16 Απριλίου 2010

11 μέτρα φωτιά για την Ελλάδα φέρνει το ΔΝΤ - Εισηγείται απολύσεις, κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ και ΦΠΑ στο 25%

15/04/2010

Γράφει ο Μ. Χριστοδούλου

Απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο, νέα αύξηση του ΦΠΑ , μείωση του αφορολογήτου στις αγοραπωλησίες ακινήτων, πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και νέες περικοπές μισθών και επιδομάτων , είναι ορισμένα από τα μέτρα – σοκ που προτείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Τα μέτρα αυτά πρόκειται να αναπτύξουν οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας.
....
(3) ΦΠΑ: Νέα αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 21% στο 25% προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αναγκαία φορολογικά έσοδα που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
...
(5) Αυξήσεις μισθών: Το πάγωμα των μισθολογικών αυξήσεων να συνεχιστεί και κατά τη διετία 2011-2012.

(6) Συντάξεις: Προτείνεται η χορήγηση συντάξεων με βάση τις συνολικές αποδοχές του εργαζομένου σε ολόκληρο τον εργασιακό του βίο και όχι με βάση τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας. Επιπλέον, προτείνεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (αντί για 37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας που ισχύει σήμερα) και να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
...
(8) Μισθοί στο Δημόσιο: Από το ΔΝΤ προήλθε η πρόταση-σοκ για περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού ή της 13ης και της 14ης σύνταξης από τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν συνέστησε περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.
...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
http://www.bankingnews.gr/Όλη-η-ενημέρωση/item/2404

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου