11 Φεβρουαρίου 2017

Κυβερνητική επιβολή χρήσεως πιστωτικής κάρτας. Τι κρύβεται από πίσω;


Η κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλουν, αν θέλεις να έχεις φορολογικές ελαφρύνσεις, να χρησιμοποιείς την πιστωτική κάρτα για τις συναλλαγές σου. Όποιες άλλες αποδείξεις μαζέψεις και δεν έγιναν με την χρήση πλαστικού χρήματος, δεν μετράνε για την εφορία.
Πολλοί είπαν ότι είναι μία κίνηση για να μας τσακίσουν στην φορολογία· όμως, η αλήθεια είναι, ότι μετράνε σχεδόν τα πάντα από συναλλαγές και το απαραίτητο ποσό φοροελάφρυνσης συγκεντρώνεται εύκολα. Οπότε ποιος ο λόγος για την επιβολή της;

Εκτός από τα οφθαλμοφανή, που είναι ο όλο και μεγαλύτερος έλεγχος που θέλουν να μας επιβάλουν, υπάρχει και κάτι ποιο πρακτικό και που σχετίζεται με την παρούσα οικονομική κατάσταση. Αυτό, δεν είναι άλλο, από την ανυπαρξία ρευστού στις τράπεζες.
Ποιος είναι λοιπόν ο καλλίτερος τρόπος για να σηκώνεις όσο το δυνατόν λιγότερο χρήμα από τις καταθέσεις σου; Μα φυσικά να πληρώνεις με κάρτα.  Όχι μόνο αυτό, αλλά θα υποχρεωθούν και οι παππούδες να επιστρέψουν τα χρήματα, που είχαν σηκώσει άρον άρον, πάλι πίσω στις τράπεζες.

Να δώσουμε ένα παράδειγμα:
Όταν έμπαιναν οι συντάξεις και οι μισθοί, το 90% πήγαιναν και τα έκαναν ανάληψη. Πολύ λίγοι χρησιμοποιούσαν κάρτα για τις καθημερινές συναλλαγές τους. Η χρήση της, πιο πολύ γινόταν για αγορές με άτοκες δόσεις, κυρίως ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Έτσι, υπάρχει ένας μεγάλος όγκος ρευστού, που κινείται εκτός των τραπεζών.
Τώρα όμως, με τις νέες μεθόδους, το χρήμα θα περνάει πάντα από την τράπεζα. Έτσι θα είσαι υποχρεωμένος, εφόσον ψώνισες με κάρτα, είτε να πας και να καταθέσεις τα χρήματά σου σε αυτήν είτε αν δεν τα έχεις σηκώσει, απλώς να τα διαχειρίζεσαι μέσω αυτής!
Επίσης όσοι αμείβονται με μετρητά, με την χρήση της πιστωτικής κάρτας για τις αγορές τους, θα κινούν το χρήμα τους μέσω των τραπεζών…!
Ο βασικός λοιπόν λόγος της επιβολής πιστωτικής κάρτας για τις συναλλαγές μας, δεν είναι άλλος από την εισροή ρευστού στις τράπεζες. Είναι ένας τρόπος να βοηθηθεί το τραπεζικό σύστημα έτσι; 

Πιστεύουμε πως ναι. Σίγουρα πάντως στις τράπεζες θα μένει να διαχειρίζονται πολύ περισσότερο πραγματικό χρήμα, από ότι πριν.
Ας ελπίσουμε μόνο, αυτά τα νεοφιλελεύθερα κοράκια, να μη το συλλέγουν για να το δώσουν στους τοκογλύφους…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου