18 Οκτωβρίου 2016

Πέτρινη στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα... είναι αλήθεια; Ελληνικά hoaxes ή αλλιώς οι Ελληνικές Απάτες του διαδικτύου.

Η είδηση ξεκίνησε από το ιστολόγιο http://ethnologic.blogspot.gr/ του συγγραφέα Δημήτρη Ευαγγελίδη. Ήταν μία ανάρτηση πού έκανε στις 8 Οκτωβρίου του 2011 με σκοπό να αποδείξει πόσο μπορεί να παρασυρθεί κάποιος από τις όποιες "αποκαλύψεις" του διαδικτύου. Η διάψευση ήρθε μετά από έναν χρόνο όταν είχε αρχίσει να ξεχειλώνει το πράγμα http://ethnologic.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html
Παρόλα αυτά η είδηση αυτή συνεχίζει και διαδίδεται ακόμη και σήμερα...

Έγραφε στην πρώτη εκείνη πλαστή είδηση:


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:
Συγκλονιστική ανακάλυψη!
Προϊστορική στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα!

Μια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος (καλοκαίρι 2011). Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. με εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π.Χ. πολύ πριν από την ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τους Σουμέριους (περίπου 3500 π.Χ.). Δείγματα της Στήλης του Αρχοντικού (όπως πλέον αποκαλείται προσωρινά το εύρημα) έχουν σταλεί στο εργαστήριο Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς η σύσταση του πετρώματος, γεγονός που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της περιοχής προέλευσής του, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, μια και το πέτρωμα υπάρχει σε τοποθεσίες της περιοχής και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Στην συνέχεια η στήλη, αφού συντηρηθεί, θα υποβληθεί σε εξέταση με ακτίνες Χ ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα γράμματα, που μετά από τόσες χιλιετίες, είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους, λόγω φθοράς της επιφάνειας.
...

Παρ' όλες όμως τις διαψεύσεις, η παραπληροφόρηση καλά κρατεί...




Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Ευαγγελίδης στο παρακάτω βίντεο, την πέτρα την βρήκε σε μία... παραλία. Παρατηρώντας το βότσαλο είδε ότι πάνω του έχει κάποια χαράγματα που, με λίγη φαντασία, θα μπορούσαν να είναι και γραφή. Έτσι του ήρθε η ιδέα να δημιουργήσει μία... συγκλονιστική είδηση.

Η αποκάλυψη της απάτης είναι στο 2:42 λεπτό:



Καλό είναι να ερευνούμε όσο μπορούμε την είδηση και να μη ενθουσιαζόμαστε με το παραμικρό. Ο ελληνισμός και η πολιτισμική ανωτερότητά μας δεν έχουν ανάγκη την πλαστή πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου