11 Φεβρουαρίου 2013

Ποιους εξυπηρετεί η τρομοκρατία στην Ελλάδα;Γράφει ο ..(( Λ ))..
  • Η πολιτική, η τρομοκρατία και οι γόνοι «καλών οικογενειών»
  • Ποιοι στρατολογούν αυτά τα παιδιά;

Με αφορμή το τελευταίο  γεγονός στην Κοζάνη και τη σύλληψη των τεσσάρων νεαρών αισθανόμαστε την ανάγκη να θέσουμε ξανά σε συζήτηση το ζήτημα της συνύπαρξης της πολιτικής πραγματικότητας και της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Μιλούμε για συνύπαρξη καθώς είναι πλέον φανερό και παραδεκτό πως η δράση αυτών των τρομοκρατικών ομάδων συνδέεται με την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Τα πολιτικά συμφέροντα έχουν να κάνουν ή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, οπότε και επιβεβαιώνονται οι αριστερές πολιτικές δυνάμεις του τόπου που μιλούν συχνά για«παρακρατικό δάκτυλο», ή έχουν να κάνουν με μερίδα της αριστερής πτέρυγας από την οποία τροφοδοτούνται αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, οπότε επιβεβαιώνονται όσοι μιλούν για συνδέσμους οργανώσεων με συνιστώσες και νεολαίες….!

Τα 2 αυτά σενάρια είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας. Όλοι μας επίσης αντιλαμβανόμαστε ότιενίοτε τα τρομοκρατικά χτυπήματα ωφελούσαν την μια πλευρά και ενίοτε την άλλη.Οπότε κάπου εδώ τα πράγματα μπερδεύονται…! Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βλέπουμε πως η πλάστιγγα γέρνει ελαφρώς υπέρ του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς καιαποπροσανατολίζεται, για λίγο έστω, η κοινή γνώμη αλλά το μεγαλύτερο ρόλο παίζουν τα στοιχεία των συλληφθέντων και τα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ…που κατά παράδοξο τρόπο είναι η αλήθεια εξέδωσε ανακοινώσεις για κακοποίηση των συλληφθέντων…!

Από τα στοιχεία των συλληφθέντων λοιπόν βλέπουμε τέσσερα νεαρά άτομα 19-24 ετών οι οποίοι φαίνεται πως απεχθάνονται το πολιτικό σύστημα εξουσίας και ακόμα χειρότερα, αν κρίνουμε από τη φωτογραφία του ενός, φαίνεται να μισούν και την ίδια την κοινωνία μας. Το δεύτερο στοιχείο που αξίζει σχολιασμό είναι πως όλοι είναι γόνοι καλών οικογενειών. Οικογενειών που δεν αντιμετωπίζουν τουλάχιστον τα οικονομικά προβλήματα άλλων οικογενειών στις οποίες τα παιδιά τους αναγκάζονται να δουλεύουν σε αυτές τις ηλικίες και όχι να «παίζουν» με καλάσνικοφ…! Το τρίτο στοιχείο το οποίο μέχρι στιγμής έχει περάσει απαρατήρητο, είναι η φιλία του ενός συλληφθέντα με τον Γρηγορόπουλο, στοιχείο που θα πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι στις αρχές! Από όλα αυτά τα στοιχεία λοιπόν αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά «καλών οικογενειών», που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και αφιερώνουν τον χρόνο τους σε «επικίνδυνα παιχνίδια».

Αυτά τα παιδιά λοιπόν στρατολογούνται από κάποιους για να συμμετέχουν σε ομάδεςαναρχικώναντιεξουσιαστών και κάποια φτάνουν να συμμετέχουν και σε τρομοκρατικές οργανώσεις, εξυπηρετώντας όπως είπαμε ποικίλης μορφής πολιτικά συμφέροντα. Το ερώτημα που πρακτικά θα έπρεπε να τεθεί λοιπόν είναι ΠΟΙΟΙ στρατολογούν αυτά τα παιδιά; Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να στρατολογούν παιδιά «καλών οικογενειών»; Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών αυτών που αυτοπροσδιορίζονται «αντιεξουσιαστές»είναι γόνοι τέτοιων οικογενειώνΠοιες οι σχέσεις της πολιτικής πραγματικότητας με τους κύκλους αυτών των «καλών οικογενειών»; Ποιες οι σχέσεις Νεολαιών και Παρατάξεωνμε τους κύκλους συναναστροφής αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους;

Όλα αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που έρχονται στο μυαλό του καθενός μας. Δεν αποτελεί μυστικό, όλοι γνωρίζουμε πως και παιδιά πολιτικών έχουν συλληφθεί σε γιάφκες με μολότοφ και παιδιά μεγαλοεπιχειρηματιών και φυσικά έχουν αφεθεί πολλάκις ελεύθερα. Όμως εδώ πλέον έχουμε ανέβει επίπεδο. Έχουμε να κάνουμε με όπλα! Έχουμε να κάνουμε με τρομοκρατία! Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι στρατολογούν νέους καταστρέφοντας και τη δική τους ζωή αλλά και τη ζωή της κοινωνίας;  Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν τεχνητό εμφύλιο και χάος σε αυτή τη χώρα; Ποιοι έχουν αυτό το όφελος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου