10 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ


1η Συγκέντρωση
11:00 π.μ. διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα κατά της κάρτας του πολίτη.

2η Συγκέντρωση
17:30 μ.μ στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση για την «συναδέλφωση» των Ελλήνων με τους… εισβολείς λαθρομετανάστες.

Η πολύ απλή πρότασή μας είναι, να παρακολουθήσουμε, την κατά τα άλλα ωραία εκδήλωση και αφού τελειώσει, να ψάλουμε τον Εθνικό Ύμνο και να αποχωρήσουμε ησύχως από τον ναό.

Δεν χρειάζεται, με έντονες αντιδράσεις, να τους δώσουμε λαβές για σχόλια και λιβέλους κατά των Ελλήνων. Σκοπός μας είναι να δείξουμε, μέσω του ακούσματος του Εθνικού μας Ύμνου, ότι η γη αυτή, όσο υπάρχουμε ακόμη, δεν την προδίδουμε και δεν την παραδίδουμε, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ακολουθούν ανακοινώσεις  για την εκδήλωση της αρχιεπισκοπής και το πρόγραμμα

«Ο πολιτισμός ενώνει, διαφορές δεν υπάρχουν»*  δήλωσε, χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τη συναυλία που διοργανώνει, την Κυριακή στις 6 μ.μ., η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών. 

Το πρόγραμμα της μουσικής εκδήλωσης, την οποία θα ανοίξει η Τετράφωνη Χορωδία του Αγίου Παντελεήμονα, έχει ως εξής:

Καμεράτα: «Εν χορδαίς» του Μιχάλη Αδάμου με τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.

Καμεράτα: «Κοντσέρτο Γκρόσο των Χριστουγέννων» του Αρκάντζελο Κορέλι.

Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης με χοράρχη τον Αχιλλέα Χαλδαιάκη: Θα ψάλουν ύμνους της γιορτής των Χριστουγέννων

Γιώργος Νταλάρας: Βυζαντινός ύμνος με τη συνοδεία των Μαϊστόρων της Ψαλτικής Τέχνης.

Γιώργος Νταλάρας: Δοξαστικό από την «Κρεολή Λειτουργία» με τη συμμετοχή της χορωδίας της ΔΕΗ και υπό τη μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα.

Γιώργος Νταλάρας: «Της αγάπης αίματα» (από το Αξιον Εστί) του Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχει η Καμεράτα και η χορωδία της ΔΕΗ.

Μουσική διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας. Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και ανθρώπους της τέχνης με σκοπό την ανάδειξη των πολιτισμικών και πνευματικών αγαθών, με σκοπό μέσω του πολιτισμού οι άνθρωποι να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για την καθημερινότητά τους. Αλλωστε, ο πολιτισμός φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους»*, λέει στο «Έθνος» ο πατέρας Μάξιμος Παπαγιάννης, εφημέριος στον Αγιο Παντελεήμονα, εξηγώντας το σκεπτικό, με το οποίο η Αρχιεπισκοπή ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Μεγάρου Μουσικής. 

 

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

*Η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία και η  προεδρία της Ελλάδος γυρνάνε την πλάτη τους στους Έλληνες και στην Πατρίδα. Ταυτίζονται πλήρως με τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς κεφαλαίου και τάσσονται πια ανοιχτά, μαζί με εκείνες τις φασιστικές δυνάμεις που επιχειρούν την αποδόμηση του Έθνους  και την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ της Ελληνικής Φυλής.

Από ότι φαίνεται λοιπόν η Αρχιεπισκοπή εγκαταλείπει την Ελλάδα. Ξέραμε ότι από την στιγμή που θα εκλεγόταν αρχιεπίσκοπος, ο κ. Ιερώνυμος, η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος(;;;) θα άλλαζε άρδην τις θέσεις της απέναντι στην πατρίδα και το Έθνος των Ελλήνων.

Για μία ακόμη φορά λοιπόν συμπορεύεται στο πλευρό των εξουσιαστών, που επιδιώκουν την εξαφάνιση της φυλής μας και της Ελληνικής συνείδησής μας.

Από κοντά βεβαίως και ο πρόεδρος της δημοκρατίας (;;;) ο οποίος, προφανώς, ονειρεύεται μία πολυπολιτισμική Ελλάδα, αλά USA, γεμάτη γκέτο, εγκληματικότητα, φόβο, τρόμο, ρατσισμό και εν τέλει αφανισμό του Έθνους μας.
  

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ(ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ},ΕΚΤΟΣ ΛΙΓΩΝ,ΔΕΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Ο ΛΑΟΣ.ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΟΤΑΝ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ "ΓΥΑΛΑ",ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΜΦΙΑ ΣΕ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ,ΣΟΥ ΛΕΕΙ"ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ".ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ,ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ Ο ΣΩΦΕΡ,ΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ.ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΟΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΤΟ(ΑΣΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΤΟ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ.ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ "ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή