13 Απριλίου 2016

Οφειλόμενη διευκρίνιση στο άρθρο μας "ΤΟ "ΠΡΟΦΙΛ" ΕΝΟΣ ...ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ" και η σχέση του με την Χρυσή Αυγή.


Στο συγκεκριμένο άρθρο ΤΟ "ΠΡΟΦΙΛ" ΕΝΟΣ ...ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ (από την σελίδα http://hellenicnationalsocialistfound.blogspot.gr/) στο τέλος του γινόταν αναφορά στην Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρό της Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο αρθρογράφος ζητά να πάρει θέση το συγκεκριμένο κόμμα για την παρουσία στο παρελθόν, του αλληλέγγυου πράκτορα της Μοσάντ  Αχιλλέα Μ. Πεκλάρη, στα γραφεία τους, ο οποίος ήταν ενεργό και επιφανές μέλος τους για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Μιας και υπήρξαμε δέκτες κάποιων αντιδράσεων το ψάξαμε και εμείς:

Πράγματι ο Αχιλλέας Πεκλάρης υπήρξε μέλος της Χ.Α. στα νιάτα του (στα 18), μαζί ήταν και η αδελφή του, η οποία ήταν απλός φίλος του κόμματος. Μιλάμε για το 1991. Φυσικά τότε ο Πεκλάρης δεν ήταν πράκτορας της Μοσάντ (δεν ξέρουμε αν ήταν εκκολαπτόμενος όπως ο Τσίπρας) και ο Μιχαλολιάκος δεν ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει τι μπορεί να πρέσβευε μετά από 20 χρόνια, όταν αποφάσιζε το 2013 να εκπαιδευτεί σε κιμπούτζ.
Είναι γνωστό ότι το ιστολόγιο του Αριστοτέλη Καλέντζη και φυσικά ο ίδιος, εμφορούνται από ακραία αντιχρυσαυγίτικα αισθήματα μέχρι και μένος. Δεν χρειάζεται να διαβάσεις πολλά άρθρα του, για να καταλάβεις ότι αισθάνεται μέχρι και απέχθεια για τον αρχηγό της Χ.Α. και για τα περισσότερα στελέχη της. Αυτό τον οδηγεί και σε υπερβολές που στο τέλος καταφέρνουν να δικαιώσουν την Χ.Α., όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. 

Ας δούμε όμως τι λέει και ο ίδιος ο Αχιλλέας Πεκλάρης, στην γνωστή παρακρατική ιστοσελίδα indymedia:
Ναι, άλλαξα. Η σχέση με τη ΧΑ ήταν όταν ήμουν 18χρ. (τώρα είμαι 43) και οφειλόταν στο γεγονός ότι προέρχομαι από μια ακροδεξιά / φιλοβασιλική / αντικομμουνιστική οικογένεια, οπότε στη μετεφηβεία μου θέλοντας να ριζοσπαστικοποιηθώ στράφηκα ενστικτωδώς προς την ακροδεξιά, λόγω έντονων βιωμάτων. Μετά από 2-3 χρόνια κατάλαβα το μεγάλο λάθος και αποχώρησα διακόπτωντας κάθε επαφή. Η αδελφή μου δεν ήταν στέλεχος, είχε σχέση με ένα στέλεχος. Αποχώρησε κι αυτή μαζί μου, το ίδιο αηδιασμένη και τρομαγμένη. Σήμερα αν διαβάσεις αυτά που γράφει στο προφίλ της στο FB θα διαπιστώσεις πως πιο αντίφα πεθαίνεις :) 

Πολιτικά, από τότε, έχω διανύσει όλο το φάσμα με κατεύθυνση προς τα αριστερά, και με πολύ διάβασμα, ταξίδι και ψυχανάλυση έχω ξεριζώσει από πάνω μου κάθε βίωμα, κάτι που είναι μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία, εφ’ όσον μιλάμε για πράγματα που είχαν φυτευτεί σε πρώιμες ηλικίες. Από το 2010 συμμετέχω στο Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το Στέκι Μεταναστών, ενεργά σε όλες τις κινηματικές δράσεις. Με τον Σύριζα δεν έχω καμμία σχέση, ούτε ποτέ είχα, εκτός από κάποιες προσωπικές φιλίες. Όταν προωθούσε την ανατροπή τον υποστήριξα κριτικά και προωθητικά, αλλά μετα τη μετάλλαξή του, πέρασα απέναντι. 

(Το δημοσίευμα του Ιου είχε γίνει ως εξής: Εγώ τότε (1997) ως δημοσιογράφος κάλυπτα το ρεπορτάζ της ΝΔ και πολιτικά - έχοντας αφήσει πίσω την ακροδεξιά - σκεφτόμουν πιο φιλελεύθερα / κεντροδεξιά. Τότε, ο Γ. Καρατζαφέρης είχε αρχίσει ένα φλερτ με την ΧΑ καλώντας τους “να έρθουν στη ΝΔ”. Διάφοροι δημοσιογράφοι και πολιτικοί είχαν αναρωτηθεί τότε “τι απαντάει η ΧΑ;”. Προσφέρθηκα εκείνη τη στιγμή να ρωτήσω εγώ τον Μιχαλολιάκο, με στόχο να του πάρω μια αρνητική απάντηση για να σταματήσει το φλερτ του Καρατζαφέρη. Πράγματι, είπε “να έρθει η ΝΔ σε μας”. Το κείμενο γράφτηκε έτσι όπως γράφτηκε γιατί δεν με έπαιρνε να κάνω διαφορετικά, λόγω του γνωστού σταμπαρίσματος). 

Αυτό που θα ήθελα να πω, γενικά, είναι ότι το γεγονός πως κάποιος πιτσιρικάς βρίσκεται στη ΧΑ σε κάποια φάση, δεν σημαίνει ότι είναι χαμένος για πάντα. Δεν κρίνω μόνο από τον εαυτό μου, αλλά και από πολύ κόσμο που είχα γνωρίσει τότε στη ΧΑ και σήμερα είναι όλοι φουλ αντιρατσιστές και αντίφες. Ίσως (όπως κι εγώ) γιατί γνωρίζουν από τα μέσα το φόβο, το μίσος και την τοξικότητα του ρατσισμού και του φασισμού. Και όταν κάτι απαίσιο το έχεις δοκιμάσει, μπορείς να το σιχαθείς πολύ περισσότερο σε σχέση με κάποιον που δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ.

αυτά. εγώ νιώθω πάντα λίγο καλύτερα μετά από τέτοιες εξομολογήσεις.

ευχαριστώ για την κατανόηση.

Παρατηρούμε ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Όπως μας αναφέρει, έκανε χρόνια ψυχανάλυση για να μπορέσει να ξεριζώσει τί; Την αγάπη του για την Ελλάδα, ή την φιλοναζιστική του διάθεση; Προφανώς ποτέ δεν είχε πραγματική και αγνή αγάπη για την Ελλάδα. Κανένας αγνός πατριώτης, που έχει σώας τας φρένας, δεν θα μεταλλασσόταν λόγω των τεκταινόμενων σε ένα κόμμα, σε ένα ξεπουλημένο σκουλήκι. Ξέρουμε πάμπολλες περιπτώσεις αγνών Ελλήνων που έφυγαν τρέχοντας από την Χ.Α. αλλά φυσικά, δεν έγιναν πρακτορίσκοι της νέας τάξης.
Αυτός ο ψυχάκιας λοιπόν, ο οποίος μπορεί να έχει και έναν καταπιεσμένο ομοφυλοφιλισμό, ποτέ δεν ήταν πατριώτης. Ένας ψυχανώμαλος γραικύλος είναι που τελικά βρήκε τον δρόμο του, μαζί με τους άλλους ψυχάκιδες.

Όσο για την Χ.Α. δεν ξέρουμε τι διασυνδέσεις μπορεί να έχει και να είχε, όμως, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, με τέτοιον αρχηγό και πρωτοπαλλήκαρα, θα πρέπει να πιεστεί πάρα πολύ ο Έλληνας για να τους δώσει την εξουσία... (σχετ. http://akommatistoi.blogspot.gr/2015/09/blog-post_55.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου