του Θανάση Γκόρδη
Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση της περασμένης Δευτέρας (24 Ιανουαρίου 2011) στη Βουλή για τα εθνικά θέματα που ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προέτρεψαν, ζητήσαν και απαίτησαν από τον ...μέγα πατριώτη πρωθυπουργό Γ.Α.Π. (Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου) να διακηρύξει - θεσπίσει η χώρα μας την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (την γνωστή πλέον Α.Ο.Ζ.) πρωτίστως με την Κύπρο, αλλά και με Λιβύη, Αίγυπτο, προκειμένου να κατοχυρώσουμε ζωτικότατης σημασίας κυριαρχικά δικαιώματα που θα έχουν καταλυτική επίδραση στην οικονομική ανάταση της Ελλάδας, αλλά και στην ενίσχυση της γεωστρατηγικής της θέσης.
Ο ΓΑΠ, όπως και σε προηγούμενη πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, αρνήθηκε να συμφωνήσει και να δεσμευτεί, καθυστερώντας επικίνδυνα ακόμη και την θέσπιση ΑΟΖ με την Κύπρο, για να μην δυσαρεστηθεί η Τουρκία. Και ενώ η μικρή και εν μέρει υπό κατοχή Κύπρος έχει ήδη οριοθετήσει ΑΟΖ με Ισραήλ, Αίγυπτο και Λίβανο. Το επιχείρημα από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα είναι πως δεν προχωρά η κυβέρνησή του (και δυστυχώς και κυβέρνησή μας) στην οριοθέτηση ΑΟΖ διότι διαπραγματεύεται με τους Τούρκους, καθώς "ότι συμφωνηθεί έχει περισσότερες πιθανότητες να τηρηθεί". Λογικό φαίνεται θα πει κάποιος, που δεν γνωρίζει όμως καλά τα πράγματα. Διότι, αφενός η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ότι το Καστελλόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και άρα και ΑΟΖ (ως εκ τούτου τι διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με την τουρκική;) και αφετέρου η οριοθέτηση της ΑΟΖ περιλαμβάνει δύο στάδια: 1ο στάδιο: Ένα κράτος αρχικά την διακηρύσσει - θεσπίζει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει συμφωνήσει με τα γειτονικά του κράτη, μόνο και μόνο για να κατοχυρώσει αυτό το δικαίωμά του και 2ο στάδιο: Γίνεται η τελική οριοθέτηση της ΑΟΖ με διαπραγματεύσεις μεταξύ των γειτονικών κρατών για τα σημεία που οι ζώνες αλληλεπικαλύπτονται, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις και συμφωνίες. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-ΓΑΠ προσχηματικά χρησιμοποιεί την ανάγκη διαπραγμάτευσης που αφορά στο δεύτερο στάδιο ώστε να μεταφέρει αυτή και στο πρώτο. Για να μην ενοχλήσουμε την Τουρκία...
Τόσο φοβικοί, αμερικανόδουλοι, ενδοτικοί και μειοδότες είναι, ώστε να κινδυνεύει η χώρα μας να χάσει πολύτιμο χρόνο και να τρέχει μετά να καλύψει το χαμένο έδαφος, ως συνήθως... Και να χάσει, εξ αυτού του λόγου, την ευκαιρία να κατοχυρώσει δικαιώματα εκμετάλλευσης σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων δισεκατομμυρίων ευρώ...
Σε αυτή λοιπόν την συζήτηση, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπως και όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επιτέθηκε στον Παπανδρέου για το θέμα αυτό λέγοντάς του:
"Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη. Όχι γιατί είστε προδότες. Αλλά γιατί ό,τι κάνετε είναι για να εξασφαλίσετε την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και από κει και πέρα αδιαφορείτε για τις παρενέργειες, ή καλύπτετε αυτή την πολιτική κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο του νέου πατριωτισμού".
(Σχόλιο Θανάση: Αν αυτός που αδιαφορεί για τις αρνητικές παρενέργειες σε ζωτικά εθνικά θέματα εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας προκειμένου να εξυπηρετήσει την κερδοφορία επιχειρηματικων ομίλων δεν είναι, όχι απλώς μειοδότης, αλλά προδότης, τι είναι κ. Παπαρήγα; Βρείτε εσείς μια λέξη που να εκφράζει αυτό το εθνικό έγκλημα. Αλλά είναι προφανές ότι δεν αρέσει η λέξη ΠΡΟΔΟΤΗΣ στο κόμμα που δεν πιστεύει καν στην έννοια του έθνους (όπως ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι και λοιποί ακραίοι και στρεβλωμένα διεθνιστές), και το οποίο έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν το ίδιο για προδοσία, όταν πολεμούσε (1946-1949) για να αποσπαστεί η ελληνική Μακεδονία και να προσαρτηθεί σε μια κομμουνιστική βαλκανική ομοσπονδία που θα προέκυπτε (και που ευτυχώς ποτέ δεν συνέβη). Αλλά και όταν έγραφε ο "Ριζοσπάστης" μετά την Μικρασιατική Καταστροφή ότι η Μικρασιατική Εκστρατεία ήταν "αστικοτσιφλικάδικη" και ότι το ΚΚΕ δεν ήταν απλώς ικανοποιημένο για την ήττα των ελληνικών στρατευμάτων αλλά την ΕΠΙΔΙΩΞΕ κιόλας! Είναι φυσικό να μην αρέσει, λοιπόν, ακόμη και σήμερα στην ηγεσία του ΚΚΕ η λέξη προδοσία. Ξυπνά παλιές θύμισες...).
Συνεχίζει στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως γράφει σχετικό ρεπορτάζ:
Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ρώτησε αν η εθνοκρατική οργάνωση έχει καταργηθεί και αν το ίδιο έγινε με τα «σύνορα» και τα «κυριαρχικά δικαιώματα». «Για μας η έννοια σύνορα, υφαλοκρηπίδα, κυριαρχικά δικαιώματα, ΑΟΖ υπάρχει» τόνισε.
(Σχόλιο Θανάση: Καλό αυτό ακούγεται. Και πατριωτικό. Μόνο που τα σχετικά ρεπορτάζ όλων σχεδόν των ιστοσελίδων και των εφημερίδων - και πιστέψτε με, αφιέρωσα αρκετές ώρες για να το ψάξω αυτό - δεν αναφέρουν αυτολεξί όλα τα λεγόμενα της Παπαρήγα. Την οποία άκουσα με τα αυτιά μου (παρακολούθησα όλη την συγκεκριμένη συζήτηση στη Βουλή από τις 19:00 μέχρι τις 22:30) να συμπληρώνει στα παραπάνω και το εξής (το μεταφέρω αυτούσιο): Όσο υπάρχει η εθνοκρατική οργάνωση τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτά πρέπει να τα προασπίζουμε. Αν κάποια στιγμή οι λαοί αποφασίσουν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα τότε τα πράγματα θα αλλάξουν. Άλλωστε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ (!..). Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα να είναι σεβαστά.
Μάλιστα φίλες και φίλοι. Έτσι επιβεβαιώνεται με τον πιο γλαφυρό και αδιάσειστο τρόπο αυτό που λέμε εμείς οι δήθεν αντικομμουνιστές όλα αυτά τα χρόνια. Ότι το ΚΚΕ μπορεί να προασπίζει τα συνοριακά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και να έχει στοιχειώδεις πατριωτικές αντιστάσεις σε αντίθεση με ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγους Πράσινους και αντιεξουσιαστές (που λένε ότι "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του"), αλλά δεν παύει να είναι ακραία διεθνιστικό κόμμα, που απλώς δεν έχει τον εθνομηδενισμό ως πρώτη του και άμεση προτεραιότητα, όπως ισχύει π.χ. για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, μέσα στην ιδεολογία του ενυπάρχει η εθνοαπαξίωση, ακόμη και η κατάργηση των συνόρων (πράγμα το οποίο επίσης είναι πρώτη και άμεση προτεραιότητα για ΣΥΡΙΖΑ και σια, με έμμεσο και κεκαλυμμένο τρόπο βέβαια και υπό τον μανδύα της "προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και της "φιλίας των λαών". Δείτε την στάση κυρίως των τελευταίων, αλλά και του ΚΚΕ, στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, οι οποίοι αντιδρούν σε όποια στοιχειώδη προσπάθεια αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων και απαιτούν την νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών).
Και κάτι τελευταίο που συνιστά αντίφαση, που δεν θεώρησε κανείς από τους δημοσιογράφους νομού της περιφέρειας, όπου είπε τα ίδια, να την θέσει στην Παπαρήγα. Αν έλεγε ακριβώς τα ίδια στην Καβάλα θα εισέπραττε από μένα την εξής ερώτηση: Αφού κ. Παπαρήγα αναφέρεστε σε ΕΘΝΟκρατική οργάνωση που εξαιτίας της (και ευτυχώς) υπάρχουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα, δεν σημαίνει αυτό ότι παραδέχεστε πως αν δεν υπήρχε έθνος (και γενικότερα έθνη) δεν θα δημιουργούταν και κράτος (και σε παγκόσμιο επιπεδο κράτη); Δηλαδή αυτό που εξ ιδεολογίας αρνείστε ακόμη και την ύπαρξή του, το έθνος δηλαδή, παραδέχεστε ότι είναι η γενεσιουργός αιτία της δημιουργίας του κράτους, το οποίο η κομμουνιστική - μαρξιστική ιδεολογία θέλει ΚΡΑΤΑΙΟ και να έχει στον απόλυτο έλεγχό του όλες τις επιχειρήσεις και τα μέσα παραγωγής... Υπό το πρίσμα των δικών σας λεγομένων περί εθνοκρατικής οργάνωσης δεν είναι παντελώς αντιφατικό οι πιο γνήσιοι κρατιστές να αρνούνται την κινητήριο δύναμη που γέννησε το κράτος;..
Αυτό θα της ρωτούσα, αλλά δεν θα περίμενα ουσιαστική απάντηση, παρά μόνο θα εκνευριζόταν και θα άρχιζε τα περί αντικομμουνισμού και έπειτα θα πήγαινε αλλού την απάντηση. Το έχω ζήσει αυτό σε λιγότερο σκληρή ερώτηση που της είχα υποβάλλει πριν 2,5 χρόνια όταν είχε επισκεφθεί την Καβάλα. (Την είχα ρωτήσει: Δεν είναι αντιφατικό το ΚΚΕ να ζητά να κατακρυμνιστούν εκλογικά τα δύο μεγάλα κόμματα και ταυτόχρονα να λέει ότι μετεκλογικά δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν για να σχηματίσει εναλλακτική πρόταση κυβέρνησης;).
Και ένα υστερόγραφο ιδεολογικού περιεχομένου: Ο Μαρξ λέει στο Κεφάλαιο ότι η "εργατική τάξη πρέπει να καταστεί ηγέτιδα δύναμη ΜΕΣΑ στο ΕΘΝΟΣ". Δεν λέει, δηλαδή, ότι πρέπει να πολεμηθεί και εν τέλει να καταργηθεί η έννοια της εθνικής συνείδησης για να μείνει μόνο η ταξική, αλλά πως αυτές μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν. Πρόσφατα το είπα αυτό σε μεγαλοσχήμον, ικανότατατο, μορφωμένο και ευφυέστατο, στέλεχος του ΚΚΕ στην Καβάλα και στην συμπληρωματκή μου επισήμανση "φυσικά εσύ αυτό θα το έχεις διαβάσει πριν από εμένα", μου απάντησε αφήνοντάς με άναυδο: "Όχι δεν το ξέρω αυτό"... Τα συμπεράσματα από αυτό το τελευταίο, αλλά και από όλα όσα έγραψα παραπάνω, δικά σας, συνέλληνες, αγαπημένοι φίλοι και φίλες.
Θανάσης Γκόρδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου