21 Μαΐου 2014

Γιατί ο Σύριζα στήριξε τους μνημονιακούς στις δημοτικές εκλογές;


Όλοι πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συσπειρώσει τις αντιμνημονιακές δυνάμεις και θα είναι ο νικητής των εκλογών αλλά εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά πνίγηκε στα εθνικά του συμπλέγματα και στην ομιχλώδη αντιμνημονιακή πολιτική.
1.      Βούλιαξε σε όλες τις περιφέρειες του Βορρά, Μακεδονία – Θράκη όπου κατά την προεκλογική περίοδο, οι δηλώσεις Κούλογλου για το δικαίωμα των Σκοπιανών να λέγονται «Μακεδόνες», η αποπομπή Καρυπίδη κατ΄εντολήν του Αμερικανοεβραϊκού λόμπι, ο οποίος Καρυπίδης - πήρε 30% - τόλμησε να φωνάξει τον Κασιδιάρη σε εκπομπή του και ενόχλησε τους Εβραίους και η μη στήριξη στην Ρομά Σαμπιχά κατ εντολήν του Τουρκικού Προξενείου οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ναυάγιο. Κατ΄ουσίαν έδωσε τις περιφέρειες στον Σαμαρά αφού οι ακρίτες έχουν εθνικές ευαισθησίες που οι νεοταξίτες Αθηνοκεντρικοί Συριζαίοι τις έχουν απολέσει προ πολλού. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ την κρίσιμη στιγμή αντί να ορθώσει ανάστημα στα διεθνή κέντρα αποφάσεων, τούς υπηρέτησε και στην περίπτωση Καρυπίδη και με τα Σκόπια και δήλωσε υποταγή στο τουρκικό προξενείο.
2.      Στην περιφέρεια Πελοποννήσου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε τον Πασόκο και μνημονιακό Βουδούρη παρά την σφοδρή αντίδραση από τις τοπικές οργανώσεις του. Μα είναι δυνατόν να σηκώνει την σημαία του αντιμνημονίου και να κατεβάζει υποψήφιο περιφεριάρχη Πασόκο και μάλιστα να έχει υπογράψει όλα τα μνημόνια και να δηλώνει ευθαρσώς ότι είναι υπερήφανος που ψήφισε τα μνημόνια και ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ; Έτσι έδωσε 4 περιφέρειες στον Σαμαρά.
Αυτοχειρία η βλακεία; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθαρός και δεν έχει ξεκάθαρη πολιτική πρόταση διότι πολύ απλά ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε εντολή να στηρίξει με τις επιλογές του τους μνημονιακούς όπως στήριξε και τον Παπανδρέου για την προανακριτική για την λίστα Λαγκάρντ μέσα στην Βουλή. Είναι δεκανίκι του καθεστώτος ειδάλλως με τα ποσοστά που έχει θα ήταν στην φυλακή παρέα με τον Μιχαλολιάκο.
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα όταν πριν από λίγες ημέρες διαδραματίστηκε ένας ιλαροτραγικός διάλογος. Συγκεκριμένα, βγήκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγούλης και δήλωσε ότι θα περάσει ειδικό δικαστήριο όσους ψήφισαν μνημόνιο και η απάντηση που πήρε από το γραφείο τύπου της ΝΔ ήταν ότι τρομοκρατεί. Ο Παναγούλης επανέρχεται και δηλώνει τρομοκράτης με αυτούς που τρομοκρατούν το λαό. Τότε, απαντά το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ ρωτώντας τον «θα περάσει ειδικό δικαστήριο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και είναι 6 βουλευτές;». Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του λαλίστατου Παναγούλη.
Αυτή είναι όλη η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βουτηγμένος μέσα στο μνημόνιο και στα μπαλκόνια το παίζει αντιμνημόνιο. Είναι τυχαίο που οι βουλευτές του επενδύουν στην Βlack Rock και JP Morgan που είναι οι εταιρείες που μας δανείζουν και θα υφαρπάξουν την ελληνική περιουσία; Γι΄αυτό δεν πείθει τον λαό και γι΄αυτό οι αριστεροί επέστρεψαν στο ΚΚΕ και πολλοί αντιμνημονιακοί έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν στην Χρυσή Αυγή. Και τα δύο κόμματα είναι ξεκάθαρα αντιμνημονιακά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι 3/4 ΠΑΣΟΚ και 1/4 ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός το κατάλαβε και δεν θέλει το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ ούτε να το βλέπει. Οι Πασόκοι αναρριχήθηκαν στον Σύριζα και τον κατέλαβαν όπως οι εκσυγχρονιστές Σημιτικοί κατέλαβαν το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου - περίπου 20 - είναι σήμερα οι εξ απορρήτων του Αλ. Τσίπρα (Χριστόπουλος, Γ. Αυφαντής κ.α.). 30 χρόνια ο Σύριζα με το ΠΑΣΟΚ ως συγκοινωνούντα δοχεία κατέβαιναν μαζί στις δημοτικές εκλογές και κατ΄ουσίαν το ΠΑΣΟΚ έβαζε τους Συριζαίους μέσα στα δημοτικά συμβούλια και στις περιφέρειες. Η Δούρου ήταν διορισμένη του Άκη Τζοχατζόπουλου επί χρόνια στο Ινστιτούτο ΙΑΑ και τώρα υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής απέναντι στον πράσσινο Σγουρό. Δαμανάκη, Μπίστης, Κουναλάκης, Ανδρουλάκης της ανανεωτικής αριστερά έκαναν καριέρα στο ΠΑΣΟΚ.
Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ο Σύριζα στήριξε το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ για να ξεπληρώσει την υποχρέωση που έχει απέναντί του. Τουλάχιστον δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Συριζαίοι είναι αχάριστοι.

Στέφανος Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου