11 Νοεμβρίου 2013

Μανώλης Καπελώνης, το έταιρο δολοφονημένο παλληκάρι στο Νέο Ηράκλειο. Ο πατέρας του μέλος τού ΠΑΣΟΚ

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση παραμένει ο πατέρας του 22χρονου Μανώλη Καπελώνη, ο οποίος μιλώντας στο «Εθνος» ζήτησε να τον αφήσουν οι δημοσιογράφοι να ηρεμήσει. «Δεν είμαι ακόμα ήρεμος. Θα τα πούμε αργότερα, αφού ηρεμήσω», είπε με χαμηλή φωνή, σχεδόν ψιθυριστά, ο κ. Καπελώνης, που βιώνει την απώλεια του γιου του βουβά.


Ο πόνος ήταν αποτυπωμένος στη φωνή του και θα περάσει καιρός πριν κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν οι δύο εκτελεστές στην οικογένεια του 22χρονου. Μια οικογένεια χαμηλών τόνων που ζει στην Αρτέμιδα (Λούτσα), όπου έγινε και η εξόδιος ακολουθία του 22χρονου.
Ηπιος και δημοκράτης*Ο Κωνσταντίνος Καπελώνης υπήρξε επί μακρόν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και έχει διατελέσει πρόεδρος σε οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν ήπιο άνθρωπο, με βαθιά δημοκρατικές αντιλήψεις που ποτέ του δεν έδωσε κανένα δικαίωμα. «Δεν θέλω να πω τίποτα προς το παρόν. Θα περιμένω κι αφού ηρεμήσουν τα πράγματα, τότε θα μιλήσουμε. Αφού ηρεμήσω κι εγώ. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ», δήλωσε στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Ατομα που συνδέονται φιλικά με την οικογένεια αναρωτιούνται πώς «έμπλεξε ο Μανώλης» με τη Χρυσή Αυγή.
«Δεν ξέρω τι να πω, πώς έγινε» λέει συντετριμμένος ο πατέρας, σύμφωνα με πρόσωπο που ανήκει στο περιβάλλον της οικογένειας και μετέφερε στο «Εθνος» τη συνομιλία.
Ο πατέρας του 22χρονου κατάγεται από το χωριό Κουρούτες Αμαρίου στο Ρέθυμνο, όπου μεγάλωσε και πήγε δημοτικό σχολείο. Στην Αθήνα ήρθε τη δεκαετία του '50, όταν ο πατέρας του, Μανώλης, αναζήτησε μια καλύτερη τύχη. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο και έπειτα γνώρισε τη σύζυγό του, η οποία είναι δικηγόρος.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα, το χωριό είναι συγκλονισμένο από την είδηση. Μάλιστα, τοπική εφημερίδα της Κρήτης αναφέρει το παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στην οικογένεια, 70 χρόνια μετά. Ο Μιχάλης Καπελώνης είχε εκτελεστεί τον Σεπτέμβριο του 1943 από τους Γερμανούς που αναζητούσαν αντάρτες. Ήταν μόλις 20 χρόνων όταν έπεφτε νεκρός.
Η οικογένεια ανήκε πολιτικά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ*.
Πρόεδρος οργανισμώνΟ κ. Καπελώνης διετέλεσε πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, όταν υπουργός ήταν ο Κώστας Λαλιώτης.
Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης. Σήμερα είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας επιχείρησης ΔΕΠΑΝΟΜ, η οποία αναλαμβάνει την κατασκευή νοσοκομείων.
Η πρώην υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είχε προτείνει την τοποθέτησή του, αλλά παρέμεινε και επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου.


* το παιδί του, αυτό το παλληκάρι, είχε καταφέρει να ξεφύγει από την στρούγκα της εγκληματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και του παραμάγαζου ΔΗΜΑΡ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
Ο πατέρας του θα πρέπει να είναι υπερήφανος που ο γιος του κατάφερε και ξέφυγε από τα δίχτυα αυτής της καταραμένης - ληστρικής - εγκληματικής οργάνωσης, του ΠΑΣΟΚ.

1 σχόλιο:

  1. Η οικογένειά του σήμερα αμαυρώνει το όνομα του παιδιού της. ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή