19 Νοεμβρίου 2016

Κάψιμο Ελληνικής Σημαίας, πράξη αντίστασης ή πράξη υποταγής;


Είδαμε για πολλοστή φορά να καίγεται η ελληνική σημαία από μπαχαλάκιδες, απάτριδες και τους γνωστούς παρακρατικούς κύκλους. Κάθε 17 Νοεμβρίου το σκηνικό είναι το ίδιο. Καταστροφές και λεηλασία του Πολυτεχνείου, πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ, μολότωφ, δακρυγόνα, κάψιμο της ελληνικής σημαίας.
Οι περισσότεροι εξ αυτών (οι χρήσιμοι πίθηκοι του συστήματος) οι οποίοι κατά βάσει είναι και οι ίδιοι που "εκτονώνονται" στα γήπεδα, δεν έχουν πολιτική σκέψη. Δεν είναι κάποια αντίδραση για την άτιμη την κοινωνία, είναι μία δράση υπέρ του συστήματος. Οι περισσότεροι από αυτούς βεβαίως, δεν έχουν ούτε αυτήν την απαραίτητη νοημοσύνη για να καταλάβουν ότι δρουν, εθελοντικά, ως παρακρατικοί. Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι μπορεί και να μη τους ενδιαφέρει, και ως λοβοτομημένοι χιμπατζήδες που είναι, προσπαθούν να εκτονώσουν τα πιο βάρβαρα ένστικτά τους.

Ταξικά δεν υπάρχει κάποιος χώρος που να προέρχονται από αυτόν. Είναι, οι περισσότεροι εκ των ενεργούντων, από ανήλικοι μέχρι και τριαντάρηδες και μπορεί να είναι άστεγοι μέχρι και καλοζωισμένοι "επαναστάτες" των βορείων προαστίων. Ξεπερνάει τους... προλετάριους ο συγκεκριμένος χώρος. Για αυτό και πολιτική στήριξη, όλα αυτά τα χρόνια, λαμβάνουν κυρίως από έναν συγκεκριμένο χώρο, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του, μαζί με τον ΑΝΤΑΡCIA με τις ΜΚΟ του, αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της πολιτικής έκφρασης της βίαιης δράσης στον δρόμο. Δεν λέμε ότι τις υποκινούν (όχι όλες τουλάχιστον), όμως πάντα προσφέρουν πολιτική στήριξη εμμέσως ή αμέσως και τους παρέχουν (αμισθί τις περισσότερες φορές) δικηγορική υποστήριξη όταν συλλαμβάνονται. Είναι ένα νεοταξίτικο μείγμα closhards - richards (αστέγων - πλουσίων). Χρησιμοποιούμε τις γαλλικές λέξεις γιατί, όλοι αυτοί που αποτελούν τους "richards", είναι πλούσιοι μεγαλοαστοί ή γόνοι ζάπλουτων οικογενειών (υιός Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη) με γαλλικές νεοφιλελεύθερες "προοδευτικές" αντιλήψεις κυρίως.

Καίγοντας την ελληνική σημαία καίνε και ότι εκφράζει αυτό το σύμβολο. Γιατί η σημαία, σημαίνει κάτι, είναι ένα σημείο αναφοράς, δεν είναι ένα κομμάτι πανί, όπως πιστεύουν οι νεοφιλελεύθεροι αριστεροδεξιοί. Καίγοντάς την λοιπόν, δείχνουν την αποστροφή τους και την αντίθεσή τους σε ό,τι σημαίνει η συγκεκριμένη σημαία.
Αποστρέφονται τους αγώνες για την ελευθερία
Αποστρέφονται τους αγώνες κατά της τυραννίας
Αποστρέφονται τον πολιτισμό που αντιπροσωπεύει

Γιατί δεν έκαψαν την σημαία της ευρωπαϊκής ενώσεως ή της Γερμανίας; Σε ποια περίοδο της ιστορίας οι κατακτημένοι καίνε τα σύμβολά τους; Φαντάζεστε στην κατεχόμενη Ελλάδα από τους Γερμανούς, να έκαιγαν κάποιοι Έλληνες την σημαία μας;
Προφανώς λοιπόν, η πράξη τους αυτή είναι άκρως αποκαλυπτική των πεποιθήσεών τους. Μπροστά τους, οι καταδότες και συνεργάτες των Γερμανών, επί κατοχής, φαίνονται πατριώτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου