20 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτος νόμος, φορολογεί αναδρομικά, τις όποιες εναπομείναντες επιχειρήσεις, για επιδοτήσεις... προ 15ετίας!

Πληροφορηθήκαμε ότι βγήκε νόμος που ζητά από εταιρείες που είχαν μετάσχει σε ευρωπαϊκά επιδοτούμενα προγράμματα (ακόμη και προ 15ετίας...!) να πληρώσουν αναδρομικά φόρους για αυτές τις επιδοτήσεις.
Πόσο ακόμα να τσακίσουν την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας;

Και ακόμη, μετά από 5 χρόνια μνημονίων, που όχι μόνο δεν έχουν μειώσει το χρέος, αλλά το έχουν διογκώσει, υπάρχουν ακόμη άτομα που θεωρούν τα μνημόνια μονόδρομο.
Τα μνημόνια, δεν μας τα επέβαλαν για να εξυγιάνουν την οικονομία μας. Μας τα επέβαλαν για να μας αφαιμάξουν οικονομικά. Το "χαρτί" και τον χρυσό μας θέλανε. Όταν πιστέψουν ότι μας άφησαν κάποια ψίχουλα για να ψευτοζούμε, τότε ίσως μας χαλαρώσουν την θηλιά από τον λαιμό.

Σε καμμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε να επιβληθεί λιτότητα και κατάργηση των παράλογων, κυρίως, επιδομάτων των δημοσίων. Αυτά και άλλα πολλά έπρεπε να γίνουν και ορθώς έγιναν. Άλλωστε και ο πολύς Γιάννης Βαρουφάκης μας είχε πει (ενώ βιώναμε λιτότητα) ότι πρέπει να ετοιμαστούμε για "λιτό βίο". Δηλαδή θα βιώναμε (ή βεβαίως και θα βιώσουμε) ακόμη χειρότερες καταστάσεις.

Όμως κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε ή ορθότερα, κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν είχαν, δεν έχουν και δεν πρόκειται ποτέ να έχουν στο μέλλον.
Δεν τους νοιάζει η ορθή οικονομική ανάπτυξη της πατρίδος μας. Τους νοιάζει η ρεμούλα, να θρέφουν τις εγκληματικές τους οργανώσεις - κόμματα με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να έχουν τον ραγιά υποχείριό τους, ένα λοβοτομημένο φοβισμένο ανδρείκελο που θα τους ψηφίζει ακόμη και την ώρα που το βιάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου