22 Οκτωβρίου 2012

Ναζιστικός ή Μεταξικός ο χαιρετισμός του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, στην γιορτή νεολαίας του;


Από πλευράς τους και όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, θεωρούν ότι είναι αρχαιοελληνικός χαιρετισμός που καθιέρωσε ο Ιωάννης Μεταξάς, επί δικτατορίας του:
«Περί του «ναζιστικού» χαιρετισμού…
 Είχα σκοπό να αναφερθώ εκτενώς εις τον ελληνικό, ελληνικότατο επίσημο χαιρετισμό της νεολαίας του Ι. Μεταξά, της θρυλικής ΕΟΝ, σε επετειακό αφιέρωμα στο ηρωικό «ΟΧΙ», αλλά με… επρόλαβαν οι διάφορες παλιοπατσαβούρες του συστήματος του αντιηρωικού «Ναι σε όλα», που χαλούν τον κόσμο για τον «ναζιστικό» χαιρετισμό του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου.
 Συμφώνως, λοιπόν, με το Άρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΕΟΝ: «Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτύλους ηνωμένους και την παλάμην εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς Αρχαίου Ελληνικού χαιρετισμού».»

Βασικά βεβαίως ο χαιρετισμός αυτός όταν εφαρμόστηκε στην φασιστική Ιταλία και στην Ναζιστική Γερμανία, εφαρμόστηκε αντιγράφοντας τον Ρωμαϊκό χαιρετισμό και θέλοντας να υποδείξει έκαστος, ότι αποτελεί συνέχεια και κληρονόμο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Σαφώς βεβαίως ακόμα και το μυστικιστικό σύμβολο του αγκυλωτού σταυρού δεν είναι εμπνεύσεως Χίτλερ και τουλάχιστον στην Ελλάδα η απαρχή της χρήσης του ως διακοσμητικού μοτίβου, κυρίως σε αγγεία, χάνεται στα βάθη των χιλιετηρίδων.

Αυτό όμως που μας απασχολεί και μας βάζει σε σκέψεις είναι τα εξής:
Τελικά ναζιστές ποιοι είναι;
Αυτοί που κατέκλεψαν το κράτος;
Αυτοί που συνεργάστηκαν με την ναζιστική siemens;
Αυτοί που πλούτισαν μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων;
Αυτοί που αλλοιώνουν την εθνολογική σύσταση της πατρίδος μας, φέρνοντας λαθρομετανάστες και υποστηρίζοντας την λαθρομετανάστευση;
Αυτοί που είναι εντολοδόχοι των ΗΠΑ και της Γερμανίας και εξυπηρετούν τις πολιτικές τους;
Αυτοί που παίρνουν εντολές από την λέσχη Μπίλντερμπεργκ;
Αυτοί που βλέπουν την Ελληνική σημαία ως κουρελόπανο;
Αυτοί που ακούνε Ελλάδα και ξερνάνε;
Αυτοί που πρόδωσαν και προδίδουν;
Αυτοί που υπέγραψαν και υπογράφουν μνημόνια και υποταγή;

ή  Αυτοί που χαιρετούν ναζιστικά (ή όπως η Μεταξική νεολαία);

Αλήθεια ποιοι είναι τελικά οι Ναζιστές;
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου