1 Μαρτίου 2011

"Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ τους μετανάστες"

   
Τάδε έφη ο σκηνοθέτης Κωνστ/νος Γιάνναρης, στην εφημερίδα FREE SUNDAY

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον παράνομο μετανάστη που ζητά στέγη και φιλοξενία σε μια ξένη χώρα σαν την Ελλάδα;
Η απέλαση. Βρίσκονται άνθρωποι μετέωροι, χωρίς κανένα χαρτί, σε μια χώρα που οι κάτοικοί της απαιτούν να τους διώξουν. Είναι θέμα ύπαρξης. Κοινωνικής κυρίως.

Σχεδόν σε κάθε ταινία σας ο μετανάστης είναι πρωταγωνιστής...
Είμαι ο ίδιος μετανάστης. Έχω ζήσει σε 3 διαφορετικές χώρες και έχω βιώσει την ξένη κουλτούρα. Ξέρω καλά τι σημαίνει να μην είσαι ριζωμένος κάπου. Έχω κάτι το μετέωρο μέσα μου και αυτό μου επιτρέπει να ταυτιστώ με αυτά τα μετέωρα παιδιά. Με τραβάει πολύ η έννοια του ξένου. Ο «ιερός» άνθρωπος του Καμί που παλεύει να βρει θέση σε μια μισαλλόδοξη Ευρώπη, μια ήπειρο αφιλόξενη και εχθρική στο «άλλο».

Η Ελλάδα της κρίσης μπορεί να αντέξει άλλους μετανάστες; Τους χρειάζεται;
Πιο πολύ από ποτέ! Έχει ανάγκη τη δημιουργικότητα, την ενέργεια, το πάθος τους για ζωή. Η ράθυμη και κακομαθημένη ελληνική κοινωνία χρειάζεται καινούργιο αίμα.
 
Τελικά ο σύγχρονος Έλληνας είναι ρατσιστής και ξενοφοβικός;
Ζούμε σε μια χώρα με διάφορες ιδεοληψίες και μας μεγαλώνουν ταΐζοντας τον εγκέφαλό μας με διάφορα παραμύθια. Έτσι, μεγαλώσαμε με διάφορα στερεότυπα. Όπως ότι ανήκουμε στη χώρα της φιλοξενίας, την ομορφότερη, το λίκνο της δημοκρατίας κτλ. Παράλληλα, μάθαμε ότι μπορούμε να ζούμε πλουσιοπάροχα δουλεύοντας ελάχιστα ή ότι αν έχουμε πολιτικό μέσο μπορούμε να πιάσουμε την καλή. Την ίδια στιγμή χλευάζαμε τους «ρατσιστές ξένους», θεωρώντας τους εαυτούς μας φοβερούς, αλέγρους τύπους, ανώτερη φυλή. Όλα αυτά αποδείχτηκαν φούσκες.

ΠΗΓΗ: http://www.citypress.gr/freesunday/index.html?action=article&article=556

Σκηνοθέτης, δουλέμπορος, σωματέμπορος, χρυσοπληρωμένο στέλεχος ΜΚΟ, κρετίνος ή απλά ηλίθιος είναι ο κ. Γιάνναρης; Ή μπορεί να είναι και όλα αυτά; 
Διαβάστε τι λέει: "Η ράθυμη και κακομαθημένη ελληνική κοινωνία χρειάζεται καινούργιο αίμα"
Αυτά τα ρατσιστικά σκουλήκια είναι που πρέπει να αντιμαχόμαστε όλοι οι Έλληνες· και αυτές τις φασιστικές ιδεολογίες είναι που πρέπει να πολεμάμε· ιδεολογίες που έχουν ως σκοπό την εξαφάνιση της Ελληνικής Φυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου