2 Αυγούστου 2019

"Τα αποβράσματα"... Κώστας Αχ. Καραμανλής και η παραπομπή του για ελλιπές πόθεν έσχες

Είναι γνωστή η δήλωση πια του Κώστα Αχιλλέως Καραμανλή, περί αποβρασμάτων... Δήλωσε λοιπόν ότι όποιος δεν πληρώνει το εισιτήριο του στα ΜΜΜ είναι "Απόβρασμα". 
Προφανώς και όποιος αποκρύπτει εισοδήματα από το κράτος, προσπαθεί να το κλέψει δηλαδή και να το ζημιώσει, είναι και αυτός ένα... Απόβρασμα. Και όσο μεγαλύτερο το ποσό που ζημιώνει το κράτος τόσο μεγαλύτερο απόβρασμα γίνεται...


Μόλις πέρσι τον Ιούλιο, ο περί ου ο λόγος υπουργός μας, είχε απασχολήσει την βουλή με το ελλιπές πόθεν έσχες που είχε υποβάλει. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά:
"Την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα στον εισαγγελέα αποφάσισε ομόφωνα η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, εξαιτίας κάποιων τραπεζικών παραστατικών που δεν μπορούσε -λόγω τραπεζών- να προσκομίσει.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή έδωσε τρεις φορές προθεσμία στον κ. Καραμανλή προκειμένου να φέρει τα απαραίτητα έγγραφα για να δικαιολογήσει ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ που ήταν κατατεθειμένο σε τράπεζα του εξωτερικού, ωστόσο λόγω των τραπεζικών ιδιαιτεροτήτων το ίδρυμα δεν του έδινε τα απαραίτητα έγγραφα. Κι αυτό διότι φέρεται ορισμένους να τους είχε κλείσει ενώ για άλλους η τράπεζα δεν παρείχε τα παραστατικά.
Από την στιγμή που εμφανίστηκε η συγκεκριμένη αδυναμία η επιτροπή ήταν υποχρεωμένη εκ νόμου να τον παραπέμψει στον εισαγγελέα, για να κλείσει η υπόθεση".

Δεν γνωρίζουμε την έκβαση. Μάλλον κατάφερε να προσκομίσει τα απαραίτητα τραπεζικά παραστατικά. Αλήθεια, ποια είναι αυτά τα περίεργα τραπεζικά ιδρύματα εκτός Ελλάδος, που είχε φυγαδεύσει, μέρος προφανώς, της περιουσίας του;

Και εδώ υπάρχει και το άλλο ζητούμενο. Τί έκαναν τόσα χρήματα στο εξωτερικό;
Καταλαβαίνεις λοιπόν Έλληνα τώρα; Σου ζητούν να κρατάς τα χρήματά σου στις ελληνικές τράπεζες, όμως αυτοί είναι οι πρώτοι που τα έβγαλαν στο εξωτερικό... Αυτά τα αποβράσματα...

1 σχόλιο: