3 Ιανουαρίου 2014

25€ ζητά ο υπουργός υγείας κατά την έξοδό μας από τα νοσοκομεία. Δεν είναι παράλογο, είναι όμως εξωφρενικό.

Είμαστε περίεργοι αν θα τα δίνουν οι λαθρομετανάστες.


Πολύς ντόρος έγινε με το "εισητήριο"... εξόδου από τα νοσοκομεία, που θα μας επιβάλει ο Σπύρος (Άδωνις καταχρηστικά) Γεωργιάδης. Και έχει ξεσπάσει θύελλα διαμαρτυριών από τον κοσμάκι, που τα κόμματα της ρεμούλας του έχουν πιει το αίμα.

Κατ' αρχάς γιατί δεν είναι παράλογο
Μα φυσικά και δεν είναι παράλογο, αν σκεφτούμε ότι κατά την νοσηλεία μας σε κάποιο νοσοκομείο, δεν υπήρχε ποτέ η περίπτωση (πλην πραγματικά ελαχίστων εξαιρέσεων) να μη τα σκάσουμε, ο καθένας αναλόγως του βαλαντίου του, σε όλο σχεδόν το προσωπικό του νοσοκομείου. Από τις νοσοκόμες μέχρι τους ιατρούς και όλους τους ενδιάμεσους, που μπορεί να μας φρόντιζαν, όλοι λάμβαναν πάντα το κατιτίς τους...
Μπαίνοντας λοιπόν σε ένα νοσοκομείο, ακόμα και σήμερα, στην εποχή της λιτότητας και των συνεχώς συρρικνούμενων εισοδημάτων, έχεις κατά νου ότι θα πρέπει να δώσεις ένα... "δωράκι" στους ανθρώπους που θα σε φροντίσουν. Γιατί λοιπόν μας πειράζουν τα 25 ευρώ;

Γι' αυτό λοιπόν, η επιβολή του συγκεκριμένου ποσού, είναι γελοίο να θεωρούμε ότι θα επηρεάσει την... κατάντια μας.

Γιατί όμως είναι εξωφρενικό;
Η συγκεκριμένη επιβολή της καταβολής ποσού εξιτηρίου, γίνεται για να κλείσει τις αχόρταγες μαύρες τρύπες των νοσοκομείων. Είμαστε βέβαιοι, ότι τα ποσά που θα συγκεντρώνονται θα καταβροχθίζονται από αυτήν την αχόρταγη μελανή οπή. 
Αυτοί λοιπόν οι άχρηστοι, οι διαχρονικά άχρηστοι και καταχραστές του δημοσίου βίου, βουλευτές και υπουργοί, δεν πράττουν ποτέ τα αυτονόητα. Ακόμη και σήμερα που η τρόικα επιβάλει κάποια πράγματα, δεν επιχειρούν να χτυπήσουν τελειωτικά την ρεμούλα στα δημόσια νοσοκομεία.
Αρπαχτές δισεκατομμυρίων, από το κατώτερο προσωπικό που έκλεβαν φορτηγά παραφαρμακευτικών ειδών (γάντια, βαμβάκι και ό,τι άλλο μπορεί να βρίσκεται μέσα σε μία αποθήκη, ή στα ντουλάπια των νοσοκομείων)· μέχρι του ιατρούς χειρουργούς, οι οποίοι, τη συνεργασία των προμηθευτών, υπερτιμολογούσαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Υλικό αξίας 100 ευρώ θα μπορούσε να καταλήξει ως χρέωση τα.... 1000 ευρώ (στην καλλίτερη περίπτωση). Για τέτοια ρεμούλα μιλάμε.

Γι' αυτό λοιπόν η συγκεκριμένη επιβολή των 25 ευρώ είναι εξωφρενική. Γιατί εδώ και δεκαετίες, αλλά και ακόμη και σήμερα, οι πολιτικάντηδες, τη συνεργία φυσικά και των στελεχών των νοσοκομείων, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο (στο ποσοστό που αναλογεί στον καθένα), ρήμαξαν στην κυριολεξία τον τόπο και δεν κάνουν στην ουσία καμμία προσπάθεια να χτυπήσουν την ρίζα του προβλήματος.

Μπορεί να μη τα φάγαμε όλοι μαζί, αλλά όλοι μαζί ανεχτήκαμε και ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση. Και συνεχίζουμε να ψηφίζουμε αυτούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση,
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ. Αυτούς που ρήμαξαν και ρημάζουν τον τόπο, ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνάμεις του.
Και μας πειράζουν τα 25 ευρώ. Είμαστε για φτύσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου