3 Αυγούστου 2015

Οι Κούρδοι βαράνε τους Τούρκους παντού – Ο ανταρτοπόλεμος έχει φουντώσει

Ο πόλεμος μεταξύ Κούρδων ανταρτών και τουρκικού κράτους έχει φουντώσει.
Το γραφείο Τύπου του HPG, της ένοπλης πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις έχουν διεξάγει πετυχημένες επιθέσεις ως αντίποινα στις σφαγές που διαπράττει το τουρκικό κράτος κατά Κούρδων αμάχων και ανταρτών.
Κούρδοι αντάρτες σαμπόταραν ένα τεθωρακισμένο όχημα του τουρκικού στρατού στο δρόμο μεταξύ Ντιγιάρμπακιρ (Αμέντ, όπως το λένε οι Κούρδοι, Άμιδα στα ελληνικά) και Χάνι στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. Από αυτό το χτύπημα τραυματίστηκαν 16 Τούρκοι στρατιώτες και συνέβη στις 07.30 το πρωί στις 31 Ιουλίου.
Επίσης, Κούρδοι αντάρτες σαμπόταραν ένα τεθωρακισμένο όχημα της τουρκικής αστυνομίας και τραυμάτισαν σοβαρά δύο άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στην περιοχή Φισκάγια, κοντά στο Ντιγιάρμπακιρ, στις 28 Ιουλίου.
Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν με βαρύ οπλισμό σε στρατόπεδο του τουρκικού στρατού και σκότωσαν δύο αστυνομικούς στην περιοχή Αχλάτ της Μπιτλίς, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στις 23.00 της 30ης Ιουλίου.
Κούρδοι αντάρτες εξαπέλυσαν ταυτόχρονες επιθέσεις στο αρχηγείο της Αστυνομίας και στην εταιρεία ηλεκτροδότησης TEDAŞ στη Νορσίν της Μπιτλίς, στις 23.00 της 30ης Ιουλίου.
Οι αντάρτες χτύπησαν το αρχηγείο της Αστυνομίας με αντιαρματικά B7 και κατέστρεψαν τρία οχήματα της εταιρείας ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν πολλές ζημιές.
Την 1η Αυγούστου Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν στη διοίκηση του 7ου Σώματος Στρατού στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ στη 01.00 τα ξημερώματα.
PKK_TURKEY1
Κούρδοι αντάρτες έστησαν μπλόκο – σημείο ελέγχου κοντά στο χωριό Κοζμερίκ, μεταξύ του Ντερσίμ και του Ερζινκάν στην ανατολική Τουρκία, κοίταζαν ταυτότητες διερχομένων και ενημέρωναν τους κουρδικής καταγωγής πολίτες για την πορεία του αγώνα.
Τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη, ντρον, πέταξαν πάνω από το Κοζμερίκ και αφού έκαναν αναγνώριση τα ακολούθησαν ελικόπτερα τύπου Κόμπρα που βομβάρδισαν στο Κοζμερίκ. Επίσης, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το Κοζμερίκ με όλμους.
Κοντά στο Ερζερούμ Κούρδοι αντάρτες κατέστρεψαν τέσσερα στρατιωτικά οχήματα και μια γέφυρα.
Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν 13 Τούρκους στρατιώτες στην περιοχή Γκαμπάρ στο Μποτάν στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Από αυτή τη μάχη οι Κούρδοι πήραν πολλά λάφυρα, όπως όπλα, σφαίρες, κιάλια νυχτερινής όρασης, πιστόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου