3 Αυγούστου 2015

Πέθανε ο Roddy Piper, ο πρωταγωνιστής της ταινίας “They Live” ή κατά όπως ήταν στα ελληνικά "Ζουν ανάμεσά μας"

Κάνουμε την συγκεκριμένη ανάρτηση, όχι ως φόρο τιμής στον συγκεκριμένο ηθοποιό, αλλά ως ευκαιρία να θυμηθούμε ξανά αυτήν την πραγματικά εμπνευσμένη ταινία. Παρακάτω την έχουμε ολόκληρη για όποιον δεν την έχει δει ή θέλει να την θυμηθεί ξανά.

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών, ο θρύλος της αμερικανικής πάλης (WWE) και πρωταγωνιστής της θρυλικής cult ταινίας They Live(1988), "RowdyRoddy Piper.

Ο Piper, κατά κόσμον Roderick "RoddyGeorge Toombs, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια και σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

O σκωτσέζικης καταγωγής Καναδός Piper (γεννήθηκε το 1954) κατά τη διάρκεια της καριέρας τους ως παλαιστής και μετά από αυτή, εμφανίστηκε σε δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, και ως πρωταγωνιστής σε πολλές B-movies δράσης. Ο διασημότερος ρόλος του ήταν φυσικά, αυτός του ‘Nada’, που του έδωσε ο John Carpenter στην ταινία “The Live” ("Ζουν Ανάμεσά μας"), μια ταινία που ξεκίνησε σαν cult ταινία επιστημονικής φαντασίας και δράσης, αλλά αποδείχθηκε ανατριχιαστικά ‘προφητική’ και τρομερά επίκαιρη (Διάβασε σχετικό άρθρο εδώ). O Carpenter είχε εξηγήσει την επιλογή του Piper ως εξής: «Σε αντίθεση με τους περισσότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ο Roddy έχει την ζωή γραμμένη πάνω του».


Μία ταινία τοῦ John Carpenter, ἡ ὁποῖα ἐπαληθεύεται μέ τήν πάροδο τοῦ χρόνου.
Δεῖτε την,κάνετε συγκρίσεις,βρεῖτε ὁμοιότητες καί θά καταλάβετε πολλά.

Περισσότερες πληροφορίες γιά τήν ταινία: http://www.imdb.com/title/tt0096256/


Η πιο γνωστή ατάκα που λέει ο Piper στην ταινία και που έμελε να γίνει σύνθημα ήταν η "I have come here to chew bubble gum and kick ass. And I’m all out of bubble gum"..


Κλασσική επίσης είναι η σκηνή της πάλης με τον Keith David για να τον πείσει να φορέσει τα γυαλιά ηλίου μέσα από τα οποία «βλέπεις την πραγματικότητα», μια σκηνή που χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες πρόβας.

Καλεσμένος στην εκπομπή του Alex Jones, το 2013, για την 25η επέτειο της ταινίας του Carpenter, ο Roddy Piper συμφώνησε ότι υπάρχει μια «σημαντική συνωμοσία για την επιβολή μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης» που περιλαμβάνει «έλεγχο του νου και προσπάθεια να αποβλακωθεί η κοινωνία».
«Πρέπει να γνωρίσει η Αμερική ότι προσπαθούν να μας κοιμίσουν», είχε πει ο Piper.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προ-προπάππος του ήταν ο RobertToombs (1810 – 1885), από την Georgia των ΗΠΑ, ένας από τους Ιδρυτές των Συνομόσπονδων Πολιτειών Αμερικής (C.S.A.) και ο πρώτος υπουργός εσωτερικών της Συνομοσπονδίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του το 2003, ο Piperείχε προβλέψει ότι «δεν πρόκειται να φτάσει τα 65» λόγω του κακού τρόπου ζωής του.

Ο Piper, ο οποίος ζούσε με την οικογένειά του σε ένα βουνό στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, αφήνει την σύζυγό του Kitty και τα τέσσερα παιδιά του.

ΠΗΓΗ: http://redskywarning.blogspot.gr/2015/08/roddy-piper-they-live.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου