11 Αυγούστου 2014

Το αίσχος του ΕΝΦΙΑ και το μίσος της κυβέρνησης για τους ιδιοκτήτες κατοικίας

Η νέα γκάφα της κυβέρνησης με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δείχνει όχι μόνο την προχειρότητα με την οποία προσπαθεί να φανεί υπάκουη στις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, αλλά και το μίσος που την διακατέχει για τον Ελληνικό Λαό και ιδιαιτέρως για όσους διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία. Μέσα στο κατακαλόκαιρο περνάει βασικά νομοσχέδια τα οποία αποτελούν απαίτηση της τρόικας, αλλά και των εγχώριων συμμάχων της όπως οι μεγαλοεκδότες.

Με τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εφαρμόζει πιστά το σχέδιο για πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την τιμωρία όσων έχουν ιδιόκτητη ακίνητη περιουσία. Οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να εκδικηθούν τους Έλληνες που είχαν δικό τους σπίτι, κινούμενοι προς αυτήν την κατεύθυνση με δύο αποφάσεις: α) την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια, β) την ανελέητη και αδίστακτη φορολογική εξόντωση όσων Ελλήνων διαθέτουν έστω κι ένα σπίτι ή οικόπεδο.

Την ίδια ώρα ντροπή αποτελεί η στάση των λεγομένων «συνήθων ανταρτών» από τα δύο κυβερνητικά κόμματα. Με πολύ ήπιες αντιδράσεις (ε, όχι να ρίξουν και την κυβέρνηση για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες «κωλόσπιτα»…) ουσιαστικά κοροϊδεύουν τον Λαό, ο οποίος έχει αγανακτήσει (για μια ακόμη φορά) με την αντιλαϊκή φορομπηχτική τακτική της κυβέρνησης. Παίζοντας ένα κακόγουστο θέατρο σκιών,ειδικά οι βουλευτές της ΝΔ, κάνουν προσπάθειες να αποτινάξουν από πάνω τους την τεράστια ευθύνη που έχουν, έτσι ώστε να ξεγελάσουν τον κόσμο. Αντί να χτυπήσουν στη ρίζα το αίσχος του ΕΝΦΙΑ αρκούνται σε κακότεχνα «μερεμέτια», τα οποία βαφτίζουν ως «διορθωτικές κινήσεις».

Από την μεριά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να ισορροπήσουν ανάμεσα στο ψέμα και την υποκρισία. Από τη μια μεριά εμφανίζονται στις συζητήσεις των νομοσχεδίων, δήθεν, ως αντίθετοι, αλλά κατόπιν ψηφίζουν και με τα δύο χέρια όλα τα νομοσχέδια που εξαθλιώνουν και γονατίζουν τον Ελληνικό Λαό. Όλα αυτά, εκτός από την ασόβαρη και αμήχανη κατάσταση της κυβέρνησης, δείχνουν και την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει το επιτελείο του Σαμαρά. Καταφέρνουν να γιγαντώνουν ακόμη περισσότερο την Λαϊκή κατακραυγή εναντίον της κυβέρνησης, κάτι που θα φανεί καθαρά στις εκλογές, τις οποίες όσο κι αν προσπαθεί να καθυστερήσει ο Σαμαράς κάποια στιγμή θα έλθουν και θα τον συνθλίψουν πολιτικά, τόσο αυτόν και το κόμμα του όσο και τους συνεταίρους του στο ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-aischos-tou-enfia-kai-to-misos-ths-kubernhshs-gia-tous-idiokthtes-katoik#ixzz3A4YTKOVc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου