22 Αυγούστου 2010

H CIA "έβγαλε" βιαστή τον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνγκε. Η Σουηδή εισαγγελέας όμως δεν "τσίμπησε"

22/08/2010
 
Διαβάστε επίσης σχετικά με την δημοσιοποίηση 90.000 απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων, που αναφέρονται στον πόλεμο του Αφγανιστάν, στην ιστοσελίδα http://www.wikileaks.org/
ΠΗΓΗ "ΕΘΝΟΣ":

Ωραίο "στήσιμο" έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στον ιδρυτή της γνωστής ιστοσελίδας WikiLeaks (, Τζούλιαν Ασάνγκε, με κατηγορίες περί "βιασμού" και σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά η Σουηδή Γενική Εισαγγελέας δεν δέχθηκε ότι ευσταθούν οι κατηγορίες και τον άφησε ελεύθερο.

Υποτίθεται ότι ο Ασάνγκε καταζητείται στη Σουηδία για τον βιασμό γυναικών σε δύο διαφορετικές μάλιστα περιπτώσεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Κάριν Ροζάντερ, αλλά οι σουηδικές αρχές χαρακτήρισαν τις κατηγορίες "ανυπόστατες".

Για το λόγο αυτό, όπως ανακοινώθηκε, το ένταλμα σε βάρος του Ασάνγκε αποσύρεται.

Σε μία σύντομη δήλωσή της η επικεφαλής της εισαγγελίας, Έβα Φίνε ανέφερε ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να υποπτευόμαστε ότι έχει διαπράξει βιασμό».

Σύμφωνα με το σουηδικό περιοδικό «Expressen», ο 39χρονος Αυστραλός Ασάνγκε, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στη Σουηδία, καταζητείτο επίσης για επίθεση εναντίον μίας γυναίκας.

Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη, ο ιδρυτής της WikiLeaks είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να δημοσιεύσει επιπλέον 15.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ:
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13817&Itemid=45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου