19 Μαΐου 2014

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ... καθεστωτικές και ανεξάρτητες, μέχρις στιγμής, σχετικά με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.


Και από ότι φαίνεται ένας παράγοντας που δεν τον είχαμε λάβει υπ' όψιν μας ούτε εμείς και φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά, είναι και οι λαθρομετανάστες. Βασικά για τους δήμους Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
Έτσι, η Χ.Α. έβγαλε τα αναμενόμενα υψηλότερα ποσοστά, από εκείνα των καθεστωτικών δημοσκοπήσεων, αλλά και χαμηλότερα (επίσης αναμενόμενο) από αυτά των ανεξάρτητων.

Εκτός λοιπόν από τους Έλληνες που μπορεί να μη απαντούσαν από φόβο ή και να παραπληροφορούσαν τους δημοσκόπους, υπήρχαν και οι λαθρομετανάστες, που και εκείνοι, είναι λογικό, να μη ήθελαν να αποκαλύψουν τις επιλογές τους, για κανένα κόμμα... αν ρωτήθηκαν...

Έτσι, ο Κασιδιάρης, όχι μόνο δεν βγήκε πρώτος, όπως τον έδειχναν κάποια στιγμή, ζούγκλα - Πανάς, αλλά τον πέρασε ακόμη και το Σπυλιωτόπουλος, καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση. Φυσικά το ποσοστό του 17% περίπου που συγκέντρωσε, κάθε άλλο παρά αποτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί και δείχνει μία ραγδαία άνοδο της Χ.Α..
Και φυσικά, συνολικά, σε περιφερειακές και δήμους, ανέβηκε αρκετά.
Βέβαια, όπως είχαμε διευκρινίσει, κυρίως οι δημαρχιακές, δεν αποτελούν κάποιο σημαντικό σημάδι για τα κόμματα, μιας και στις τοπικές κοινωνίες πιο πολύ ρόλο παίζουν οι γνωριμίες και οι διασυνδέσεις των υποψηφίων. Και όπως είχαμε πει, μόνο δύο δήμοι, είναι αυτοί που βαρύνουν οι εκλογές τους, αυτοί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Τί μέλλει γενέσθαι όμως την επόμενη Κυριακή;
Όλο το παιχνίδι με τα κόμματα, θα παιχτεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Εκεί πια η ψήφος είναι κομματική. Και αν πολλούς δυσαρέστησαν τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην τοπική αυτοδιοίκηση (ποσοστά καθαρά κομματικά για αυτούς, μιας και λίγοι υποψήφιοί τους είναι μέσα στα πράγματα στις τοπικές κοινωνίες και όποιος τους ψήφισε, ψήφιζε Χρυσή Αυγή), τί θα συμβεί αν αυτό το "ναζιστικό μόρφωμα" παίξει τρίτη ή ακόμη και δεύτερη θέση στις επερχόμενες ευρωεκλογές;;;

Κακά τα ψέματα, όλοι κοιτάμε να δούμε τα εκλογικά ποσοστά αυτού το κόμματος.
Στις δημοσκοπήσεις όλων των μπουμπουκιών και μη, παίζει από 6ο κόμμα με 4% και κάτι (;;;;;) μέχρι 1ο κόμμα με 28% (;;;;;;). Και από ότι φαίνεται, οι δημοσκοπικές εταιρείες, θα φάνε για άλλη μία φορά τα μούτρα τους, μόνο που αυτή την φορά θα τα φάνε για τα καλά.

Όπως έχουμε πολλάκις αναφέρει, πιστεύουμε ότι τα ποσοστά που θα πάρει η Χ.Α. θα κυμαίνονται μεταξύ 15 με 20%. Πιστεύουμε ότι θα είναι δεύτερη, αλλά δεν αποκλείεται μία άνοδος της τελευταίας στιγμής, του κοινοβουλευτικού μορφώματος της Ν.Δ. (με ανάλογη πτώση της Χ.Α. κάτω του 15%). Ίσως και οι λαθρομετανάστες που νομιμοποιούσε μαζικά, να παίξουν σημαντικό ρόλο, που η αλήθεια είναι ότι δεν τους είχαμε υπολογίσει.

Η Κυριακή είναι κοντά όμως και θα καλέσουμε, για ακόμη μία φορά, τον φοβισμένο ραγιά, να μη ψηφίσει τις τέσσερις κατάρες της πατρίδος μας, ήτοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ.
Οι προτάσεις μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου