13 Μαΐου 2010

Απίστευτες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο!

13/05/2010


(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ από το defencenet.gr)


Συνεχή αεροναυτικά επεισόδια στο Αιγαίο - ΓΕΕΘΑ: "Ναι, έτσι συνέβησαν" (ανανέωση)

 Σειρά αεροναυτικών επεισοδίων είχαμε σήμερα τη νύχτα (11 προς 12 Μαΐου) στο Αιγαίο με τις τουρκικές δυνάμεις να συμπεριφέρονται όχι απλώς προκλητικά, αλλά καθαρά επιθετικά, με εγκλωβισμούς ελληνικών μαχητικών και ενός μεταφορικού αεροσκάφους C-130 από ραντάρ τουρκικών φρεγατών (!), αλλά και να παραβιάζουν περισσότερες από 17 φορές τον Ε.Ε.Χ. με ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70 και μαχητικά αεροσκάφη. Την σκυτάλη πήραν σήμερα το πρωί στις 09.14 τουρκικά μαχητικά F-16 που προχώρησαν σε παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

 Όλα τα επεισόδια, τα σοβαρότερα και περισσότερα εδώ και πολλούς μήνες κρατήθηκαν μυστικά από την κυβέρνηση, προφανώς για να μην «χαλάσει το κλίμα» της επίσκεψης του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα σε δύο ημέρες.

Τα πλέον σοβαρά και ανησυχητικά συμβάντα σημειώθηκαν γύρω από την Λέσβο και την Χίο. Χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αη Στράτη πετούσε ένα C-130 της Π.Α. εκτελώντας δρομολόγιο ρουτίνας, όταν δέχθηκε σήμα από τουρκική φρεγάτα ότι παραβίαζε δεσμευμένη περιοχή και έπρεπε να απομακρυνθεί άμεσα γιατί «κινδύνευε η ασφάλεια του αεροσκάφους» !
...
Λίγο αργότερα στις 21.05, η Πολεμική Aεροπορία έστειλε στο βόρειο Αιγαίο ένα σχηματισμό μαχητικών κρούσης και συγκεκριμένα 4 F-4E Peace Icarus 2000, τα οποία ενώ πετούσαν εντός του ΕΕΧ δέχθηκαν νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη κατάρριψή τους από τουρκική φρεγάτα που έπλεε στην περιοχή.
...
Από τις 08:00 μέχρι τις 08:50 σήμερα (12/05) υπήρξε μπαράζ παραβιάσεων από όλα τα τουρκικά αεροπορικά μέσα οι οποίες ακόμα δεν έχει γίνει δυνατό να καταμετρηθούν!

...
Υπαγορευμένη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το ΓΕΕΘΑ προσπαθώντας να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» για την απόκρυψη των αεροναυτικών επεισοδίων που συνέβησαν την νύκτα στο Αιγαίο από επιθετικές κινήσεις των τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων.
...
«Ανακοινώνεται ότι, στη περιοχή του Αιγαίου όπου διεξάγεται τουρκική αεροναυτική άσκηση, την Τρίτη 11 Μαϊ 2010, ελληνικό μεταφορικό αεροσκάφος και στη συνέχεια, δύο σχηματισμοί ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, εκλήθησαν μέσω ασυρμάτου από τουρκική φρεγάτα να δηλώσουν, το μεν μεταφορικό την «πρόθεσή του», τα δε μαχητικά την «ταυτότητά τους».»
...
Αναγκάζεται βέβαια, από τον υποβολέα της ανακοίνωσης να σημειώσει ότι «Το περιστατικό δεν αξιολογείται, από στρατιωτικής πλευράς, ως ιδιαίτερης βαρύτητας, επειδή η κλήση πραγματοποιήθηκε λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας στην περιοχή, αφενός μεν, ελληνικών αεροσκαφών και αφετέρου δε, τουρκικών πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην άσκηση»!
...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12122&Itemid=139

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου