12 Απριλίου 2016

Πολ Μέισον: Οι φιλελεύθεροι, οι σοσιαλδημοκράτες, οι αναρχικοί και η Αριστερά πρέπει να ενωθούν


Η Γερμανία "δείχνει" ως κύριο ένοχο για την κρίση στο σύνολό της, ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα "Real News" και κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι είναι παγιδευμένη "σε μια αντίληψη της πραγματικότητας που εδράζεται στους κανόνες, την ώρα που αυτοί δεν λειτουργούν".
Παράλληλα, κάνει λόγο για "ψύχωση" από μεριάς ΔΝΤ κατά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα (εδώ γελάμε...) και του Κόρμπιν στη Βρετανία. Επιχειρώντας μια πρόβλεψη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, ο Βρετανός δημοσιογράφος πιθανολογεί ότι η ΕΕ θα εγκρίνει την πρώτη αξιολόγηση, ο ESM θα αντικαταστήσει το ΔΝΤ και "οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα αποδεχτούν πως για να αποφύγουν την κατάρρευση της Ελλάδας οφείλουν να ξεχάσουν τη συμμετοχή του Ταμείου".

Εξάλλου, εκτιμά ότι αυτό που πήγε στραβά με την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι "δεν πίστεψαν πως μια αναμέτρηση με την ένταση του Ιουλίου ήταν πιθανή" και παράλληλα, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παλέψει για να παραμείνει στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, δεν έπαψε να πιστεύει στη λύση του Grexit.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Βρετανίας, επισημαίνει ότι δεν είναι ευθέως υπέρ του Brexit, ωστόσο θεωρεί χρήσιμο να λειτουργήσει το δημοψήφισμα σαν μοχλός μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ: Να μην υπάρξει ένταξη της Τουρκίας, να θεσμοθετηθεί ένα πανευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης με υποχρεωτική ανακατανομή και να σωθεί η βιομηχανία χάλυβα. Επίσης, αναλύει την άποψή του περί "μετακαπιταλισμού", τονίζοντας ότι ο μη καπιταλιστικός συνεργατικός τομέας που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή, θα μπορούσε να αποτελέσει "ένα μέρος της απάντησης στη στασιμότητα".

Τέλος, ο κ. Μέισον επισημαίνει την ανάγκη αφύπνισης του φιλελεύθερου Κέντρου, για να αγωνιστεί για κοινωνική δικαιοσύνη, σε απάντηση της ακροδεξιάς ρητορικής. "Οι δεξιές και εθνικιστικές απαντήσεις δείχνουν πιο πειστικές", παραδέχεται και προσθέτει: "Το μάθημα από τη δεκαετία του `30 είναι, πρώτον, ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να προστατέψουν τους πολίτες τους και, δεύτερον, οι φιλελεύθεροι, οι σοσιαλδημοκράτες, οι αναρχικοί και η Αριστερά πρέπει να ενωθούν σε προσωρινές συμμαχίες για να νικήσουν τον φασισμό". 


ΠΗΓΗ: Real News

Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε. Όλα τα νεοφιλελεύθερα γκρουπούσκουλα, της αριστεράς, του κέντρου και της δεξιάς, αγκαλιά με τους παρακρατικούς ψευτοαναρχικούς, δεν έχουν καμμία ουσιαστική διαφορά, και είναι ήδη σε κρυφή συμμαχία αποζητώντας την διάλυση των εθνικών κρατών.
Το ζητούμενο είναι να αφυπνιστεί ο ραγιάς και να δει ότι όλα τα νεοταξίτικα κόμματα του νεοφιλελευθερισμού και της λαθρομετανάστευσης δεν έχουν καμμία μα καμμία διαφορά μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου