12 Μαΐου 2016

"Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ αποτελούν πολλαπλασιαστές ισχύος για τις ΗΠΑ" από τον λόγο του Ομπάμα στο Γουέστ Πόιντ το 2014! ΒΙΝΤΕΟ


Αποκαλυπτικός. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο.
Καταλαβαίνουμε ότι όποιοι ελληνόφωνοι γραικύλοι επικαλούνται τις Παγκόσμιες Τράπεζες και τα ΔΝΤ για την προστασία μας και την ευημερία μας, πόσο γραικυλίσκοι και προδότες είναι.


Πηγαίνουμε το βίντεο στο 25:30. Ακολουθεί η μετάφραση

"Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αμερική είχε τη σοφία να διαμορφώσει θεσμικά όργανα για να διατηρήσει την ειρήνη και να υποστηρίξει την ανθρώπινη πρόοδο, από το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη, στην Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Αν και ατελή, τα ιδρύματα αυτά υπήρξαν ένας πολλαπλασιαστής ισχύος (για τις ΗΠΑ) – μειώνοντας την ανάγκη για μονομερή αμερικανική δράση, και αύξησε την χαλιναγώγηση μεταξύ των άλλων εθνών. Αλλά ακριβώς όπως ο κόσμος έχει αλλάξει, και η αρχιτεκτονική αυτή πρέπει να αλλάξει. Στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, ο Πρόεδρος Κένεντι μίλησε για την ανάγκη για ειρήνη βασιζόμενος «σε μια σταδιακή εξέλιξη των θεσμικών οργάνων". Η εξέλιξη αυτών των ιδρυμάτων, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σήμερα, είναι ένα κρίσιμο σημείο της αμερικανικής ηγεμονίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου