18 Αυγούστου 2014

150.000 στρατιώτες Εβραϊκής καταγωγής, υπηρέτησαν στον στρατό του... Χίτλερ!



Περίπου 150.000 Εβραίοι υπηρέτησαν στον στρατό του Χίτλερ, μερικοί με την ρητή συγκατάθεση του ηγέτη των Ναζί, σύμφωνα με ιστορικό των ΗΠΑ που πήρε συνέντευξη από εκατοντάδες πρώην στρατιώτες.

Bryan Mark Rigg
Ο Bryan Mark Rigg, καθηγητής ιστορίας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Πολέμου της Βιρτζίνιας, ανέφερε στο Ρόιτερς ότι το θέμα με τους στρατιώτες που ήταν μερικής εβραϊκής καταγωγής, ήταν επί μακρόν ένα θέμα ταμπού και παραβλέφθηκε από τους περισσότερους ακαδημαϊκούς, αφού εμφάνιζε ακανθώδη ερωτήματα.

«Δεν ήταν όλοι όσοι φορούσαν στρατιωτική στολή, Ναζί και δεν καταδιώχθηκε κάθε άτομο εβραϊκής καταγωγής», αναφέρει. «Πού ανήκαν...; Υπηρετούσαν στον στρατό και είχαν χάσει την μητέρα τους στο Άουσβιτς».

Σύμφωνα με τους Νόμους της Νυρεμβέργης του 1935, οι Εβραίοι ή αυτοί που είχαν μερικώς εβραϊκή καταγωγή, ήταν ακατάλληλοι να υπηρετήσουν στον στρατό, αλλά ο Rigg κατέγραψε και πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 400 πρώην στρατιώτες μερικής εβραϊκής καταγωγής, που χαρακτηρίζονταν “Mischlinge” (μικτής φυλής) από τους Ναζί.

Υπολογίζει ότι υπήρχαν περίπου 60.000 στρατιώτες με έναν Εβραίο γονέα και 90.000, με Εβραίο παππού ή γιαγιά, στην Βέρμαχτ, τον τακτικό στρατό δηλαδή που ήταν ξεχωριστός από τα SS.

«Υπέθεταν ότι ‘Εάν υπηρετήσω καλά, δεν πρόκειται να πειράξουν εμένα και την οικογένειά μου’», αναφέρει.

Πάντως, επιστρέφοντας στην οικία τους από την εκστρατεία στην Πολωνία στην έναρξη του πολέμου, βρήκαν ότι οι διώξεις κατά των οικογενειών τους είχαν χειροτερέψει. Πολλοί λοιπόν από τους μισούς-Εβραίους άρχισαν να παραπονιούνται, οδηγώντας τον Χίτλερ στην απόλυσή τους από το στράτευμα στα 1940.

Αλλά πολλοί από αυτούς που ονομάζονταν μερικώς εβραίοι, συνέχισαν να υπηρετούν, πολλές φορές και λόγω της καθυστέρησης να έρθουν οι απαλλαγές τους στην πρώτη γραμμή, είτε γιατί έκρυβαν την καταγωγή τους, είτε γιατί είχαν προσφέρει καλή υπηρεσία.

Πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί, με εβραίο πρόγονο, κέρδισαν ειδική άδεια για να υπηρετήσουν, από τον ίδιο τον Χίτλερ.

«Η ιστορία δεν είναι τόσο μαύρο και άσπρο. Η ιστορία με τους μιγάδες, δείχνει πόσο χρεωκοπημένοι ήταν οι φυλετικοί νόμοι των Ναζί», αναφέρει ο Rigg.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΜΑ

Στην Γερμανία από καιρό ήξεραν για άνδρες που υπηρετούσαν στον στρατό, τους οποίους οι φυλετικοί νόμοι των Ναζί θα έπρεπε να τους κατατάξουν ως Εβραίους,  με πιο τρανταχτές περιπτώσεις τον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Σμιτ (ο παππούς του ήταν εβραϊκής καταγωγής και ο ίδιος υπηρέτησε ως υπαξιωματικός πυροβολικού) και τον Πτέραρχο της Λουφτβάφε Έρχαρντ Μιλχ (με πατέρα εβραϊκής καταγωγής!!!).

Η εφημερίδα «Die Welt» αναφέρει για το βιβλίο του Rigg «Οι Εβραίοι στρατιώτες του Χίτλερ, μία από τις πιο σημαντικές έρευνες για το ολοκαύτωμα τα τελευταία χρόνια».

«Οι μικτής-φυλής υπέφεραν την ίδια μοίρα στην ακαδημαϊκή ζωή, όπως και στην πραγματική. Δεν υπήρχε κανένας να μιλήσει για αυτούς» αναφέρει ο Rigg.

Ο Rigg, που υπηρέτησε στους πεζοναύτες του στρατού των ΗΠΑ και σαν εθελοντής στον ισραηλινό στρατό, κινήθηκε για να ερευνήσει το θέμα, αφού ανακάλυψε την δική του εβραϊκή καταγωγή, καθώς εξέταζε το γενεαλογικό του δέντρο και αφού είχε την ευκαιρία να συναντήσει έναν Εβραίο βετεράνο της Βέρμαχτ.

Πολλά από τα άτομα αυτά, του έλεγαν την ιστορία τους για πρώτη φορά και σε μερικές περιπτώσεις οι οικογένειές τους δεν ήξεραν τίποτα για την εβραϊκή καταγωγή τους. «Μπορούσαν να μου λένε τα εσώψυχά τους, μιλώντας μου για την σχιζοφρενική ιστορία που πέρασαν», αναφέρει.

Είναι βέβαιος ότι οι περισσότεροι των στρατιωτών εβραϊκής καταγωγής, δεν ήταν γνώστες της συστηματικής δολοφονίας των εβραίων, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι μισοί εβραίοι αναφέρθηκαν στους σταθμούς απέλασης το 1944.

«Οι περισσότεροι λένε ότι δεν αισθάνονται ένοχοι, που υπηρέτησαν στο στρατό, αισθάνονται όμως ενοχή για ό,τι δεν έκαναν για να σώσουν τους συγγενείς τους»,  αναφέρει.

1 σχόλιο:

  1. Πιθανόν ο Πούτιν να έχει και αυτός εβραική καταγωγή, όπως και Στάλιν.
    Προφανώς δεν έχει κανένα λόγο να επιστρέψει στους Έλληνες την πόλη, εκτός και αν ξαναμοιράσουν τον κόσμο για δικούς τους λόγους οι ισχυροί.
    Η αλήθεια είναι ότι κυβερνούν οι Εβραίοι πίσω από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε!
    Ποιοι λοιπόν διαπράττουν το έγκλημα κατά του ελληνικού λαού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή