύει ότι η Τουρκία ασκεί μεγάλη επιρροή στους τζιχαντιστές στην Συρία, ιδιαιτέρως σε αυτούς που έκαναν τις απαγωγές των Αρχιεπισκόπων και των καλογριών. Μπορεί η Τουρκία να μη είναι ο μόνος τροφοδότης της τρομοκρατίας, αφού και η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, εμπλέκονται ενεργά, αλλά φαίνεται να ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή.


Εμείς από την πλευρά μας απορούμε: Υπάρχει Ελληνικό κράτος, που να στηρίζει και να εκμεταλλεύεται αυτές τις προσπάθειες;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου