18 Ιουλίου 2014

Η παιδική χορωδία ROSARTE κέρδισε το Χρυσό στην Ολυμπιάδα Χορωδιών

Η παιδική χορωδία Rosarte υπό την διεύθυνση της ιδρύτριάς της, Ρόζης Μαστροσάββα, είχε ήδη αποσπάσει το πρώτο μετάλλιο που κέρδισε ποτέ η Ελλάδα, στην 5η Ολυμπιάδα χορωδιών στο Γκρατς της Αυστρίας το 2008.
Η Rosarte κρατώντας άσβεστη την ελπίδα στις ψυχές των παιδιών για την αξία των ιδανικών και των υψηλών στόχων στην ζωή τους, κόντρα στους καιρούς, κατάφερε να διαγωνιστεί στην 8η Ολυμπιάδα Χορωδιών στην Ρίγα της Λετονίας στις 10 Ιουλίου 2014, εκπροσωπώντας την χώρα μας στην πιο απαιτητική και πλέον δύσκολη κατηγορία "Champion Competition"  των χρυσά βραβευμένων χορωδιών από ολυμπιάδες και διεθνείς διαγωνισμούς, στις παιδικές χορωδίες 10-16 ετών.
Η Rosarte έκανε την υπέρβαση, απέδωσε με αξιοθαύμαστη ερμηνευτική ωριμότητα, ευαισθησία, ποιότητα ήχου και δυναμικών, τα τέσσερα τραγούδια της και κατέκτησε το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο, ανεβάζοντας μάλιστα σημαντικά την προηγούμενη βαθμολογία της.

Διαγωνίσθηκε με τα εξής τραγούδια:
1) Joyful, Joyful (L. BEETHOVEN σε επεξ: Andre van de Merwe)
2) GOD SO LOVED THE WORLD (Bob Kaufin)
3) AVE VERUM CORPUS (Fr. Poulenc)
4) ΘΡΗΝΩΔΙΑ - LAMENTATION (Πάνος Κοσμίδης σε στίχους Μυρτιώτισσας /Α' παγκόσμια εκτέλεση).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα παιδιά και στην δημιουργό αυτής της υπέροχης ομάδος που έκανε υπερήφανη για ακόμη μία φορά την Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου