3 Οκτωβρίου 2013

Και τελικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος προφυλακίστηκε... Πάνε να τον κάνουν ήρωα


Αυτό είναι μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη και ίσως αναμενόμενη, και μιλάμε καθαρά πλέον, για πολιτικές διώξεις και επέμβαση στην δικαιοσύνη, ή για οργανωμένη προσπάθεια ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής. Πραγματικά δεν ξέρουμε τί άλλο να υποθέσουμε.
Είχαμε πιστέψει ότι η προφυλάκιση του Λαγού έγινε περισσότερο για να μη καταρρεύσει τελείως η κυβερνητική δίωξη κατά της Χ.Α., μιας και στις απολογίες του Μιχαλολιάκου - Παπά δεν θα υπήρχαν σαφής αποδείξεις συμμετοχής σε εγκληματικές πράξεις και τουλάχιστον, δεν θα προφυλακίζονταν.
Κάναμε λάθος. Προφανώς, αν ο αρχηγός της Χ.Α. αφηνόταν ελεύθερος θα κατέρρεε το σύμπαν. Τώρα, το θηρίο, ακόμη το κρατάνε από τον λαιμό. Αυτή η προφυλάκιση μάς δείχνει ότι θα θελήσουν με κάθε  "νόμιμο" τρόπο να διαλύσουν την Χρυσή Αυγή ή έστω να την πλήξουν στα ηγετικά της στελέχη ή, στο πιο συνομοσιολογικό σενάριο, να την αποκαθάρουν. Όπως και να έχει όμως πάμε για ηρωοποίηση του αρχηγού τους!

Ο λόγος προφυλακίσεως:
Από ότι φαίνεται, το πιο τρανταχτό στοιχείο που έχουν κατά των ηγετικών στελεχών της Χ.Α. είναι οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έγιναν μεταξύ του πυρηνάρχη τής Νίκαιας Γ. Πατέλη (ο οποίος κρίθηκε και αυτός προφυλακιστέος) με... τα γραφεία του κόμματος.
Σημείο κλειδί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ήταν οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στα κεντρικά στην Μεσογείων.
Τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν ότι «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/2013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12:37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.
Εδώ καταργείται η λογική. Την ώρα που όλα τα ΜΜΕ από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα μέχρι το διαδίκτυο, είχαν αλαλάξει από τα ξημερώματα που είχε γίνει το έγκλημα, για το χτύπημα του χρυσαυγίτη και της Χρυσής Αυγής και είχε στοχοποιηθεί το κόμμα, φαίνεται να είναι πειστήριο ενοχής οι συνεννοήσεις του πυρηνάρχη της Νίκαιας, με τα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Αυτό το κατηγορητήριο ξεπερνάει πια και τα όρια της γελοιότητας.
Μάλιστα ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ζήτησε ακόμη και άρση του "ουσιαστικού απορρήτου" για τις συνομιλίες εκείνες.

Αν λοιπόν, αυτά τα στοιχεία αποτελούν το βασικό κατηγορητήριο και πειστήρια για δράση της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης, τότε, όχι μόνο δεν πρόκειται να τους καταδικάσουν, αλλά, τα στελέχη της Χ.Α., θα μπορούν να ζητήσουν και αποζημίωση για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη. Θα κηρύξουν νέο ανένδοτο αγώνα και θα μιλούν πια για πολιτικές διώξεις και αυτή την φορά με την βούλα της ελληνικής δικαιοσύνης. Η οποία, με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, που τουλάχιστον γνωρίζουμε, δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα.

Η Ν.Δ. και όλο το "συνταγματικό" συνονθύλευμα, θα τους έχει κάνει το καλλίτερο πλυντήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου