7 Ιουνίου 2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΨΩΜΙ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΕΥΡΟ ΤΗΝ ΣΑΚΟΥΛΑ (συνέχεια)

  Τη στιγμή που οι κάτοικοι της Αθήνας πεινάνε… οι λαθρομετανάστες επιδίδονται σε εμπόριο τροφίμων, μπροστά στα μάτια τους! Αφού εξασφαλίζουν δηλαδή δωρεάν ψωμί από φιλάνθρωπους Αθηναίους… ταυτόχρονα το βάζουν σε σακούλες και το πουλάνε στους άλλους λαθρομετανάστες προς ένα ευρό την σακούλα. Έτσι καταφέρνουν και εξασφαλίζουν δωρεάν την πιο βασική διατροφή τους αλλά και την λαθραία παραμονή τους στην χώρα μας. Κι αυτή η «πρωτότυπη» παράνομη συναλλαγή συμβαίνει καθημερινά σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου αυτοί οι αυτοπρόσκλητοι μέτοικοι έχουν κάνει γκέτο και δεν τολμάει να περάσει ντόπιος Αθηναίος… φόβος και τρόμος έχει καταλάβει τους Αθηναίους, που αλλάζουν διαδρομή, προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην γειτονιά τους.

Το θέμα όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι ποιοι είναι αυτοί οι «φιλάνθρωποι» Αθηναίοι, που κόπτονται τόσο για την διαβίωση των λαθραίων μεταναστών, ώστε να αδιαφορούν για τους διπλανούς τους συμπολίτες και να συμπαραστέκονται στους μετανάστες. Δεν βλέπουν πως έστω κι αυτή η ζημιογόνα φιλανθρωπία τους, αποβαίνει εις βάρος τους; Κάτω από ποια λογική στερούν απ’ τους πεινασμένους συμπολίτες τους την διατροφική προσφορά τους και την προσφέρουν τόσο αφειδώς σ’ αυτούς που έχουν έρθει στην πατρίδα μας σκόπιμα, για να μας αφανίσουν; Ακαταλαβίστικη λογική και ζημιογόνα η πρακτική τους… ελπίζουμε να βλέπουν και οι ίδιοι που καταλήγει η διατροφική προσφορά τους και να καταλάβουν σύντομα το σφάλμα τους… Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να μην βλέπουν στους φούρνους που αγοράζουν και οι ίδιοι το ψωμί τους, ότι πολλοί Έλληνες παρακαλάνε τον φούρναρη να τους δίνει με φέτες λίγο ψωμί…

Ιδού λοιπόν η κατάντια μας… οι Έλληνες να πεινάνε και τα λαθραία ανθρωπάρια που μας κουβαλήθηκαν απρόσκλητα, να κάνουν μαύρη αγορά το ψωμί μπροστά στα μάτια των κατοίκων της Αθήνας… και μάλιστα έχουν το θράσος να ενημερώνουν πως κάνουν και παράδοση κατ’ οίκον! Εκεί βέβαια που η «μαύρη αγορά» ξεπερνάει κάθε προηγούμενο είναι η Πλατεία Βικτωρίας, όπου οι έμποροι ψωμιού εκθέτουν το παράνομο εμπόρευμά τους άφοβα και ανενδοίαστα μπρος στα μάτια των περαστικών… κάποιοι από μας αγανακτισμένοι Αθηναίοι βρεθήκαμε μπροστά σ’ αυτό το αποτρόπαιο θέαμα και θέλοντας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας… αναγκαστήκαμε να κάνουμε ευκαιριακό ρεπορτάζ και μάλιστα γίναμε και φωτορεπόρτερ επί τούτου, αποδεικνύοντας του λόγου μας το αληθές. Σας παραδίνουμε λοιπόν το υλικό της έρευνάς μας μαζί με τις επιτόπιες φωτογραφίες κι εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας… Εκείνο για το οποίο μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι πως όσες ώρες παρακολουθούσαμε το μαύρο εμπόριο και τις ολοφάνερες συναλλαγές των μεταναστών… ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ δεν πέρασε από εκεί ούτε σε ακτίνα χιλίων μέτρων… ανενόχλητοι οι μετανάστες έκαναν την «δουλειά» τους!

ΕΛΛΗΝΑ ενώ εσύ πεινάς… το ψωμί σου το ψωμί σου το παίρνει ο λαθρομετανάστης τσάμπα… ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ;

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ…ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου