23 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και εισαγόμενα μανιτάρια από περιττώματα!


 

Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει λευκό εισαγόμενο μανιτάρι από την Πολωνία !!!!!!!!!!!!!!! γιατί πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό είναι και αγνό . Ιδού λοιπόν τι συμβαίνει.
Τις 2 βδομάδες των εορτών πουλήθηκαν 200 τόνοι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!εισαγόμενου λευκού, μπαγιάτικου, και ψεκασμένου με φορμόλη και χλωρίνη ( για να είναι άσπρο) και κέρδισαν 2 εταιρείες γερμανικών συμφερόντων. !!!!
 

Την ίδια στιγμή πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκου ημέρας Πλευρότους (ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) που παρήχθηκε από 45 μικρές οικογενειακές γεωργικές μονάδες που μαζί με τους εργαζόμενους εκεί έδωσε «ψωμί» σε πάνω από 300 οικογένειες .
Εάν αυτό ήταν αντίστροφα  τότε αντί για 45 μονάδες θα ζούσαν 300 μονάδες  και συνολικά με τους   εργαζόμενους πάνω από 4000 άτομα!!!!
Αυτό είναι απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας αλλά πολλαπλασίασέ το Χ 5.000 ή 10.000 για να δεις τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της γεωργίας.
Και όλα αυτά γιατί οι έλληνες δεν γνωρίζουν ότι το λευκό μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω σε κοτίσια κοπριά και για να φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση  5 ημερών μπαγιάτικα)  ψεκάζεται με χλωρίνη και φορμόλη, ενώ το πλευρότους απλά καλλιεργείται σε καθαρό ελληνική άχυρο και είναι τελείως βιολογικό !!!! 

Το λάβαμε μέσω μηνύματος
Από την πλευρά μας να πούμε ότι ακόμη και σε μεταξένια σεντόνια να παρήγαγαν τα μανιτάρια πάλι δεν πρέπει να τα προτιμάμε, εφόσον υπάρχουν Έλληνες παραγωγοί. 
ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

1 σχόλιο:

  1. Τα πλευρότους ανήκουν και στα λεγομενα , προσαρμογόνα, δηλαδή τα τρόφιμα εκείνα που εκτος από την υψηλή διατροφική αξία μπορούν να συμβάλλουν και στη βελτιωση ζωτικής σημασίας μηχανισμούς του οργανισμού , οπως μειωση χοληστερολης, ενισχυση ανοσοποιητικού συστήματος κτλ. Οσο πιο φρεσκο ενα λαχανικό τοσο πιο εντονες οι θρεπτικες ιδιοτητες του. Οποτε απλά τρωμε ελληνικά λαχανικα , Λευκά μανιταρια απο την Λαζαρίνα ( τα μονα ελληνικά) και πλευρότους απο ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή