24 Σεπτεμβρίου 2012

Δημόσια περιουσία - επιχειρήσεις . Ιδιωτικοποιήσεις και ιδιωτική πρωτοβουλία. Η λαίλαπα του τετρακομματισμού


Ακούμε (τα τελευταία 25 χρόνια πολύ έντονα) την ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων των ελληνικών, δημοσίων, επιχειρήσεων (και τραπεζών !)· για το δυσβάσταχτο βάρος που προσθέτουν στον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκτασιν στον ελληνικό λαό· για την δυσλειτουργία τους – γραφειοκρατία τους – τους ράθυμους δημοσίους υπαλλήλους, κλπ.
Το παράδοξο βέβαια είναι να τα ακούς αυτά από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν αυτήν την χώρα. Και γιατί είναι παράδοξο; Μα αφού εντόπισες το πρόβλημα, γιατί δεν προσπαθείς να το διορθώσεις; Αν το πρόβλημά σου είναι ο υπέρογκος δημόσιος τομέας, γιατί δεν παγώνεις τις προσλήψεις και γιατί με μετατάξεις δεν ενισχύεις τις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες που έχουν πρόβλημα λειτουργικότητος, λόγω ελλείψεως προσωπικού;
Γιατί επί χρόνια συνεχίζατε και ενισχύατε την κακή λειτουργία του δημοσίου;

Όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης, με τον έναν ή άλλον τρόπο ενίσχυσαν την νεοφιλελεύθερη και αναρχοφιλελεύθερη προοπτική.
1) Η «δεξιά» ΝΔ και τα νεοφιλελεύθερα νυν και πρώην στελέχη της Μάνος, Ανδριανόπουλος κλπ,  φάνηκε να γίνεται ο μπροστάρης αυτής της προσπάθειας.
2) Το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ και τα νεοφιλελεύθερα στελέχη του Παπανδρέου, Σημίτης κλπ, υπεστήριξαν εμμέσως πλην σαφώς το ξεπούλημα.
3) Τα «αριστερά»  νεοταξικά αναρχοφιλελεύθερα κόμματα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ με τις εξαγγελίες τους για ανοιχτά σύνορα (μία καθαρά νεοφιλελεύθερη αρχή) και η παράλληλη απαίτησή τους για μεγαλύτερη διόγκωση του δημοσίου τομέα, έχουν ως σκοπό την ολοκληρωτική διάλυση της πατρίδος μας

ΟΛΟΙ δηλαδή δρώντας καθαρά ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ και με τον τρόπο που τους έχουν υπαγορεύσει οι ξένοι εντολοδόχοι τους, ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ την πατρίδα μας, για να ενισχυθεί κάποιος ιδιώτης, κάποια πολυεθνική, η παγκοσμιοποιημένη αγορά.

Έρχεται λοιπόν η παγκοσμιοποίηση με την ιδιωτική πρωτοβουλία και τα ανοιχτά σύνορά της και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξεπουλημένοι και απαλλαγμένοι από στελέχη με πατριωτικό λόγο, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ξεπουλημένοι και με πολύ πιο επικίνδυνο ρόλο, αφού έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση των φιλοεργατικών και φιλάνθρωπων κομμάτων. Όλοι μαζί άσπονδοι συνεργάτες με τα ίδια αφεντικά και τον ίδιο στόχο. Την διάλυση της Ελλάδος.

Μία ένδειξη αυτών; Μα φυσικά η ελάττωση των απεργιών και των διαδηλώσεων. Εν Ελλάδι οι διαδηλώσεις και οι απεργίες γίνονταν κάθε τρεις και λίγο τόσα χρόνια για ήσσονος σημασίας πράγματα. Οι ψευτοαριστεροί μπροστάρηδες και οι χαβαλέδες που τους ακολουθούσαν, έβγαιναν στους δρόμους για ψήλου πήδημα. ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και λοιπά συνδικαλιστικά λαμόγια, πολιτικάντηδες και αφισοκολλητές, πρακτοράκια και παρακρατικοί.
Όλοι αυτοί μαζί συνέβαλλαν στην απαξίωση της απεργίας – της διαδήλωσης· και φυσικά αυτός ήταν και ο βαθύτερος σκοπός των αφεντικών τους.
Έτσι φθάνουμε στις μέρες μας, όπου συντελείται το έγκλημα του αιώνα, η ανελέητη αρπαγή των χρημάτων του έλληνα πολίτη, το «αναπόφευκτο» ξεπούλημα κάθε δημοσίας επιχείρησης, η επιβολή μισθών πείνας, η αρπαγή θέσεων εργασίας από λαθρομετανάστες, το ανελέητο λαθρεμπόριο και παρεμπόριο και στην Ελλάδα δεν κουνιέται φύλλο….

Όλα λοιπόν μαζί τα λαμόγια, οι άχρηστοι και οι προδότες των κομμάτων, ΟΛΟΙ (γιατί ακόμα και αν δεν έχεις κλέψει ή επιχειρήσεις να διαλύσεις το κράτος, αλλά σιωπάς, είσαι εξίσου ένοχος), κατάφεραν τον βαθύτερο σκοπό τους: Την αποδυνάμωση της Ελληνικής Εργατικής Τάξης, την εξαφάνιση της Ιδιωτικής Επιχειρηματικότητας, την διάλυση της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι προδότες, μαζί με ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων, αφού κατέπνιξαν την ιδιωτική πρωτοβουλία, επιχειρηματικότητα και δημιουργία, επιχειρούν τώρα να διαμελίσουν και το κράτος.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πρέπει λοιπόν το Ελληνικό Κράτος να απαλλαγεί από τις δημόσιες επιχειρήσεις και τα κοινωφελή του ιδρύματα; ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ.
Ένα έθνος κράτος, όπως το Ελληνικό (για όσο θα είμαστε ακόμα έτσι), επιβάλλεται να έχει πόρους και να διαχειρίζεται το ίδιο τις πλουτοπαραγωγικές του πηγές.
Ενέργεια και νερό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι στα χέρια ΜΟΝΟ του κράτους. Είναι απαράδεκτο και προδοτικό, ακόμα και να συζητείται η παραχώρηση των ενεργειακών πηγών μας σε ιδιώτες (πόσο μάλλον όταν οι ιδιώτες είναι αλλοδαποί).
Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί ο υπόγειος και βρωμερός ρόλος των «εθνοφιλελεύθερων» ψευτοπατριωτών που στεγάζονται αυτήν την περίοδο στην ΝΔ και οι οποίοι έχουν λυσσάξει να ζήσουν στην Ελλάδα το “American Dream”.

Μεταφορές
Θα ξεκινήσουμε με την Ολυμπιακή, την εταιρεία που δημιούργησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και παραχωρήθηκε στο ελληνικό κράτος. Από την στιγμή που κάτι σου παραχωρείται δεν το ξεπουλάς, ούτε το απαξιώνεις.
Η Ολυμπιακή δυστυχώς έπεσε στα χέρια των κομματόσκυλων της μεταπολίτευσης και την διέλυσαν, αλλά ακόμα και έτσι δεν την ξεπουλάς. Εδώ και δεκαετίες είχε γίνει αποδεκτό από όλα τα λαμόγια του τετρακομματισμού η κακή διαχείριση της Ολυμπιακής και παρόλα αυτά δεν έκαναν καμμία κίνηση για να την κάνουν βιώσιμη.
Όμως μία διεθνής κρατική επιχείρηση, όπως η Ολυμπιακή Αεροπορία, δεν έχει την ανάγκη να είναι ανταγωνιστική. Θα έπρεπε απλώς να προσαρμόζεται στις ανάγκες της ζήτησης σε σχέση με τα έξοδα που δημιουργούσαν, η συντήρηση των αεροσκαφών, τα καύσιμα και η μισθοδοσία των υπαλλήλων. Ίσως να μη ήταν τόσο κερδοφόρα, όσο ήταν στα χέρια του Ωνάση, αλλά ακόμα και ένας περιπτεράς θα μπορούσε να την λειτουργήσει. Φυσικά τα ανάξια κομματόσκυλα, οι άεργοι αφισοκολλητές και η οικογενειοκρατία, δεν άφησαν τους άξιους να την διοικήσουν.

Το ίδιο πάνω κάτω συνέβη και συμβαίνει σε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις μεταφορών. Τα περισσότερα από τα κομματόσκυλα που μας κυβερνούν, έχουν σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων, όμως ένας δεν βρέθηκε να διοικήσει σωστά.

Τηλεπικοινωνίες
Το μεγάλο πανηγύρι της παγκοσμιοποίησης. Θα πρέπει να γραφτεί ένα βιβλίο με τίτλο: «Όταν αυξήθηκαν τα τιμολόγια για να μπορέσουν αν χωρέσουν και οι πολυεθνικές». Η μεγάλη χαρά των ιδιωτικοποιήσεων. Μία ακόμη απόδειξη ότι οι πολιτικοί που μας κυβερνούν, για το μόνο που είναι άξιοι, είναι να ξεπουλούν.

Ιδιωτική πρωτοβουλία
Ζούμε την απόλυτη παράνοια. Ενώ θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα στους πάντες, εντούτοις, την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και την ευρεσιτεχνία, ουδέποτε την ενίσχυσαν. Όχι μόνο δεν την ενίσχυσαν, αλλά την δεκαπενταετία 1975 – 1990 την πολέμησαν και μάλιστα λυσσαλέα. Η κρατική γραφειοκρατική μηχανή σε αγαστή συνεργασία με τους εργατοπατέρες, τους συνδικαλιστές και τα τάγματα εφόδου του ΠΑΜΕ και άλλων «δημοκρατικών» δυνάμεων διέλυσαν τελείως την ελληνική βιομηχανία, την ελληνική επιχειρηματικότητα.
Διέλυσαν λοιπόν τις ήδη υπάρχουσες βιομηχανίες και βιοτεχνίες και εμπόδιζαν συστηματικά την ανάπτυξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Αν κάποιος λοιπόν θέλει να επιχειρήσει στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα, θα πρέπει να λαδώσει ολόκληρη την κρατική μηχανή, από τον κλητήρα μέχρι (αναλόγως το μέγεθος του έργου) και τον υπουργό. Να κάνει υπομονή για μήνες και πάλι δεν θα είναι σίγουρος αν μπορέσει να δημιουργήσει.
Έτσι, υπό αυτές τις συνθήκες, αυτοί που κατάφεραν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον, ήταν τα λαμόγια και οι αετονύχηδες.

Εν κατακλείδι
Αυτό που χρειάζεται είναι σαρωτικές αλλαγές προσώπων στο πολιτικό σκηνικό και στον δημόσιο τομέα. Αυτοί οι αγύρτες, ακόμα και τις μάνες τους να ξεπουλήσουν δεν θα τους φθάσει.
Αυτό το τετράπτυχο των αποκομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) της ρεμούλας, της αναξιοκρατίας, της λαμογιάς, του εθνομηδενισμού, της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, πρέπει πάση θυσία να το πολεμήσουμε και το εκδιώξουμε από την εξουσία. Όταν θα γίνει αυτό, τότε όλα θα πάνε πολύ καλλίτερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου