6 Απριλίου 2012

Παραμένουν τελικά οι φρυγανιές Elite... "ελληνικές";


Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο μήνυμα που κατηγορεί τις φρυγανιές Elite για έλλειψη Εθνικής ευαισθησίας (το παραθέτουμε στο τέλος).  
Όμως από φίλο, λάβαμε μήνυμα που επιχειρηματολογεί για το αντίθετο. Το ψάξαμε και εμείς και είδαμε, τουλάχιστον τι αναφέρεται, από την ίδια την εταιρεία, στην ιστοσελίδα της http://www.elbisco.gr/

Βέβαια το μήνυμα που κατηγορεί την εταιρεία, στηρίχθηκε στην κάτωθι φωτογραφία, όπου δείχνει ως χώρα παραγωγής τα Σκόπια. 
Πάντως καλό θα ήταν να μη βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα. Κάναμε λοιπόν κι εμείς την έρευνά μας.

Το μήνυμα του φίλου:
"Είναι σίγουρα καλό να συμμετέχουμε σε εθνικές προσπάθειες, θα πρέπει όμως να προσέχουμε τι αναμεταδίδουμε χωρίς δεύτερη σκέψη από το ίντερνετ. Η Elite όχι μόνο δεν έχει κλείσει τα εργοστάσιά της στην Ελλάδα, αλλά έχει αυξήσει και την παράγωγή τηςΣυμμετέχει πλειοψηφικά στις εταιρείες ELBISCO A.B.E.E. και ZITO LUKS A.D. SKOPJE, με μικρό ποσοστό στη ΧΑΝΟΓΛΟΥ Α.Ε., ενώ, µέσω της θυγατρικής της ELBISCO Α.Β.Ε.Ε., συμμετέχει στη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. και στην ΕΒΓΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.
Σχετικά με τα εργοστάσιά της παραθέτω από την ιστοσελίδα της εταιρείας "Η σημαντική παραγωγική δύναμη της Elbisco βασίζεται στα δύο εργοστάσιά της, στη Χαλκίδα και στο Πικέρμι. 

Το εργοστάσιο στη Γλύφα Xαλκίδας, διαθέτει σήμερα 13 γραμμές παραγωγής, αυτόματο συγκρότημα συσκευασίας αλεύρου, καθώς και ειδικά διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους, με μέγιστη παραγωγική του δυνατότητα στους 16.000 τόνους ετησίως όσον αφορά τα μπισκότα, και στους 27.000 τόνους όσον αφορά το συσκευασμένο αλεύρι.
Το εργοστάσιο του Πικερμίου αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φρυγανιάς και αρτοσκευασμάτων σε τυποποιημένη μορφή στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η παραγωγική του δυνατότητα φτάνει τους 14.500 τόνους φρυγανιάς και 6.500 τόνους φρέσκων αρτοσκευασμάτων, ετησίως".

Επειδή μένω δίπλα στο Πικέρμι είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι το εκεί εργοστάσιο λειτουργεί κανονικοτατα και "δίνει ψωμί" σε πολλές ελληνικές οικογένειες!"ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Elbisco:
Η σημαντική παραγωγική δύναμη της Elbisco βασίζεται στα δύο εργοστάσιά της, στη Χαλκίδα και στο Πικέρμι.
Το εργοστάσιο στη Γλύφα Xαλκίδας, διαθέτει σήμερα 13 γραμμές παραγωγής, αυτόματο συγκρότημα συσκευασίας αλεύρου, καθώς και ειδικά διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους, με μέγιστη παραγωγική του δυνατότητα στους 16.000 τόνους ετησίως όσον αφορά τα μπισκότα, και στους 27.000 τόνους όσον αφορά το συσκευασμένο αλεύρι.
Το εργοστάσιο του Πικερμίου αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φρυγανιάς και αρτοσκευασμάτων σε τυποποιημένη μορφή στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η παραγωγική του δυνατότητα φτάνει τους 14.500 τόνους φρυγανιάς και 6.500 τόνους φρέσκων αρτοσκευασμάτων, ετησίως.


Ακόμη:
Η ELBISCO στον κόσμο
Η ELBISCO, ως αμιγώς ελληνική εταιρεία, μπορεί να είναι περήφανη που επιλεγμένα προϊόντα της ταξιδεύουν σε περισσότερους από 20 διεθνείς προορισμούς. Πρόκειται για αυθεντικά επώνυμα προϊόντα που συνδυάζουν την ελληνική γευστική παράδοση και την εγγύηση ποιότητας αγαπημένων μαρκών. Με κύριους «εκπρόσωπους» τα Soft Kings Αλλατίνη και τα Elite Crackers Μεσογειακά, τα προϊόντα της ELBISCO δίνουν την καλύτερη γεύση από Ελλάδα στους απαιτητικούς ξένους καταναλωτές, ενώ ισχυροποιούν την ανταγωνιστική θέση της Εταιρείας στους κλάδους των αρτοσκευασμάτων και του μπισκότου, σε διεθνή κλίμακα.Επίσης:

2001
Η ELBISCO Συμμετοχών ενισχύει την παρουσία της στο εξωτερικό με την πλειοψηφική εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας αλεύρου και ψωμιού της FYROM, της ZITO LUKS AD SCOPJE.
Τέλος το κείμενο που κυκλοφορεί και κατηγορεί την Elite (αδίκως κατά την γνώμη μας):
"Από σήμερα ΤΕΛΟΣ οι φρυγανιές Elite.
Όχι μόνο επειδή στερήσανε από δεκάδες Έλληνες μια θέση εργασίας με το να μεταφέρουν το εργοστάσιο παραγωγής τους εκεί, αλλά και επειδή -ακριβώς- πήγαν εκεί !!!
Στους σκοπιανούς λοιπόν να τις πουλήσετε τις φρυγανιές σας κύριοι της Εlite!
Εις το εξής, κάθε επιχειρησιακή δραστηριότητα που αποβαίνει σε βάρος του Ελληνικού λαού, αλλά και που έρχεται σε αντίθεση με τα εξωτερικά μας συμφέροντα θα στιγματίζεται, οφείλουμε να την σαμποτάρουμε ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ."

Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι το μήνυμα που κυκλοφορεί και κατηγορεί την εταιρεία, συντάχθηκε βιαστικά. Η εταιρεία Elbisco και οι φρυγανιές Elite, παραμένουν ελληνικά προϊόντα και η εταιρεία είναι μία υγιής επιχείρηση και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι...
Πάντως, ευελπιστούμε στο μέλλον, να σταματήσει η εταιρεία τις εισαγωγές από Σκόπια και να διαθέτει στην ελληνική αγορά προϊόντα που παράγονται από τα ελληνικά εργοστάσια. 
2 σχόλια:

 1. Ποια ειναι τα κριτηρια ωστε μια εταιρια να θεωρειται "ελληνικη"???
  1. Φορολογειται απο το ελληνικο κρατος
  2. Η πλειοψηφια των μετοχων ανηκει σε Ελληνες
  3. Εχει εργοστασιο-α ή καταστημα-τα στην Ελλαδα
  4. Χρησιμοποιει πρωτες υλες ελληνικες
  5. Εμπορευεται ελληνικα προϊοντα
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΑΑ επιπλεον
  (α)το γειτονικο κρατιδιο δεν ονομαζεται Σκοπια - ακριβως οπως η Ελλαδα δεν ειναι (μονν) η Αθηνα
  (β) μερικοι ανεγκεφαλοι πολιτικαντηδες για να μην χασουν ψηφαλακια κατορθωσαν εμεις να μιλαμε για ΠΓΔΜ / fyrom και ολοι οι υπολοιποι απλα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή