29 Ιουλίου 2011

TO ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 800 ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΛΛ. ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η μείωση της "σπατάλης" σε αυτή την περίπτωση (στα τμήματα ελληνικής γλώσσας) είναι απλά το πρόσχημα που περίμεναν οι νεοταξίτες του σημερινού ΠΑΣΟΚ για να αφελληνίσουν σταδιακά τα παιδιά των ομογενών στο εξωτερικό, καταφέρνοντας ένα σημαντικό πλήγμα στην συναισθηματική και ουσιαστική διασύνδεσή τους με την μητέρα πατρίδα και ως εκ τούτου στον ελληνισμό γενικότερα. Άλλωστε ο Σημίτης το είχε πει από το 2002 (ξέρετε, τότε που "τα άρπαζαν" Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος και ...Σια) όταν ήθελε να μειώσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών που διδάσκουν με χρήματα του ελληνικού κράτους τα ελληνόπουλα στην Γερμανία: "Τα παιδιά των Ελλήνων στην Γερμανία και όπου αλλού ζουν συμπατριώτες μας είναι καλύτερο να ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ στην κοινωνία στην οποία ζουν"... Χαίρετε... Και να τους χαίρονται αυτοί που τους ψηφίζουν... Αυτά τα "άξια" τέκνα του έθνους.

Θ.Γ.


«Λουκέτο» σε 799 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας του εξωτερικού


Λουκέτο θα μπει σταδιακά στα 799 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας που λειτουργούν στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, όπως ανακοίνωσε η η υφυπουργός Παιδείας Φ.Γεννηματά.
Αναλυτικότερα, η κ. Γεννηματά παρουσίασε την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχέδιο που στοχεύσει στο να σταματήσει, όπως ανέφερε, η σπατάληση πόρων στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.
Στο εξωτερικό λειτουργούν 81 ελληνικά σχολεία, 100 δίγλωσσα και 799 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας, όπως λέγονται, και τα οποία λειτουργούν εκτός επίσημου συστήματος και δεν παρέχουν καμία πιστοποίηση.

Τα τμήματα αυτά θα κλείσουν σταδιακά, καθώς θα σταματήσουν να δέχονται μαθητές για πρώτη εγγραφή σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα από το σχολικό έτος 2012 - 2013. Η εναλλακτική, που προσφέρεται σε ένα τμήμα για να «επιζήσει», είναι να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υποδοχής.
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι εξαιρέσεις από τον γενικό κανόνα θα υπάρξουν μόνον εφόσον επιβάλλεται κάτι τέτοιο από τις τοπικές συνθήκες.
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για ΑΕΙ-ΤΕΙ
Με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου να στέκεται στην ανάγκη «ριζικών τομών» στην τρίτοβάθμια εκπαίδευση, την Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της Αριστεράς να καταψηφίζουν επί της αρχής και το ΛΑΟΣ να τοποθετείται θετικά εισήχθη το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την Τρίτη.
«Αν θέλουμε να κάνουμε ριζική τομή στην εκπαίδευση δεν θα μπουν κόκκινες γραμμές», τόνισε η υπουργός Παιδείας κι αφού ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αυτό συζητείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τα πανεπιστήμια είναι αυτά που αποτελούν παγκοσμίως ατμομηχανή ανάπτυξης, ξεκαθάρισε ότι στόχος του νομοθετήματος είναι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να αποδώσουν στην κοινωνία, «όχι στους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές».
Ακόμη η υπουργός ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά θα αλλάξει το μοντέλο διοίκησης. «Τα πανεπιστήμια δεν ανήκουν σε κανέναν μόνο στον ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας έτσι στην απαίτηση των ακαδημαϊκών «να ρυθμίζουν τα του οίκου τους», αλλά και στην επισήμανση του εισηγητή της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου ότι καταλύεται η βασική λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόσθεσε δε: «οι ακαδημαϊκοί δεν μπορεί επουδενί να μην εμπίπτουν στο Σύνταγμα».

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου