21 Απριλίου 2010

Φρικιαστικά τα μέτρα του ΔΝΤ για τις χώρες που πέφτουν στα νύχια του

20/04/2010

Γράφει ο Γ.Δελαστίκ

Ορμησαν να κατασπαράξουν τα εισοδήματα των Ελλήνων εργαζομένων ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Ολι Ρεν και ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν μόλις άκουσαν τη χαρμόσυνη γι’ αυτούς είδηση ότι η κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα βορά στο ΔΝΤ. Ζήτησαν αμέσως μείωση κατά 10% των μισθών όλων των Ελλήνων εργαζομένων στον... ιδιωτικό τομέα!

Φρικιαστικά είναι τα μέτρα που πάντα εφαρμόζει το ΔΝΤ σε όσες χώρες έχουν τη δυστυχία να πέσουν στα νύχια του.
> Καταργεί αμέσως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα αδείας, σε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.
> Καταργεί τα κατώτατα μεροκάματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
> Αφήνει ελεύθερες τις απολύσεις χωρίς καν αποζημίωση.
> Αυξάνει τον ΦΠΑ.
...
Η αντίσταση των Ελλήνων και μόνον αυτή θα καθορίσει, αν η κυβέρνηση Παπανδρέου θα περάσει όλα αυτά τα μέτρα του ΔΝΤ ή αν θα υποχρεωθεί να κάνει πίσω σε κάποια από αυτά. Εχει πάντως καταστεί κραυγαλέα πασιφανές ότι η ίδια η κυβέρνηση δεν προβάλλει καμία αντίσταση στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Υποκύπτει ταχύτατα σε κάθε πίεσή τους. Ελάχιστη σημασία έχει πλέον αν δεν μπορεί ή αν δεν θέλει καν να αντισταθεί. Το βέβαιο είναι ότι καμιά δήλωσή της δεν έχει πια την παραμικρή αξιοπιστία.
...
Θα επιβιώσει πολιτικά ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να υποτάξει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, καθορίζοντας ως μέλλον του λαού της τη φτώχεια και τη μιζέρια για πολλά χρόνια;
...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=11210969

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου