27 Μαΐου 2010

Φίλιππος Βενετσιάνικος ο προστάτης των βολεμένων της Βουλής

27/05/2010

Προκλητικός κυνισμός Πετσάλνικου , και της συμψηφιστικής λογικής με την οποία αντιμετωπίζει τους προκλητικούς μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς λειτουργούν οι ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες του Ελληνικού Κράτους Ε.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στηρίζει τα συμφέροντα των βολεμένων της Βουλή και θεωρεί οτι από την θέση του μπορεί να απολαμβάνει όχι μόνο της βουλευτικής αλλά και οποιασδήποτε οικονομικής ασυλίας τόσο για εκείνον όσο και για τους υπαλλήλους της Βουλής που με τόσο σθένος υπερασπίζεται.

Κοροϊδεύει πλέον ξετσίπωτα την κοινωνία κάνοντας την μια δήλωση πίσω από την άλλη για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των προκλητικά έως σήμερα αμειβομένων με 16 μισθούς υπαλλήλους της Βουλής.

Παρά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων εδώ και εβδομάδες για τις προκλητικές αμοιβές των υπαλλήλων της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ σύμφωνα με το οποίο ο πρώτος μισθός ενός υπαλλήλου της Βουλής είναι 1.900 ευρώ, δήλωσε τα εξής:

"Μπορεί να είναι και έτσι. Όμως οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημοσίου. Οι περικοπές των υπαλλήλων της Βουλής ξεπερνούν το 21% ενώ για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα φτάνουν το 12% περίπου."

Και συνέχισε: "Πλέον οι υπάλληλοι της Βουλής δεν είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι στο δημόσιο δείτε άλλους υπαλλήλους (Υπ. Οικονομικών, Γενικό Λογιστήριο, Υπ. Μεταφορών, Εφοριακοί …) παίρνουν πιο πολλά." (!!!!!!!!)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα απο την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

Οι πιο καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου είναι αυτοί που δουλεύουν στην Βουλή και που φωνάζουν για να μην χάσουν όχι τον 13ο και τον 14ο μισθό τους αλλά τον 15ο και τον 16ο μισθό.

Οι περισσότεροι από αυτούς πέρασαν την πόρτα του Κοινοβουλίου με ευκολότερο τρόπο.

Αρκούσε να είχε μια καλή “σύσταση” κάποιου από τα κόμματα που μετέχουν στην εθνική αντιπροσωπεία ή προσωπικά προέδρων, αντιπροέδρων, γραμματέων, βουλευτών και γενικά κομματικών στελεχών. Ακόμα και μετά τις περικοπές, οι εργαζόμενοι στην Βουλή κάθονται στην κορυφή του ελληνικού δημοσιοϋπαλληλικού κλάδου.

Προσέξτε τώρα...

Ο νεοπροσλαμβανόμενος στο Κοινοβούλιο κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, δηλαδή μέχρι την τρίτη τάξη Γυμνασίου (π.χ. Προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει καθαρά 1.900 ευρώ !!!

Συνολικά οι 1.340 υπάλληλοι της Βουλής στοιχίζουν ετησίως μετά τις περικοπές...
54 εκατομμύρια ευρώ !!!

Μάλιστα την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας και όχι μόνο έχει μπει στη τροχιά του ΔΝΤ με τις απαιτήσεις στο ασφαλιστικό, οι υπάλληλοι της Βουλής θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 28,5 χρόνια εργασίας, χωρίς όριο ηλικίας!

Η Βουλή και μετά τις περικοπές, παραμένει μία από τις “οάσεις” στον δημόσιο τομέα.

Για παράδειγμα ο πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής που βρίσκει τρόπο να μπει στα γραφεία του κοινοβουλίου, παίρνει με το “καλημέρα” 2.329 ευρώ καθαρά τον μήνα. Μάλιστα πριν τις περικοπές το ετήσιο καθαρό εισόδημα έφτανε τις 35.404 ευρώ ενώ τώρα φτάνει τις 28.000 ευρώ!

Οι ίδιοι ωστόσο οι υπάλληλοι της Βουλής με επιστολή που έστειλαν την προηγούμενη εβδομάδα εξακολουθούσαν να απαιτούν τα λεφτά τους και τους 16 μισθούς λέγοντας πως οι συνθήκες στις οποίες δουλεύουν είναι σκληρές και δύσκολες. (!!!!!!!!!!!!!!!)

ΠΗΓΗ:
http://tiresias-press.blogspot.com/2010/05/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου