18 Φεβρουαρίου 2012

Τελείωσε η εκπομπή του Καζάκη στο Ράδιο 9

Ως γνωστόν στην εκπομπή που είχε ο Καζάκης στο ράδιο 9, είχε προσκληθεί στις 8 Φεβρουαρίου και ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να αντιπαραβάλουν τις απόψεις τους. Εμείς, ύστερα από μίνι έρευνα που κάναμε (με ανθρώπους που άκουσαν την εκπομπή και δεν συμπαθούν τον Άδωνι Γεωργιάδη), πληροφορηθήκαμε ότι ο Άδωνις μάλλον εκμηδένισε τον Καζάκη.
Αυτό το αναφέρουμε, γιατί με λύπη μας βλέπουμε ότι από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο απουσιάζουν φωνές οι οποίες θα μπορέσουν να αντιπαραβάλουν μία λύση η οποία, τουλάχιστον, θα στηρίζεται σε εμπεριστατωμένη έρευνα και μελέτη. Οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η αντιμνημονιακή πολιτική είναι η πιο δύσκολη, αλλά θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα (σε σχέση με την μνημονιακή) και χωρίς να εκχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα στους απανταχού "δανειστές". 
Όπως όμως έχουμε πολλάκις διευκρινίσει, έτσι ή αλλιώς, θα έπρεπε και θα πρέπει, αυτές τις πολιτικές να εφαρμόζονται από Έλληνες Πατριώτες πολιτικούς και όχι από τα σημερινά ανδρείκελα της πολιτικής μας ζωής...
Δεν παίρνουμε θέση επί του θέματος, αλλά θεωρήσαμε το δημοσίευμα άκρως ενδιαφέρον:
Ο κύριος Καζάκης μας ανακοίνωσε ότι του "έκοψαν" την εκπομπή στο Ράδιο 9.
_
 Τον κακομοίρη τον μεγάλο αγωνιστή. Έχασε την δουλειά του γιατί έμεινε πιστός στις ιδέες του...
Έτσι θα σκεφτούν όλα τα ΘΥΜΑΤΑ που ακολουθούν αυτόν τον ανεξέλεγκτο πολιτικό απατεώνα.
Δεν είναι όμως έτσι. Το πρόβλημα του κυρίου Καζάκη ήταν ότι τον τελευταίο μήνα είχαν πάρει χαμπάρι το σχέδιο που είχε καταστρώσει μαζί με τον κύριο Κοντομηνά μέχρι και οι πέτρες.
Έχοντας αυτές τις πληροφορίες στα χέρια τους, πάρα πολλές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και η δική μας, φιλοξενούσαν άρθρα, τα οποία φωτογράφιζαν τα σχέδιά του.
Όλα έχουν αναδημοσιευτεί στην ιστοσελίδα μας.
Μία όμως ιστοσελίδα και ένας άνθρωπος, ο Γιάννης Ξένος της Ρήξης, αποφάσισε να πει τα πράγματα με το όνομά τους:

Ποντάροντας στη χρεοκοπία της χώρας

Posted by 
του Γιάννη Ξένου από τη Ρήξη που κυκλοφορεί
Κάθε οικονομική καταστροφή στο παρελθόν της χώρας μας ήταν και μια ευκαιρία για κάποιους να αναδειχθούν σε νέα οικονομικά τζάκια. Στην απελευθέρωση του 1944, για παράδειγμα, οι μαυραγορίτες, τα νέα οικονομικά στρώματα που πλούτισαν στη διάρκεια της Κατοχής, εκμεταλλεύτηκαν την παρατεταμένη πολιτική αστάθεια που ακολούθησε για νομιμοποιήσουν τα παράνομα κέρδη τους, ενώ με τη νομισματική μεταρρύθμιση του Νοεμβρίου του 1944 (η νέα δραχμή αντικατέστησε την κατοχική δραχμή με βάση τη σχέση 1/50 δισεκατομμύρια), τα χρέη που είχαν στο παρελθόν ουσιαστικά παραγράφηκαν.
Ά λλο ένα παράδειγμα, το 1953 η κυβέρνηση Παπάγου υποτιμά τη δραχμή κατά 50%, η αντιπολίτευση της εποχής, Κέντρο και Αριστερά επιτίθενται στην κυβέρνηση ότι οι μόνοι κερδισμένοι από το μέτρο ήταν αυτοί που είχαν αποθησαυρίσει χρυσές λίρες, οι οφειλέτες μεγάλων ποσών και οι ισχυροί καπνέμποροι που είχαν μεγάλα χρέη σε δραχμές.
Οι παραπάνω περιπτώσεις από την πρόσφατη ιστορία μας δεν είναι καθόλου άσχετες με όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Κ. Σημίτη από τη Γερμανία, ότι τη χρεοκοπία της χώρας και το πέρασμα στη δραχμή την επιδιώκει συγκεκριμένη μερίδα επιχειρηματιών, που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και με την επιστροφή στη δραχμή θα αποπληρώσουν τα χρέη τους, που σε δραχμές θα είναι κατά πολύ μειωμένα, από τα ευρώ που έχουν βγάλει στο εξωτερικό, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες, όπως έγινε από το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ. Ο Σημίτης είπε και κάτι ακόμα, ότι αυτή η μερίδα επιχειρηματιών έβγαλε χρήματα με απάτες που διέπραξαν τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως στα χρόνια που αυτός κυβερνούσε, γι’ αυτό και τους ξέρει καλά. Η αποκάλυψη των απατεωνιών τους -οι περισσότεροι έχουν δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν- τους κάνει να επιθυμούν σφόδρα την κατάρρευση του υπάρχοντος συστήματος.
Η περίπτωση του Δ. Κοντομηνά
Κεντρικό ρόλο σε αυτό το υπό διαμόρφωση λόμπι επιχειρηματιών φαίνεται ότι παίζει ο Δ. Κοντομηνάς, του οποίου το ραδιόφωνο, το Ράδιο 9, ολημερίς πασχίζει για δύο πράγματα: να πείσει τους ακροατές του ότι η άρνηση των χρεών της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή είναι η «μαγική λύση» για τα προβλήματα της χώρας, και να απονομιμοποιεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα, χτυπώντας το με κάθε τρόπο.
Αλλά ας πιάσουμε την ιστορία του Δ. Κοντομηνά από την αρχή, για να κατανοήσουμε καλύτερα όσα πράττει σήμερα. Ο Κοντομηνάς ίδρυσε την Ιντεραμέρικαν (το όνομα που επέλεξε έχει τη σημασία του) το 1969 και ήταν ο πρώτος που έφερε τις ασφάλειες ζωής στην Ελλάδα. Πολλά χρήματα έβγαλε το 1999 με την είσοδο της Ιντεραμέρικαν στο Χρηματιστήριο – λέγεται ότι άντλησε γύρω στα 20 δισ. δραχμές ρευστό από την πώληση μετοχών της. Το επόμενο μεγάλο βήμα του ήταν να πουλήσει, το 2001, το 55% της Ιντεραμέρικαν στην ολλανδική Eureko έναντι 977 εκ. ευρώ.
Αλλά από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας αρχίζουν οι δικαστικές περιπέτειες. Το 2005, διακόσιοι ομογενείς από την Αφρική, αλλά αργότερα και άλλοι από Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία τον μηνύουν επειδή, στα χρόνια που είχε αυτός τον έλεγχο της Ιντεραμέρικαν, συνήψαν με την εταιρεία συμβόλαια που είτε δεν τηρήθηκαν, είτε ήταν χωρίς αντίκρισμα. Στα τέλη του 2006, ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση την έστειλε στο αρχείο με το αιτιολογικό ότι «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις», ώστε να είναι δυνατή η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον στελεχών της Ιντεραμέρικαν. Στις αρχές του 2008, ηεισαγγελέας Εφετών Ξένη Δημητρίου, διαφώνησε με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και παρήγγειλε την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης εις βάρος του Κοντομηνά. Παράλληλα, την ίδια εποχή προκύπτει άλλη μια δικαστική υπόθεση για τον Κοντομηνά, αυτή τη φορά για το ότι την περίοδο 1996-98 παρουσίαζε την Ιντεραμέρικαν με πλασματικά αποθεματικά πολλών εκατομμυρίων ευρώ και του ασκείται κακουργηματική δίωξη για υπεξαίρεση από κοινού κατ’ εξακολούθηση.
Για την πρώτη δικαστική δίωξή του, τον Απρίλιο του 2010, μετά την κλήση του να απολογηθεί ανακριτής και εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο με εγγύηση 300.000 ευρώ και με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Μετά τις δικαστικές διώξεις για την Ιντεραμέρικαν, ο Κοντομηνάς πέρασε στην αντεπίθεση μέσω του Άλφα:  Ήταν αυτός που κατεξοχήν σήκωσε το θέμα του Βατοπεδίου με τα γνωστά επακόλουθα, την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και το σπρώξιμο του ΓΑΠ στην πρωθυπουργία.
Από τον Άλφα στο Ράδιο 9 και πάλι στον Άλφα
Στα τέλη του 2008 αποφασίζει να αποτραβηχτεί για λίγο και πουλά τον Άλφα στο γερμανικό δίκτυο RTL έναντι 120  εκ. ευρώ, ενώ οι Γερμανοί ανέλαβαν και 90 εκ. ευρώ σε χρέη του σταθμού. Του μένει μόνο το ραδιόφωνο του Άλφα, που μετά από μια άδοξη συνεργασία με τον Θέμο Αναστασιάδη, το μετονομάζει σε Ράδιο 9. Ο Κοντομηνάς από το 2008, δηλαδή από τη στιγμή που άρχισε να διώκεται ποινικά για διάφορες υποθέσεις, άρχισε να προσλαμβάνει για συνεργάτες και συμβούλους δημοσιογράφους όπως ο μακαρίτης ο Σωκράτης Γκιόλιας, ο Μάνος Κακλαμάνος, που είναι τώρα διευθυντής στο ραδιόφωνο, ο Γιάννης Παπαγιάννης και άλλοι αποφοιτήσαντες της σχολής δημοσιογραφίας των Θ. Αναστασιάδη και Μ. Τριανταφυλλόπουλου.
Τον άνθρωπο που χρειαζόταν για να δίνει το ιδεολογικό στίγμα στο ραδιόφωνό του τον βρήκε τον τελευταίο χρόνο στο πρόσωπο του Δ. Καζάκη, που η καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή του με τον Μ. Κακλαμάνο, μεταδίδεται και σε επανάληψη άλλες δύο φορές μέσα στη μέρα (!), το απόγευμα και τα χαράματα. Φτιάχνει λοιπόν με ελάχιστα χρήματα, αφού το ραδιόφωνό του δεν έχει κανέναν επώνυμο και ακριβό παραγωγό, ένα σταθμό που διακρίνεται για το αντιμνημονιακό στίγμα του και για τη «μάχιμη», γεμάτη «αποκαλύψεις» δημοσιογραφία του.
Επειδή όμως η στιγμή που η εκδίκαση των υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται πλησιάζει, θέλει να έχει στα χέρια του όλα τα δυνατά όπλα, και λίγο πριν τα Χριστούγεννα έρχεται σε επαφή με τους Γερμανούς του Άλφα να αγοράσει το κανάλι άνευ αντιτίμου! Οι Γερμανοί φαίνεται να προχωρούν σε μια κίνηση χωρίς καμιά επιχειρηματική λογική, γιατί αφενός έχουν εξυγιάνει οικονομικά σε μεγάλο βαθμό τον σταθμό, αφενός μεσοπρόθεσμα η τηλεοπτική αγορά, υπολογίζοντας και το κλείσιμο του Άλτερ, αποκλείεται να πάει χειρότερα και μάλλον θα υπάρξει κάποια ανάταση στα διαφημιστικά κέρδη. Ο Κοντομηνάς ετοιμάζεται να κάνει τον Άλφα ένα Ράδιο 9 με πανελλαδική εμβέλεια. Ο Παπαγιάννης θα αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, που θα έχει και αυξημένη διάρκεια κατά μισή ώρα, και μέχρι τότε ζεσταίνεται ως σχολιαστής του Παπαδάκη, ο Μ. Κακλαμάνος για τη διεύθυνση ειδήσεων και ο Δ. Καζάκης ετοιμάζεται να πιάσει στασίδι ως κεντρικός τηλεσχολιαστής του καναλιού.
Ο Κοντομηνάς περνά στην αντεπίθεση, γνωρίζοντας ότι όσο έχει στα χέρια όπλα όπως ραδιόφωνα και κανάλια με τέτοιο πολιτικό στίγμα, το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να τραβήξει στα άκρα τις δικαστικές υποθέσεις του. Διακρίνει την ευκαιρία όχι μόνο να ξεγλιστρήσει από τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αλλά και να εξασφαλίσει ισχυρή θέση στο νέο οικονομικό τοπίο που θα διαμορφωθεί σε μερικά χρόνια και η στρατηγική του είναι απλή, να χτυπά με κάθε τρόπο το πολιτικό σύστημα προκειμένου να μην του επιτρέψει κάποια στιγμή να σταθεροποιηθεί. Τέτοια σχέδια έχει ένα τμήμα επιχειρηματιών, που θεωρούν ότι έμειναν στην απέξω τα τελευταία χρόνια και φυσικά δεν νοιάζονται καθόλου για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό η χρεοκοπία της Ελλάδας και η επιστροφή στη δραχμή, αλλά πώς αυτοί θα είναι τα νέα τζάκια που θα ηγούνται της χώρας τις επόμενες δεκαετίες.
Υ.Γ. Για να κατανοήσουμε λίγο τα παιγνίδια που παίζουν κανάλια και τηλεπαρουσιαστές, αρκεί να δούμε τη μετεξέλιξη του σφοδρού «αντιμνημονιακού» Αυτιά σε άκακο μνημονιακό αρνάκι, από τη στιγμή και πέρα που μεταπήδησε από το Άλτερ στους «γερμανοτσολιάδες» του Σκάι!
Όταν λοιπόν το καμάρι της εργατιάς Καζάκης, ο άνθρωπος με το 1.000.000 μεροκάματα οικοδομής, κατάλαβε ότι θα ακολουθούσε πλημμυρίδα δημοσιευμάτων εάν προχωρούσαν τα σχέδιά τους, έκανε την καλύτερη δυνατή πολιτικά κίνηση:
Έγινε ήρωας. Καταδιωκόμενος. 4 Φεβρουαρίου τον έκραξε η Ρήξη.
10 Φεβρουαρίου, 6 μέρες μετά, και έχοντας αρκετό πολιτικό χρόνο λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που δρομολογούν οι Σατανιστές Παπαδήμιος, Μόντι και Ντράγκι, έκανε την ηρωική έξοδο από το Κανάλι 9, μέσα από την ακόλουθη ανακοίνωση στο blog του:

Γιατί διακόπηκε η "Εκπομπή ΑΕ" στο Ράδιο 9

Η "Εκπομπή ΑΕ" στο Ράδιο 9 διέκοψε την λειτουργία της διότι οι συντελεστές της δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις "άνωθεν υποδείξεις". Ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου και ημέρα Πέμπτη, οι ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει "υπόδειξη" αλλαγής πλεύσης. Σύμφωνα μ' αυτήν επιτρέπεται η κριτική και μάλιστα αμείλικτη στο εσωτερικό πολιτικό σύστημα, αλλά επ' ουδενί δεν πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο το νέο μνημόνιο, η τρόικα, το ευρώ και η ΕΕ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σταθμού το μνημόνιο πρέπει να "περάσει" οπωσδήποτε. Η "γραμμή" που δόθηκε ήταν απολύτως σαφής: "πολύ κακό το νέο μνημόνιο, αλλά τι να κάνουμε δεν έχουμε άλλη λύση".
Παρά την "άνωθεν υπόδειξη" η Εκπομπή ΑΕ εξέπεμψε κανονικά την Πέμπτη 9/2 αψηφώντας την νέα "γραμμή". Κατόπιν τούτου στάθηκε αδύνατη η συνέχιση της συνεργασίας διότι, όχι μόνο δεν δεχόμαστε "άνωθεν υποδείξεις", αλλά ούτε πρόκειται να υποκύψουμε στο καθεστώς της νέας κατοχής στα ΜΜΕ και στην χώρα. Οι συντελεστές της εκπομπής ανανέωσαν το ραντεβού με το κοινό τους και το σύνολο του ελληνικού λαού την Κυριακή 12/2 στις 5:00 μμ στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή). Θα είμαστε όλοι εκεί. 
Κύριε Καζάκη, συνεχίστε έτσι. Με τις λαμπαδηδρομίες αλά Γκαίμπελς, τα Φρυγικά σκουφάκια, τα πάρε δώσε με τους καναλάρχες, τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ σας οικονομικές αναλύσεις περί ΔΡΑΧΜΗΣ, και όλα τα υπόλοιπα.
Εάν ο μέσος Έλληνας είναι τόσο ΒΛΑΚΑΣ και ΦΕΛΛΟΣ (δυστυχώς μπορεί και να είναι) ώστε να σας ακολουθήσει, ΜΑΓΚΙΑ σας.
Σας εύχομαι και πρωθυπουργάρα. Αποδείξατε ότι έχετε τα προσόντα που απαιτούνται. Και με το παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου