19 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΜΙKΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ


Μετά την αποκάλυψη που κάναμε για τον οθωμανικό χάρτη στην επίσημη ιστοσελίδα του Μίκη (βλ. εδώ), τώρα ως κεραυνός εν αιθρία ήρθε η ομιλία του Μίκη στο ξενοδοχείο REX, στις 17 Ιανουαρίου του 2011, που αποκάλυψε τον ρόλο που διεδραμάτισε στις μυστικές διαβουλεύσεις με τους Αμερικανούς το 1973 -74 . Κυνική ομολογία λοιπόν του Μίκη Θεοδωράκη ό,τι συνεργάστηκε επί χούντας με τους Αμερικανούς το 1974 για να έρθει ο Καραμανλής στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας και να ξεπουληθεί η μισή Κύπρος στους Τούρκους.

Ναι καλά διαβάσατε και το ομολόγησε μπροστά στο κοινό του που προφανώς τον χειροκροτούσε αφιονισμένο !!


  Και επειδή τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά, για να μην κουράσουμε τους αναγνώστες μας, σας παραθέτουμε πρώτα αυτούσιο το κείμενο του Μίκη από την ομιλία του στο REX για να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα και ύστερα θα θέσουμε μερικά ερωτήματα.

 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΣΤΟ REX

Εγώ ο ίδιος ομολογώ ότι συνεργάστηκα για τη Λύση Καραμανλή αναγνωρίζοντας τη δύναμη της εξάρτησής μας από τους Αμερικανούς και προβαίνοντας εν γνώσει μου σε συμβιβασμό. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι στα 1973 που μίλησα για την Λύση Καραμανλή, είχαν περάσει μόλις 23 χρόνια από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, δηλαδή τότε που η Αμερικανοκρατία διοικούσε ουσιαστικά την Ελλάδα έχοντας διεισδύσει βαθειά στον Στρατό, στην Αστυνομία, την Οικονομία, το Κράτος, στο Πολιτικό Σύστημα με κύριο όργανό τους τον θρόνο. Και από τις 21 Απριλίου του 1967 είχε επιβάλει καθεστώς ανοιχτής στρατιωτικής δικτατορίας.

Θυμάμαι ότι όταν στην Ουάσιγκτον στα 1974 κάποιος Αμερικανός αξιωματούχος με ρώτησε ποιο θα ήταν το όφελός μας με τη «Λύση Καραμανλή», του είπα «Σήμερα με την Χούντα έχετε το 100%. Με την «Λύση Καραμανλή» θα αποκτήσουμε το 50% προς το παρόν...».

Ήξερα λοιπόν από πρώτο χέρι ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιβαστούμε … ”

Κάντε κλίκ εδώ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για να διαβάσετε όλο το κείμενο

Βέβαια Μίκη, δεν μας είπες τι εννοούσες με την φράση "θα αποκτήσουμε το 50% ". Μήπως εννοούσες για την Κύπρο, διότι τα γεγονότα που ακολούθησαν αυτά δείχνουν.

Τέλος πάντως, ο Μίκης οφείλει να δώσει μερικές απαντήσεις.

  1. Τι γύρευε στην Ουάσιγκτον ένας διωκόμενος αριστερός και μάλιστα βαμμένος αντιαμερικανός;
  2. Γιατί συνομιλούσε με τους Αμερικανούς και γιατί οι Αμερικανοί επέλεξαν τον Μίκη για να συνομιλήσουν ;
  3. Όταν οι σύντροφοι αριστεροί επί χούντας εδιώκοντο στα ξερονήσια, εσύ Μίκη συνομιλούσες με τους Αμερικανούς;
  4. Γιατί δέχθηκες να συνομιλήσεις και μάλιστα, είναι δυνατόν εσύ ο αριστερός Μίκης να προτείνεις τον δεξιό Καραμανλή ως λύση στα πολιτικά δρώμενα με τις δυσάρεστες συνέπειες για τον ελληνισμό της Κύπρου;
  5. Δηλαδή τι μας λές, ό,τι πρότεινες την διχοτόμηση της Κύπρου στους αμερικανούς; Αυτό εννοείς ως συμβιβασμό; Διότι επί Καραμανλή οι Τούρκοι κατέλαβαν το 34% της Κύπρου.
  6. Και γιατί Μίκη το έκρυβες τόσα χρόνια ότι  συνομιλούσες - συνεργάστηκες  με τους αμερικανούς την περίοδο 73 -74 και μας το λες τώρα; Μήπως και τώρα συνεργάστηκες και πήρες εντολή από τους Αμερικανούς να οργανώσεις το κίνημά σου και θα το μάθουμε μετά από χρόνια;
  7. Μήπως τελικά είχε δίκαιο ο Καζάκης που φεύγοντας από το κίνημά σου σε κατήγγηλε για υπόγειες διαδρομές με κέντρα πέρα του Ατλαντικού;


Ομολογούμε ότι είναι απορίας άξιον, πως σε ένα ακροατήριο αριστερής ως επί των πλείστων ιδεολογίας δεν βρέθηκε κάποιος να θέσει αυτά τα ερωτήματα (για το αριστερής βλ. εδώ κι εδώ). Εάν οποιοσδήποτε άλλος τολμούσε να πεί αυτά θα τον λοιδορούσαν ως συνεργάτη της χούντας και των αμερικανών. Εσένα γιατί δεν σε λοιδορούν;
Μήπως εν τέλει ο Καραμανλής επιβράβευσε τον Μίκη κάνοντάς τον υπουργό της δεξιάς ή το αντίτιμο ήταν η νομιμοποίηση του ΚΚΕ; Αυτά ίσως δεν θα τα μάθουμε ποτέ ...

Μίκη μου ... δεν μας τα λες καθόλου καλά, και όταν ακόμα αυξήθηκαν οι καταγγελίες τον τελευταίο καιρό  για παλαιοκομματικά κατακάθια που αναρριχήθηκαν στην Σπίθα  εσύ δεν είπες κουβέντα και η σιωπή σου έδειξε την ενοχή σου (βλ. εδώ) ; Γι΄ αυτό και οι σπίθες από 200 πανελλαδικώς έχουν μείνει 80 και ίσως είναι θέμα χρόνου να σβήσουν και οι τελευταίες, διότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί».

Κάντε κλίκ στην διπλανή φωτογραφία για μεγέθυνση

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

2 σχόλια:

  1. και ολα αυτα απο εναν μη πολιτικό και μη εκλεγμένο !!!! φαντασου να ειχε και εξουσία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η αναδημοσίευση κατά κάποιο τρόπο του άρθρου του Παν. Τραϊανού, "Μίκης Θεοδωράκης, ο τελευταίος προδότης ... μυστικός αρχηγός του ΚΚΕ".
    Το δημοσίευσε στις 3.2.2011.

    Μπορείτε να βρήτε αυτούσιο το άρθρο στην πιό κάτω διεύθυνση
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή