18 Απριλίου 2013

Είναι ο κομμουνισμός... ηλίθιε



Tέλος εποχής για την Αλέκα
Από τους Σοβιετικούς "υπεργολάβους" η διεύθυνση του ΚΚΕ επέστρεψε στα χέρια των Αμερικανών και των Εβραίων.
Η συμμορία του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να προκαλεί.
...Το χάσαμε το "κορμί" πατριώτες ...Πάει η Αλέκα. Όμως, όπως φάνηκε και από τις αρχαιρεσίες του ΚΚΕ, το τέλος της Εποχής της Αλέκας δεν σημαίνει αλλαγή Εποχής για το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, απόλυτα συνεπές στον εαυτό του και την ιστορία του, παρέμεινε στην εποχή προ των "παγετώνων" και άρα δεν υπήρξε απειλή των "δεινοσαύρων". Καμία παγκόσμια γεωπολιτική ή ιδεολογική εξέλιξη δεν έδειξε ικανή να αλλάξει τη "ρότα" του. Δεν έπαψε ούτε για μία στιγμή να μας δείχνει τη σταλινική του καταγωγή.

Ακόμα και η αισθητική του συνεδρίου του είχε κάτι από τα παλιά "μεγαλεία" του Μπρέζνιεφ και του Αντρόπωφ ...Μόνον τη "σωρό" του Λένιν δεν φέρανε, για να μας αποδείξουν ότι είχαν πράγματι δεχθεί τη "φώτιση" που απαιτούσε η εκλογή του νέου "τιμονιέρη". Όλα τα άλλα εκεί ήταν. Το "κονκλάβιο" αποφάσισε μόνο του για την αλλαγή ηγεσίας και οι "πιστοί" απλά είδαν τον "καπνό" και θαύμασαν την "άνωθεν" σοφία.
...Μια "σοφία", η οποία για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων απλά θυσίασε την Αλέκα ...Μικρή "παρασπονδία" για έναν δογματικό μηχανισμό. Σε μια εποχή που ακόμα και ένας Πάπας μπορεί να παραιτηθεί, δεν μας φαίνεται περίεργο πλέον να προσαρμόζεται στην εποχή και η "πάπισσα" του Περισσού. Παραιτήθηκε από τη θέση της και αυτό, το οποίο μένει να μάθουμε είναι σε ποιο κομματικό "μοναστήρι" θα αποσυρθεί. Η "μητερούλα" της εργατικής τάξης δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της και βέβαια στην περιέργεια των απλών ανθρώπων. Δεν μπορεί να αφεθεί να ζήσει σε ένα "δυαράκι" με τα 700 ευρώ, που έχει στην τράπεζα. Αυτά όλα ήταν για το πόπολο και τώρα πλέον δεν υπάρχει ανάγκη να παραμυθιάζεται το πόπολο με ψευδοφτωχούς ηγέτες. Τον λογαριασμό του "φτωχού" θα τον κληρονομήσει ο επόμενος ηγέτης της εργατικής τάξης.
Σ' ό,τι αφορά την τύχη της Αλέκας, θεωρούμε ότι όλα είναι προαποφασισμένα ...Θα επικρατήσουν τα ένστικτα επιβίωσης ενός σκληρού και αυταρχικού μηχανισμού —όπως είναι το ΚΚΕ— και θα την εξασφαλίσουν για την υπόλοιπη τη ζωή της. Το ΚΚΕ, είναι βέβαιον ότι για τη δική του ασφάλεια θα "αποκαταστήσει" την "πάπισσα". Άλλωστε, κινδυνεύει και το ίδιο, αν δεν το κάνει. Η "πάπισσα" γνωρίζει πάρα πολλά, για να αφεθεί να γερνά ανάμεσα σε ανθρώπους, οι οποίοι ακούνε και βλέπουν. Υποχρεωτικά λοιπόν πρέπει να βρίσκεται σε "στεγανό" περιβάλλον, για να προστατευτούν τα μυστικά του Περισσού ...Μυστικά, τα οποία έχουν σχέση με ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς, μυστηριώδεις χορηγούς και βέβαια προδοτικές πολιτικές συμφωνίες.
Εξαιτίας του τελευταίου συνεδρίου είδαμε ανθρώπους με νοοτροπίες, τις οποίες συναντά κανείς πλέον μόνον στον κινηματογράφο ή τη χερσόνησο της Κορέας. Οι σταλινικοί του Περισσού μας έδειξαν για άλλη μία φορά ότι ο φασισμός δεν είναι πολύ μακριά από τις δικές μας γειτονιές ...Μας έδειξαν για άλλη μία φορά τα "δόντια" τους. Αυτό —αν μη τι άλλο— δείχνει ότι το ΚΚΕ βαδίζει στον "δρόμο" της σταλινικής συνέπειας ...Της ίδιας συνέπειας, που δείχνει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Εκεί όπου οι πολίτες αναγκάζονται να κλαίνε γοερά τους "ηγέτες" τους. ...Τους κομμουνιστές ηγέτες, οι οποίοι —όπως αποδεικνύεται μέσα στον χρόνο— λάτρεψαν πιο πολύ και από τη Δημοκρατία τον βασιλικό θεσμό, αν σκεφτεί κανείς ότι όλοι τους επέλεξαν τους φυσικούς τους συγγενείς στη διαδοχή τους.
Τον "δημοκράτη" Κιμ Ιλ Σούγκ τον διαδέχθηκε ο γιος του Κιμ Γιονκ και αυτόν ο δικός του γιος Κιμ Γιονκ Ουν. Τον "δημοκράτη" Φιντέλ Κάστρο τον διαδέχθηκε ο αδερφός του Ραούλ ...Μιλάμε για "δημοκράτες" ...Μιλάμε για τη μεγάλη νίκη του Προλεταριάτου απέναντι στον νεποτισμό και την αναξιοκρατία του "κεφαλαίου" και της "μπουρζουαζίας". Ούτε μετά θάνατον οι σταλινικοί δεν αφήνουν ήσυχους τους αφελείς πολίτες, οι οποίοι είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια τους. Μπορείς ελεύθερα να τους κλαις όσο θέλεις και με όποιον "υστερικό" τρόπο επιθυμείς. Δεν απαγορεύεται η ελεύθερη επιλογή στον "ειλικρινή" θρήνο. Απλά απαγορεύεται να μην τους "κλαις" ...Μην είμαστε αχάριστοι ...Σου δίνουν το "άπειρο" των επιλογών και θα τους κατηγορήσεις για μία απαγόρευση;
Συντρόφια όλων αυτών των "δημοκρατών" της Άπω Ανατολής είναι οι "δημοκράτες" της ελληνικής "γειτονιάς" ...Οι Αλέκες και οι υπόλοιποι του ελληνικού Politbyro, οι οποίοι εξέλεξαν την νέα ηγεσία του ΚΚΕ ...Μια ηγεσία, η οποία έχει αναγνωρισμένο ανώτερο "pedigree". Ο νέος Γραμματέας του ΚΚΕ δεν είναι ένας τυχαίος κομμουνιστής. Δεν είναι ένας απλός ιδεολόγος, ο οποίος έκανε μια ιδεολογική επιλογή στη ζωή του και αγωνίστηκε γι' αυτήν. Δεν είναι απλά ένας έξυπνος ή άξιος κομμουνιστής, ο οποίος με τη δουλειά του και την αξία του "ανέβηκε" τα "σκαλοπάτια" της ιεραρχίας ...Είναι κομμουνιστής "αναντάμ παπαντάμ" με γνήσιο κομμουνιστικό DNA. Αν ήταν Κορεάτης, θα έμοιαζε με τον Κίμ και αν ήταν Κουβανός μπορεί να τον φωνάζαμε Ραούλ.
...Είναι γιος παλιού κομμουνιστή "καταδικασμένος" να επιτύχει στη ζωή του. Είναι όμοιος με τον Σωκράτη Κόκκαλη τον γιο του Πέτρου ...Γνήσιος σταλινικός "γόνος". Αυτοί ποτέ δεν χάνονται, γιατί σε όλα τα περιβάλλοντα μπορούν να επιβιώσουν. Πάντα οι καλοί συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών βολεύονται σε όλες τις καταστάσεις. Τέτοιος είναι και ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ ...Γιος γνήσιου κομμουνιστή "ελεγμένου" από τον ίδιο τον Ζαχαριάδη και βεβαίως από την KGB του Στάλιν ...Γιος ενός κομμουνιστή, που, για να ήταν τέτοιος εκείνη την εποχή —και να αντέξει η "μπογιά" του μέχρι σήμερα—, θα πρέπει να έδινε "αναφορά" απευθείας στην KGB ...Γιος ενός "συναγωνιστή" του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος ήξερε από "μπίζνες" στις παρυφές του παρακράτους.
Όμως, αυτός ο γιος του "ηρωικού" κομμουνιστή δεν αρκούνταν στις οικογενειακές "δόξες". Έχει και ο ίδιος τις δικές του "δάφνες". Άλλωστε το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά ...Ήρωας γιος ήρωα ...Διαβάζουμε το βιογραφικό του και αισθανόμαστε εξαιρετικά ταπεινοί και αδύναμοι μπροστά του. Μέσα σε λίγες ημέρες από την άφιξή του στην Αθήνα το επαρχιωτόπουλο έκανε "μπάσιμο" στο "κόλπο" του Πολυτεχνείου. Ακόμα δεν είχε προλάβει το παιδί να ανοίξει τις βαλίτσες του στην Αθήνα και ήταν ήδη εκεί να "κυνηγιέται" με τη Χούντα. Το καλοκαίρι ήταν τελειόφοιτος του γυμνασίου στη Λαμία και κάποια μέρα του Νοέμβρη πρωταγωνιστούσε στα υπόγεια του Πολυτεχνείου μαζί με τη "σερβιτόρα" τη Μαρία ...Γεννημένος το 1955 στα δεκαεφτά του χρόνια ώριμος "αντιστασιακός".
...Γεννημένος "ήρωας" ...Ο "ήρωας" των ΚΤΕΛ με την καρό βαλίτσα. Φυσιογνωμικά να τον δει κανείς φαίνεται και λίγο "άγριος". Σε κάστινγκ ταινίας θα τον έπαιρναν για τον ρόλο του "σκληρού" ...οπωροπώλη. Μιλάμε για φαινόμενο. Στον χρόνο εκείνον, που τα παιδιά των κοινών θνητών δεν προλαβαίνουν να μάθουν με ποιο αστικό να πηγαίνουν στη σχολή τους, αυτός είχε μάθει όλα τα "κόλπα" της Πρωτεύουσας. Είχε μάθει τα "κόλπα" να "ξεγλιστράει" από την ασφάλεια της Χούντας. Δεν μας φαίνεται παράξενο για το ΚΚΕ. Εδώ ο Σιάντος παρίστανε τον αρχιστράτηγο του ΕΑΜ για χρόνια και δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει στρατιωτικούς χάρτες, θα μάθαινε τα δρομολόγια των λεωφορείων ο Κουτσούμπας; ...Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ; Γιατί να μάθουν όλοι αυτοί τους "χάρτες", που προϋποθέτουν όλοι οι αγώνες; Αφού έχουν το ΚΟΜΜΑ να τους δείχνει πού να "πάνε" ...Ό,τι πει το ΚΟΜΜΑ.
...Το ΚΟΜΜΑ τα εξασφάλιζε όλα ...Το ΚΟΜΜΑ "καθάριζε" για τη στέγη στα πανεπιστημιακά χρόνια ...Το ΚΟΜΜΑ "καθάριζε" για τα μαθήματα στη Σχολή. Έτσι κι αλλιώς επαγγελματική δραστηριότητα δεν θα ανέπτυσσε, ώστε να φαίνεται κάποια επιστημονική ανεπάρκεια ...Στο ΚΟΜΜΑ θα κατέληγε και εκεί το πτυχίο ήταν καλό μόνον για τη "βιτρίνα", την οποία απαιτούσε η αστική λογική της Μεταπολίτευσης ...Στο κομματικό "θερμοκήπιο" όλη του τη ζωή ο Κουτσούμπας ...Από τότε που υπήρχε. Τι εικάζουμε ότι συνέβη στη ζωή του και "προόδευσε" τόσο γρήγορα; Προφανώς με τις σπουδές του άλλαξε έδρα και όχι "δραστηριότητα". Ο ίδιος άνθρωπος με την ίδια ενασχόληση άλλαξε πόλη. Μέχρι τότε χαφιέδιζε στην Ασφάλεια και το Κόμμα τους συμμαθητές του στη Λαμία και μετά την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο έκανε το ίδιο για τους συμφοιτητές του στην Αθήνα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ: http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου