28 Δεκεμβρίου 2016

Ανοιχτή υποστήριξη στο Ισραήλ από τον... Τραμπ


"Μείνε δυνατό μέχρι να αναλάβω την προεδρία" είπε ο Τραμπ για το Ισραήλ.
Αιτία αυτής της δήλωσης, το ψήφισμα του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, που καταδικάζει τον συνεχόμενο εποικισμό των κατεχομένων. Με την απουσία των ΗΠΑ από το συμβούλιο και με το να μη θέσουν βέτο στο συγκεκριμένο ψήφισμα, πυροδότησαν την οργή της ισραηλινής κυβερνήσεως.

Όμως ο Τραμπ, με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε μία "επίθεση" φιλίας στο Ισραήλ, καθιστώντας σαφές ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα υποστηρίζει το Ισραήλ, ανοιχτά και... χωρίς ενδοιασμούς!
Πάντως, φαίνεται να είναι μία κίνηση που γίνεται, για να αποτινάξει την ρετσινιά του "ρατσιστή", "φασίστα" κλπ, και ομολογουμένως του ήρθε κουτί! Για να είμαστε και λογικοί, οι πολιτικοί και γεωπολιτικοί δεσμοί των δύο κρατών είναι πολύ δυνατοί και τα όποια λίγα "δυσάρεστα" συμβάντα, που είναι μέσα στο πρόγραμμα, δεν πρόκειται να χαλάσουν τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο κρατών. Όσες δηλώσεις εντυπωσιασμού και κάνει λοιπόν ο Τραμπ, οι σχέσεις των δύο κρατών είναι εξαίρετες και δεν τον χρειάζονται για να κάνει τον γεφυροποιό... Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση, βασικό σκοπό έχει να "μαλακώσει" το "ακροδεξιό" προφίλ του Τραμπ.

Υ.Γ. φανταζόμαστε ότι οι εθνικιστικές και πατριωτικές τάσσεις παγκοσμίως που θριαμβολογούσαν για την εκλογή του, να έπαθαν ένα μικρό σοκ από αυτές τις δηλώσεις. Είναι γνωστό ότι λίγο πολύ ρέπουν προς τον αντισιωνισμό, μέχρι και αντισημιτισμό και προφανώς κάπου θα αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα με τις δηλώσεις αυτές.
Και το εδώ κόμμα της Χρυσής Αυγής, που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της εκλογής Τραμπ, θα πρέπει να δαγκώθηκε λίγο με αυτές τις δηλώσεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου