30 Μαΐου 2012

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ στο Σχιστό Περάματος στην Αττική

Το σπήλαιο Σχιστού βρίσκεται στις νοτιοδυτικές παρυφές του όρους Αιγάλεω, πάνω από το σύγχρονο νεκροταφείο του Σχιστού. Οι ανασκαφείς Φάνης Μαυρίδης & Λίνα Κορμαζοπούλου και η ομάδα τους, χρονολογούν την πρώτη κατοίκηση του σπηλαίου από την 11η έως και την 7η χιλιετία π.Χ. , ανεβάζοντας κατά περίπου μία χιλιετία τις μέχρι τώρα γνωστές περιπτώσεις πρώιμης κατοίκησης της Αττικής. Σημειώνουν πως είναι μοναδική για την Αττική η σχετική ανακάλυψη.



Διαβάζουμε στο http://www.halkidona.gr
Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη σχετικά με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου για την τροποποίηση της συστατικής πράξης του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμου Αθηνών - Πειραιά [ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.], του οποίου ο Δήμος μας είναι μέλος, ακού- σαμε για άλλη μια φορά τη Δημοτικό Σύμβουλο και μέλους του ΔΣ του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. Δρ. Βιο- λογίας Ειρήνη Βαλλιανάτου να αναφέρει για το Σπήλαιο με την αρχαιότερη κατοίκηση στην Αττική. Ένα σπήλαιο που σε λίγο θα αναφέρεται στην παγκόσμια βιβλιογραφία, όπως χαρα- κτηριστικά επισήμανε και που σήμερα κινδυνεύει από τα μεγαλεπήβολα σχέδια που απειλούν την περιοχή λίγα μόλις μέτρα δίπλα του.
Ποιο είναι όμως το Σπήλαιο Σχιστού και γιατί γίνεται λόγος γι’ αυτό; Το halkidona.gr θέλησε να ανακαλύψει ορισμένα ελάχιστα γι’ αυτό το άγνωστο για τους περισσότερους από εμάς μέρος που αγναντεύει την περιοχή μας εδώ και αιώνες και να τα μοιραστεί μαζί σας…

Συνέχεια: http://www.halkidona.gr/2012/02/schisto_cave/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου