19 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ;


"Ελληνικός" Χρυσός Α.Ε. : Η αλήθεια.


Διαβάστε προσεκτικά πως θα ζούμε στη Μακεδονία και τη Θράκη σε λίγα χρόνια. Δεν είναι εικασίες, είναι πραγματικότητα, τεκμηριωμένη από την μελέτη που κατέθεσε η ΙΔΙΑ η εταιρία.
Την παρουσίασε σε ομιλία του ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Λαζαρίδης (πιο κάτω δίνω και το link), παρουσία πολλών καθηγητών και επιστημόνων:

Για την τζάμπα "επένδυση" των Καναδών:
Ενώ η αγοράστρια εταιρία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» έδωσε μόλις 11.000.000 ευρώ για να αγοράσει από το Ελληνικό Δημόσιο ένα τεράστιο κομμάτι της Χαλκιδικής, η χρηματιστηριακή της αξία έχει ανέβει από την αγορά αυτή σε  2,5 ΔΙΣ! Τα εκτιμώμενα μεταλλεύματα είναι 15-20 ΔΙΣ!
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή  διαπίστωσε ότι το τίμημα ήταν εξαιρετικά χαμηλό (European Commission Decision IR/11/216) και κάλεσε την εταιρία να πληρώσει ΠΡΟΣΤΙΜΟ 15,34 εκατ. στο ελληνικό δημόσιο. Το καταπληκτικό και πρωτάκουστο: αντί να προσφύγει η εταιρία για άρση του προστίμου, προσέφυγε ή ίδια η κυβέρνηση εναντίον της απόφασης αυτής! Τόσος πόνος για την εταιρία, ή τόσο πολύ μας περίσσευαν τα 15,34 εκατομμύρια ευρώ;
Σημειωτέον ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ επί των μεταλλευμάτων. ΜΗΔΕΝ τοις εκατό!!! (0%). ΜΗΔΕΝ χρυσός λοιπόν...
Εδόθη από τους Καναδούς στον Μπόμπολα 5%, για να κινεί τα νήματα στο τηλεοπτικό και πολιτικό σάπιο κατεστημένο.

Όσο για την ανάπτυξη, διαβάστε τα παρακάτω:
Ανάπτυξη εννοούν ότι προσλαμβάνουν κάποιους ντόπιους κατοίκους, που εξαθλιωμένοι από την ανεργία, έχουν ως αποστολή να κατεδαφίσουν το ίδιο τους το σπίτι!! Η περιοχή σε λίγα χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΗ από την σκόνη με τα βαρέα μέταλλα η οποία θα καταστρέψει κάθε ζωή και υγεία σε απόσταση πολλών  χιλιομέτρων, με πρώτη τη Θεσσαλονίκη. Τους βάζουν να αλέσουν εκατομμύρια τόνους πολύτιμου δασικού  εδάφους, που θα το επεξεργαστούν με θανατηφόρα κυανιούχα για να παραλάβουν λιγότερο από 1 γραμμάριο χρυσού ανά τόνο σκόνης!!!  Κι αυτά τα λένε οι ειδικοί καθηγητές και επιστήμονες.  Τότε να δούμε που θα βρουν δουλειά οι σύγχρονοι γενίτσαροι και τα παιδιά τους… αφού θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για άγνωστο προορισμό.

Έτσι ο κύριος Μπόμπολας και η παρέα του, έβαλαν  στην τοπική κοινωνία συνενόχους στην ΒΙΒΛΙΚΗ καταστροφή της Μακεδονίας και της Θράκης… (γιατί έπεται το ΚΙΛΚΙΣ, η ΡΟΔΟΠΗ και ο ΕΒΡΟΣ)
Η καταστροφή θα είναι τεράστια, γιατί ο τρόπος εξόρυξης θα είναι πλέον ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΣ.  Δεν μιλάμε πια για υπόγεια ορυχεία. Θα δημιουργηθούν κρατήρες πλάτους 700 μέτρων και βάθους 220. Οι εκπομπές της σκόνης θα φτάνουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη,την Πιερία, τη Θάσο!!
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο προδοσίας του Ελληνικού λαού, ολοκληρώνεται με την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ της εταιρίας ότι θα αθωωθεί με ΝΟΜΟ(!) για την επερχόμενη βιβλική καταστροφή. Στον νόμο 3220/2004 ΦΕΚ 15Α/28.1.2004 στη σελίδα 349 αναφέρεται ΡΗΤΑ ότι: «η αγοράστρια δεν έχει υποχρέωση και ευθύνη για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος εν γένει ή απορρέουσα από τον Μεταλλευτικό κώδικα, τον Κ.Μ.Λ.Ε., την Κ.Υ.Α. περιβαλλοντολογικών όρων, τις εγκρίσεις τεχνικών μελετών και τις λοιπές εν γένει διοικητικές πράξεις, εγκρίσεις ή άδειες μετά από την αναστροφή της πώλησης σύμφωνα με το άρθρο 4 της παρούσης»
Αν είναι δυνατόν!  Να θεσμοθετεί το Κράτος την καταστροφή του περιβάλλοντος, την οποία προστατεύει το Σύνταγμα!

Πρέπει όλοι μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσει αυτή η καταστροφή.
 
Για να γίνετε εθελοντές, κατ’ αρχήν υπογράψτε εδώ:
για ολόκληρη την ομιλία του καθηγητού κ. Λαζαρίδη δείτε εδώ:

ΠΗΓΗ: από μήνυμα που λάβαμε

Όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα http://www.nomines.org/

Από την εποχή του Φιλίππου (350 π.Χ.) μέχρι σήμερα, εξορύχτηκαν 35.000.000 τόνοι μεταλλευμάτων (σε 2360 χρόνια περίπου). Για τα επόμενα 15 χρόνια 170.000.000 τόνοι μεταλλευμάτων (είναι η πρόθεση της μεταλλευτικής εταιρείας, σύμφωνα με την Μ.Π.Ε.)

Και αυτό μας λύνει και ακόμη μία απορία, όσον αφορά την ερώτηση: Μα καλά όταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εκμεταλλευόντουσαν τα μεταλλεία ήταν καλά; Σήμερα το να κάνεις εξόρυξη χρυσού είναι "αντιπεριβαλλοντικό"; Όπως βλέπουμε μιλάμε για εντατικοποίηση στην εξόρυξη που, προφανώς, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δημιουργήσει περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Όσο για το πόσο το Ελληνικό κράτος κερδίζει ή χάνει, δεν γνωρίζουμε. Φυσικά με τους άχρηστους προδότες που κυβερνούν, το πιθανότερο είναι, οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει, να είναι υπέρ των εταιρειών και να έχουν ξεπουλήσει τον χρυσό μας για μερικές θέσεις εργασίας...

Στο μόνο σημείο που έχουμε έναν δισταγμό και μας βάζει σε σκέψεις, είναι η εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ στην όλη υπόθεση. Όπου μπλέκονται αυτοί οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, αυτοί οι αλητήριοι, κάτι βρωμάει...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου