15 Νοεμβρίου 2014

Το απόρρυτο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική αστυνομία - τους λαθρομετανάστες - τις ένοπλες δυνάμεις. Με μία λέξη ΔΙΑΛΥΣΗ...!

Η αριστερή πλευρά του νεοφιλελευθερισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ (που αποτελεί βεβαίως και την πιο ακραία έκφρασή του)... αποκαλύπτεται για ακόμη μία φορά μπροστά στα μάτια μας. Οι απάτριδες - νεοταξίτες - αμερικανόδουλοι - "ευρωπαϊστές" αυτού του συνονθυλεύματος, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε η κοινωνία μας να διαλυθεί.
Όραμά τους; Μία Ελλάδα, πολυφυλετική, πολυπολιτισμική, πολυμορφική, πολυσυλλεκτική, πολυανεκτική....... πολύ... πολύ.... πολύ...
Μία Ελλάδα ΧΩΡΙΣ Έλληνες· ή με ΝΕΟΥΣ (;) έλληνες, χωρίς τους παλιούς κακομαθημένους φασίστες, που χαλάνε την σούπα του διεθνούς τραπεζιτικού-οικονομικού συστήματος.

Αφού σε τάϊσαν και σε φάρδυναν με λεφτά που δεν σου ανήκαν· και αφού σε άφησαν να γλεντήσεις για δύο δεκαετίες· Σε χρεοκόπησαν, σε αυτοκτονούν και σε εξαθλιώνουν. 
Παρόλα αυτά, εσύ συνεχίζεις και ψηφίζεις τα ίδια σκατά. Τους ίδιους αλήτες, ή τους επιγόνους τους, που σήμερα είναι ακόμη πιο αδίστακτοι, ξεκάθαρα πιο απάτριδες και ανθέλληνες, όσο ποτέ. 
Εν αναμονή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και λοιπόν "δημοκρατικών" δυνάμεων, ένα έχω να σου πω:

Η ψήφος σου είναι ο ψόφος σου Ραγιά

Άρθρο από τα "Παραπολιτικά"

Μια Αστυνομία χωρίς «στρατοκρατικά κατάλοιπα», όπως «βαθμοί, οργάνωση, εμφάνιση, εκπαίδευση», χωρίς ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις (σ.σ.: όπως έχουν όλες οι Αστυνομίες του κόσμου) και με καθήκον -μεταξύ άλλων- την «ταχεία διαδικασία νομιμοποίησης μεταναστών και προσφύγων χωρίς χαρτιά» και υπό την εποπτεία «διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής», σχεδιάζουν οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που κερδίσουν τις επόμενες εκλογές!

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αποκαλύπτουν το απόρρητο προσχέδιο που έχουν ήδη έτοιμο τα στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία ασχολούνται με τα θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τον τίτλο «Ασφάλεια πολιτών. Ο ρόλος των Σωμάτων Ασφαλείας».

Οι προτάσεις, που το αμέσως επόμενο διάστημα θα διαμορφωθούν ως τελικό σχέδιο για να παρουσιαστούν προεκλογικά στους πολίτες, εφόσον τελικά υιοθετηθούν πλήρως, αλλάζουν ριζικά τη μορφή της Αστυνομίας και δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο τα Σώματα Ασφαλείας θα μπορούν να αντεπεξέρχονται στα σοβαρά τους καθήκοντα, με κυριότερο την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Μέσα στις τέσσερις σελίδες του προσχεδίου αποκαλύπτεται το σχέδιο της Κουμουνδούρου για υπαγωγή της Ελληνικής Αστυνομίας σε διακομματική επιτροπή της Βουλής, η οποία θα επιλέγει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και για την οποία «θα υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια αστυνομικής και επιστημονικής επάρκειας…». Οι προσλήψεις αστυνομικών θα γίνονται αποκλειστικά από τις παραγωγικές σχολές, με εξαίρεση τη στελέχωση των επιστημονικών υπηρεσιών, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εφόσον έχουν τα αναγκαία επιστημονικά προσόντα.

Όμως, αν και όλα αυτά ενδεχομένως ακούγονται πρωτοποριακά μεν, συζητήσιμα δε, υπάρχουν σημεία του προσχεδίου που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις τόσο από τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και από μεγάλο μέρος της κοινωνίας:
Η Ελληνική Αστυνομία θα απαλλαγεί σταδιακά από όλα τα στρατοκρατικά κατάλοιπα (βαθμοί, οργάνωση, εμφάνιση, εκπαίδευση) και θα μετατραπεί σε πολιτική υπηρεσία υψηλής εξειδίκευσης, με επιστημονικές υπηρεσίες, διατηρώντας βέβαια την πειθαρχία που απαιτείται για Σώματα που μπορούν να ασκήσουν βία και να φέρουν όπλα.
Οι ειδικές κατασταλτικές αστυνομικές δυνάμεις καταργούνται και απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Οι ειδικές μονάδες εντάσσονται στα ειδικά αστυνομικά τμήματα και δημιουργείται μια αποκεντρωμένη υπηρεσία αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Η χρήση μέσων που είναι επικίνδυνα για την υγεία, όπως χημικά, εκτοξευτήρες νερού κ.λπ., απαγορεύεται…
Οι ειδικές ομάδες θα πάψουν να συμμετέχουν στην καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων και θα συγχωνευτούν σε μια ταχυκίνητη Αστυνομία, που θα βρίσκεται σε 24ωρη βάση στο πλευρό του πολίτη.
Ενα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν είναι με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίζονται επεισόδια σε μεγάλες κινητοποιήσεις, καθώς όλες οι σύγχρονες Αστυνομίες του κόσμου έχουν δυνάμεις καταστολής και μάλιστα πολύ ισχυρότερες και περισσότερο «δυναμικές» από τις αντίστοιχες ελληνικές. «Τι θα γίνει -για παράδειγμα- αν σε μια διαδήλωση οι συμμετέχοντες αποφασίσουν να εισβάλουν στη Βουλή; Ποιος και με ποιον τρόπο θα τους εμποδίσει; Θα πετάνε… σοκολατάκια οι αστυνομικοί;», λέει στα «Π» ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Απορίες προκύπτουν ακόμα από την αλλαγή της εμφάνισης των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., για να μη θυμίζει στρατοκρατικό κατάλοιπο, αλλά και από τις αλλαγές στους βαθμούς.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στο προσχέδιο της Κουμουνδούρου επισημαίνεται ότι πρέπει να πάψει η ώθηση στην παρανομία ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια, όπως οι τοξικοεξαρτημένοι, ενώ αίσθηση προκαλεί η αποστροφή για τους παράνομους μετανάστες: «Χρειάζεται ακόμα μέριμνα και ταχεία διαδικασία νομιμοποίησης για μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς χαρτιά, ώστε να διευκολύνεται η ένταξη στην κοινωνία και να μη γίνονται λεία του οργανωμένου εγκλήματος». Η θέση αυτή αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην ΕΛ.ΑΣ., όπως και η υποχρεωτική ψυχολογική υποστήριξη στο σύνολο του προσωπικού ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκτάκτως, όσες φορές απαιτείται, στο προσωπικό που εμπλέκεται σε βίαια περιστατικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του (σ.σ.: αυτό το τελευταίο συμβαίνει ήδη, αλλά όχι σε τακτική βάση για όλους).

Εντύπωση προκαλεί ότι τόσο στο προσχέδιο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και σε αυτό για τις Ενοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για την οικονομική αντιμετώπιση των χιλιάδων στελεχών που υπηρετούν σε αυτές.

Για τις Ενοπλες Δυνάμεις, ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι πρέπει να υπάρχει αριθμητική συρρίκνωσή τους: «Οι Ενοπλες Δυνάμεις που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η χώρα είναι μικρότερου σχήματος και υποδομών και μικρότερου κόστους. Εστιάζουν όχι στα αριθμητικά μεγέθη, αλλά σε ποιοτικούς δείκτες αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας, αξιοποιούν στο μέγιστο το αμυντικό δυναμικό της χώρας και την αμυντική βιομηχανία, έχουν στέρεο δημοκρατικό προσανατολισμό και ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία».

Αοριστίες για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ένα μοντέλο «δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων (!)», που, όπως λέει, περιλαμβάνει: Την αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου, με ουσιαστική ενίσχυση αρμοδιοτήτων, τις Γενικές Επιθεωρήσεις των Ε.Δ. σε αναβαθμισμένο ρόλο, τον Συνήγορο του Στρατιωτικού και τον γενικό επιθεωρητή Οικονομικών-Αμυνας. Επίσης, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει -γενικώς και αορίστως- «την άμεση καθιέρωση διαφανούς, αδιάβλητου πλαισίου για προαγωγές, μεταθέσεις και τοποθετήσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέσεις ευθύνης». Κι ακόμα:
Την κατάργηση «των αναχρονιστικών περιορισμών και τον εκδημοκρατισμό του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας».
Την αναθεώρηση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα και τον περιορισμό δικαιοδοσίας των στρατιωτικών δικαστηρίων σε καθαρά στρατιωτικά αδικήματα. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Αμυνας, μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου στη θέση της περιφερειάρχου, είναι πλέον ο Γιώργος Βαρεμένος, ενώ ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσουκαλάς είναι ο αρμόδιος για τα θέματα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: http://parapolitika.gr/parapolitikablog/παραπολιτικα/o-συριζα-θα...-«κατεδαφισει»-την-κατεχακη

3 σχόλια:

 1. TA BΡΙΣΚΩ ΩΡΑΙΩΤΑΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ναι ρε!!δε γουσταρουμε να ταιζουμε μπασταρδα-αμορφωτα βλαχαδερα, νοσταλγους δωσιλογων και ες-ες, που τρωνε τυροπιτες και πινουν φρεντο στις γωνιες (ειχαν και στο χωριο τους τα μομολα) οταν το κοινο εγκλημα οργιαζει...δε γουσταρουμε να δινουμε απο το υστεςρημα μας γιανα παιρνουν μερισμα (οντας φτωχοι με 1500 ευρω το μηνα) ενστολα κοπροσκυλα-τεμπελοσκυλα....αν αγαπατε την ελλαδα και οχι το συμφερον σας θα δινατε το μερισμα στους ανεργους-αστεγους-αναπηρους...αλλα μονο πουλατε φτηνη πατριδοκαπηλια....στα αρχιδια σας η πατριδα, νταβατζηδες θελετε να γινετε...μαντεψτε κατι...δεν ειμαστε οι πορνες σας... και θα το μαθετε λιαν συντομως...αν θελετε να βρειτε τετοιες, κοιταξτε στα σπιτια σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποια 1500 ρε φαντασιόπληκτε;ναι ρε θα πιούν καφε και θα φάνε όλοι σε όλες τις δουλειές το δικαιούνται αυτοί Γτ όχι; μιλάς εσυ για το υστερημα ; αγωνιστές από τις βίλες που αν γίνουν όλα αυτα πίστεψε με θα παρακαλας για αστυνομία κ δεν θα υπάρχει αλλά σε συμφέρει εσένα και τους ομοίους σου να γυρνατε και να σπάτε ότι γουσταρετε. Το μόνο π θέλω να γίνει είναι να βγάλουν έξω αστυνομικούς μορφωμένους και όχι αυτούς που μπήκαν από τον στρατό και νομίζουν ότι είναι σε πόλεμο με όλους.

   Διαγραφή