8 Ιουλίου 2015

Υπάρχουν συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι με το ΟΧΙ θα φύγουμε από την λιτότητα. Είμαστε Τραγικοί

Διαβάζουμε τα πανό που καλούσαν τον λαό για το ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ βγαλμένο μέσα από το συναίσθημα και την πίεση των μνημονίων. Όπως όμως εξ αρχής έχουμε πει, ούτε το ΟΧΙ ήταν ηρωϊκό, ούτε το ΝΑΙ προδοτικό. Η καρδιά έπρεπε να πει ΟΧΙ, το μυαλό έπρεπε να πει ΝΑΙ.
Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα λειτουργήσαμε με το θυμικό. Δεν είναι καλό ή κακό. Ότι και να έβγαινε πάλι μνημόνιο θα έπρεπε να υπογράψουμε, ή να πάμε στην δραχμή.
Απλά είναι τα πράγματα...


Επανερχόμαστε όμως στα πανό. Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ότι εκτός από τα λογικά όχι (στους εκβιασμούς, στα μνημόνια, στους τοκογλύφους), υπήρχαν και τα όχι που μοίραζαν ψεύτικες πασοκικές ελπίδες: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ γράφανε!!!
Ο βασικός βεβαίως λόγος που το ΟΧΙ  πήρε 60% δεν ήταν για την ελπίδα ανάπτυξης, προόδου κλπ, αλλά της εξόδου μας από την Λιτότητα. Ο Έλληνας διεστραμμένα όπως πάντα, νόμιζε ότι θα πει ΟΧΙ και θα τρώει με χρυσά κουτάλια. Μιλάμε για απίστευτη ανοησία.
Έλληνα που δεν μπορείς να σκεφτείς ούτε τα πιο οφθαλμοφανή, από που και ως που με το ΟΧΙ απαλλάσσεσαι από την λιτότητα; Σου λένε ψέματα βρε ραγιά, τόσο πια δεν νιώθεις;

Η αλήθεια είναι ότι στην σημερινή κατάσταση που φθάσαμε και με την διαπραγμάτευση εν εξελίξει, θα πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ ευρώ - δραχμής.
Με το ευρώ συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερη λιτότητα που θα τραβήξει μάλλον για αρκετά χρόνια. Βασικά είναι ένα είδος δουλείας, που οι προδότες του κοινοβουλίου κατάφεραν να μας επιβάλουν με τις πολιτικές που ακολούθησαν τα 40 τελευταία χρόνια.
Και από τότε όμως που μπήκαμε στα μνημόνια, δεν έκαναν καμμία προσπάθεια να μειώσουν το πελατειακό κράτος, να δημιουργήσουν ανάπτυξη, να ενισχύσουν την γεωργία, την βιοτεχνία, την βιομηχανία. Και είναι και αυτός ένας λόγος της ακόμη μεγαλύτερης σημερινής δυσχέρειας.
Με την δραχμή θα υποστούμε απίστευτη λιτότητα και ύφεση (πολύ μεγαλύτερη από το μνημόνιο), αλλά θα είναι μικρότερης χρονικής διάρκειας και θεωρητικά μπορεί (μπορεί...) να γίνουμε λίγο ανεξάρτητοι. Βεβαίως ελπίζουμε να μη απομονωθούμε γεωπολιτικά και οι φόβοι μας, ακόμη και για απώλεια εδαφών, να μη επιβεβαιωθούν...


Άνοιξε επιτέλους τα μάτια σου. Πρέπει να ξέρεις και σταμάτα να ονειροβατείς. Προετοιμάσου για όλα. Ό,τι και να γίνει τελικά θα ζήσεις για αρκετά χρόνια με "Λιτό βίο" όπως σωστά είχε επισημάνει ο Βαρουφάκης. Τελεία και παύλα.
Είτε με ευρώ είτε με δραχμή, ήρθε η ώρα να γίνουμε φτωχοί. Σταμάτα επιτέλους να ονειρεύεσαι σύνταξη στα 40, επιδόματα μαϊμού, γεωργικές επιδοτήσεις και ό,τι άλλο φαντασιώνεται το διαταραγμένο πασοκικό μυαλό σου.
ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ
ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΛΙΤΟ ΒΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου