2 Νοεμβρίου 2016

Προτάσεις αλλαγής της εθνικής επετείου στις 12 Οκτωβρίου 1944 (ημέρα απελευθέρωσης από τους Γερμανούς) αντί της 28ης Οκτωβρίου 1940 (έναρξη αντιστάσεως στον Άξονα)

Δεν θυμόμαστε να το έχουμε ακούσει παλαιότερα, και δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να είχε τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα. Εφέτος λοιπόν ακούσαμε και αυτήν την απορία κάποιων περίεργων τύπων...
Τους κάνει λοιπόν εντύπωση γιατί, αντί να εορτάζουμε την απελευθέρωσή μας από τους Γερμανούς, ως εθνική εορτή όπως κάνει όλη η Ευρώπη, εορτάζουμε την αντίστασή μας.
Μάλιστα στον λόγο τους ξεχώριζες και μία δόση ειρωνείας, σαν να λέγανε ότι είναι και αυτό ένα κατάλοιπο του "εθνικιστικού" παρελθόντος της πατρίδος μας.

Βεβαίως, αν είχαν το παραμικρό ίχνος πατριωτισμού μέσα τους και λογικής σκέψεως, θα καταλάβαιναν γιατί εμείς οι Έλληνες εορτάζουμε στην συγκεκριμένη ημέρα.
Θα αναφέρουμε λοιπόν για ποιους λόγους εμείς εορτάζουμε την αντίστασή μας στον άξονα, ενώ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εορτάζουν την απελεύθερωσή τους από αυτόν.

- Κατά πρώτον, καταβάλαμε την μεγαλύτερη αντίσταση. Ημέρες αντίστασης:
Ελλάς: 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43 [Η υπερδύναμη της εποχής]
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Δανία 0
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0
Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ή συμμάχησαν με τον άξονα, ή παραχωρήθηκαν στην Σοβιετική Ένωση (με το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ), ή όντας άνευ στρατηγικής σημασίας, έγινε δεκτή η ουδετερότητά τους.  


- Κατά δεύτερον, οι Ελληνικές Νίκες στο αλβανικό μέτωπο, ήταν οι πρώτες νίκες παγκοσμίως κατά του άξονος.
Ήμασταν οι πρώτοι που δείξαμε στον κόσμο ότι οι ιταλικές και γερμανικές στρατιές δεν είναι ανίκητες.


- Κατά τρίτον, τα Ελληνικά Στρατεύματα, κατάφεραν όχι μόνο να αποκρούσουν την εισβολή των Ιταλών, αλλά και να προωθηθούν μέσα στο μέτωπο και να διεξάγουν παράλληλα και απελευθερωτικό αγώνα. Έναν τιτάνιο αγώνα υπέρ πατρίδος για τις αλύτρωτες πατρίδες της Βορείου Ηπείρου.


- Κατά τέταρτον, με την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων, αρχίζει πια στα φανερά η διάθεση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ, όχι τόσο να καταλάβει την εξουσία (μιας και τους το απαγόρευσε ο Στάλιν) όσο στο να εμπλέξει την Ελλάδα σε έναν πολιτικοκοινωνικό κυκεώνα δίχως αύριο. Ουσιαστικά, εκτελώντας τις γεωπολιτικές επιθυμίες των "συμμάχων" μας για την περιοχή μας, κράτησαν την Ελλάδα μακριά από τις μεταπολεμικές εξελίξεις, αλλά κυρίως από τις όποιες διεκδικήσεις! 
12 Οκτωβρίου 1944 αποχώρησαν οι Γερμανοί από την Αθήνα. Από τότε μέχρι και τον Αύγουστο του 1949 η πατρίδα μας ήταν υπό συνεχείς συγκρούσεις και τον εμφύλιο. Τρεισήμισι χρόνια κράτησε η κατοχή, Πέντε χρόνια η εμφύλια αναταραχή.

Για τους παραπάνω, κυρίως, λόγους λοιπόν, για όποιον έχει την απορία, εμείς οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να εορτάζουμε την ημέρα της αντιστάσεως και όχι την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου