30 Αυγούστου 2013

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Και συγκεκριμένα στον Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος κατηγορείτε για παράνομη οπλοφορία.
Όλα ξεκίνησαν όταν, από έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί στο όχημά του, βρήκαν και ένα όπλο. Αυτό το όπλο διαπιστώθηκε ότι ανήκε στον αστυνόμο συνοδό του. Μάλιστα όπως είπε ο βουλευτής, ο αστυνομικός είχε ξεχάσει το όπλο του στο ντουλαπάκι του οχήματος.
Όπως διαβάζουμε στο ΕΘΝΟΣ:
Ο Δημήτρης Κουκούτσης οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Στο 17ο χιλιόμετρο, αστυνομικοί τον σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο. Ψάχνοντας μέσα στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκε ένα όπλο. Όταν ζήτησαν τα χαρτιά νομιμοποίησής του, ο βουλευτής εξήγησε ότι το όπλο δεν ήταν δικό του αλλά του αστυνομικού συνοδού του, ο οποίος όμως δεν ήταν μαζί του. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι... μάλλον θα το είχε ξεχάσει στο αυτοκίνητο!

Μας γεννιόνται λοιπόν δύο απορίες:
1) Επιτρέπεται να διεξάγουν έρευνα αστυνομικοί σε αυτοκίνητα βουλευτών; Από όσο ξέρουμε έχουν καταφέρει αυτά τα μπουμπούκια, να μη τους αγγίζει κανείς. Άμα θέλουν μπορούν να αρνηθούν αστυνομικό έλεγχο (τουλάχιστον εφόσον δεν έχουν υποπέσει σε προφανή παρανομία) και μάλιστα να διαμαρτυρηθούν εντόνως για αυτήν την.... αντιδημοκρατική πράξη... Προφανώς ο Κουκούτσης ήθελε να το παίξει υπεράνω και δεν αρνήθηκε τον έλεγχο.
2) Με ποιά λογική ο φρουρός αφήνει το όπλο του, οπουδήποτε;

Συμπερασματικά λοιπόν έχουμε τις εξής περιπτώσεις:
Α) Ο Κουκούτσης έπεσε θύμα προβοκάτσιας, με τον φρουρό του να αφήνει επίτηδες το όπλο του για να τον τρέχει ο Δένδιας.
Β) Ύστερα από συνεννόηση ή και πίεση προς τον φρουρό του, είχαν συμφωνήσει το όπλο να μένει μαζί με τον βουλευτή.
Γ) Ήταν ένα τυχαίο γεγονός και σφάλμα του αστυνομικού, ο οποίος πράγματι είχε ξεχάσει τον οπλισμό του στο αυτοκίνητο του βουλευτή.

Τι πιστεύουμε εμείς:
Πραγματικά δεν ξέρουμε τί να συμπεράνουμε και όλα τα σενάρια είναι πιθανά· με πιο λογικό, το όπλο, να ήταν στα χέρια του βουλευτή εν γνώση του. Φυσικά η δικαστική έρευνα θα αποφανθεί, μιας και ασκήθηκαν διώξεις.
Όμως, όπως και να έχει ο αστυνομικός πρέπει να τιμωρηθεί, τουλάχιστον, για την αμέλειά του να «ξεχάσει» το όπλο του στο αυτοκίνητο τού κ. Κουκούτση. Τώρα αν η απόταξή του από το σώμα (όπως συζητείται) προβλέπεται από τις διαδικασίες, τότε θα πρέπει να είναι και αυτή η ποινή του. Όμως αν, αυτή η βαριά τιμωρία, θα επιβληθεί για λόγους τρομοκρατίας και «παραδειγματισμού», κατά των φίλα προσκείμενων, υπαλλήλων του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ, προς το κόμμα της Χρυσής Αυγής, τότε, πάλι, η όλη διαδικασία θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.
Όσο για τον βουλευτή, δεν νομίζουμε ότι θα προκύψει κάτι εις βάρος του...

Έχουν καταφέρει, όποια κίνηση και να κάνουν κατά της Χρυσής Αυγής, να θεωρείται εκ των προτέρων προκατειλημμένη, προβοκατόρικη, εκδικητική και να δημιουργεί το αίσθημα στους πολίτες που την υποστηρίζουν (φθάνουν κοντά το 1.000.000 στις δημοσκοπήσεις) ως της μοναδικής αντικαθεστωτικής δύναμης, που το σάπιο πολιτικό κατεστημένο κυνηγά άδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου