25 Αυγούστου 2010

"Γκρίζος Λύκος" η μασκότ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης

25/8/2010


Ε, λοιπόν αυτοί οι Τούρκοι είναι ανεπανάληπτοι!

Έβαλαν ως σύμβολο του Π.Π.Κ. έναν γκρίζο λύκο....
Τι να πεί κανείς; Έχουν ξεφύγει οι γείτονες.
Αλλά και πάλι δείχνουν, πως μία χώρα που σέβεται την ιστορία της (η συγκεκριμένη μέσω των γενοκτονιών και της καταστροφής) πρέπει να αναδεικνύει τα σύμβολά της.

Εν αντιθέσει με εμάς που ως μασκότ στους Ολυμπιακούς βάλαμε δύο ζευγάρια πρησμένα πόδια.
Που κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε την διαφορά και να υποδείξουμε ότι οι Ολυμπιακοί αναβαπτίζονται εν Ελλάδι, χωρίς μασκότ και διάφορες νεοταξικές αμερικανιές, επαναφέροντας, ως σύμβολο πια, των Ολυμπιακών, τον ιδρυτή τους Ηρακλή.
Γιατί οι Ολυμπιακοί είναι αγώνες και όχι παιχνίδια που χρειάζονται χαζοχαρούμενες μασκότ για να χαρεί ο κάθε βάρβαρος και βαρβαρίζων νεοέλλην .
Χάσαμε λοιπόν μία ευκαιρία να δείξουμε στους βαρβάρους ότι οι έλληνες επέστρεψαν και είναι έτοιμοι να κάνουν την διαφορά για μία ακόμη φορά.

Αντιθέτως οι γείτονες, με την μασκότ που επέλεξαν, δείχνουν ότι είναι εδώ και σέβονται τις μογγολικές καταβολές τους:
Από πού προέρχεται η ονομασία “Γκρίζοι Λύκοι”; – “BOZKURT” δηλαδή σταχτής, γκρίζος λύκος ήταν το εμβλημα των Ουράνιων Τούρκων, των GOKTURK ή KOKTURK, τούρκικου φύλου της Κεντρικής Ασίας (5ος- 6ος αιώνας μ.χ.). Η παράδοση θέλει το βασιλιά των GOKTURK ονόματι ASENA να είναι γιος λύκαινας. Με τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του ο ηγέμονας αυτός κατατρόπωσε τους λαούς της περιοχής και για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελούσε το φόβο και τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ασίας. Αυτός πρώτος χρησιμοποιούσε το λύκο ως έμβλημα στη σημαία του. Το ίδιο έμβλημα το βλέπουμε και σε άλλα τουρκογενή φύλα της ιστορίας αλλά ακόμη και μετά την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας (29.10.1923) στα πρώτα χαρτονομίσματα και γραμματόσημα. (Ποιοί είναι και τι πιστεύουν οι “Γκρίζοι λύκοι”)
        

3 σχόλια:

  1. Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού και στο Βιετνάμ ηττήθηκαν, και στο Αφγανιστάν το ίδιο. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
    Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
    Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
    Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την
    ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

    *http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε πάτε καλά?

    η ΓΑΤΑ που χρησιμοποιείται ως μασκότ αποτελεί ιερό ζώο στην Τουρκία.

    Συγκεκριμένα μια ράτσα άσπρης γάτας που λέγεται ανγκόρα ή κάπως έτσι.

    Κάτασπρη είναι η ΓΑΤΑ.
    Έτσι είναι οι λύκοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι αναφέρουν ότι είναι γάτα που ζει στην λίμνη της Τουρκίας Βαν. Κάποιοι ότι είναι Αγκύρας. Και κάποιοι άλλοι όπως εμείς ότι είναι Γκρίζος Λύκος.

    Η αλήθεια είναι ότι με την πρώτη ματιά η Μασκότ, μας έκανε για γκρίζος λύκος... και διαπιστώσαμε στο διαδίκτυο ότι και κάποιοι άλλοι είχαν την ίδια αίσθηση.

    Ο φίλος Ανώνυμος αναφέρει ότι η λευκή γάτα είναι ιερό ζώο των Τούρκων (δεν το γνωρίζω αν έχουν ιερά ζώα οι Τούρκοι). Αν διάβασε, όμως, το άρθρο μας θα είδε ότι και ο γκρίζος λύκος αποτελεί τρόπο τινά, ένα ιερό σύμβολο για τους Τούρκους (προφανώς ανώτερο από μία λευκή γάτα) και γι' αυτό άλλωστε και το είχαν και έχουν ως έμβλημα σε πολλές φάσεις της ιστορίας τους.

    Τώρα μία μασκότ πόσο μοιάζει με το ζώο που θέλει να απεικονίσει και πόσο όχι είναι μία άλλη κουβέντα.

    Εν κατακλείδι, ό,τι και να έχουν ως σύμβολο καλά κάνουν και το έχουν. Το άρθρο δεν είναι καταγγελτικό. Ίσα ίσα.

    ΜΠΡΑΒΟ τους λοιπόν αν είναι γκρίζος λύκος, αδιάφορο αν είναι γάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή