5 Ιουλίου 2015

Τί παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη μας;

Αυτή η εβδομάδα που διαβήκαμε ήταν δύσκολη. Τόσο για τους Έλληνες που περίμεναν στις ουρές των ATM για 50€ ουσιαστικά, αλλά περισσότερο για όλη την ελληνική οικονομία. Αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε μας πήγε πίσω ένα χρόνο τουλάχιστον και δημιούργησε κλίμα φόβου σε Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Αλήθεια σε κανέναν δεν κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις του Τσίπρα και σήμερα του Βαρουφάκη;
Ο πρώτος μας υποσχέθηκε συμφωνία (μνημόνιο δηλαδή) μέσα σε 48 ώρες και ο άλλος συμφωνία μέσα σε... 24 ώρες!!! Αυτή βέβαια στην περίπτωση που έρθει το ΟΧΙ.
Δηλαδή τί θα κάνουμε; Θα πάμε με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος υπέρ του ΟΧΙ, θα τα τρίψουμε στα μούτρα των θεσμών και των εταίρων και εκείνοι γεμάτοι ενοχές και με δάκρυα στα μάτια θα υπογράψουν ό,τι τους πασάρουμε; Μήπως κάτι δεν καταλαβαίνουμε;
Αν και μας είναι παγερά αδιάφορο το τελικό αποτέλεσμα, μόνο και μόνο για να δούμε τον Βαρουφάκη να φέρνει συμφωνία εντός 24ώρου, θα θέλαμε να βγει ένα ΟΧΙ.

Η δική μας πεποίθηση είναι ότι όλο το σκηνικό είναι στημένο και με σκοπό να μας τραβήξουν οικονομικά πίσω. Είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, στην πραγματικότητα δεν σημαίνει τίποτα για τους Ευρωπαίους.
Αν θέλουν να μας πετάξουν έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν θέλουν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ, καμμία μα καμμία σχέση δεν έχει το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος παρωδία. Μπορεί να το χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι για αυτά που θέλουν να πράξουν, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα επηρεάσει πραγματικά τους ευρωπαίους "φίλους" μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου