21 Μαΐου 2011

Προεκλογική εκστρατεία των Τούρκων σε ελληνικό έδαφος - Στη Θράκη το Σαββατοκύριακο η σύζυγος Ερντογάν

Προεκλογική εκστρατεία στη Δυτική Θράκη θα κάνει ουσιαστικά το προσεχές Σάββατο 21 Μαϊου η Εμινέ Ερντογάν. Η μαντιλοφορούσα σύζυγος του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φθάνει στη Θράκη συνοδευόμενη από τον υπουργό Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) Εγκεμέν Μπαγίς.

Η διήμερη επίσκεψή της, για την οποία οι τοπικοί φορείς τηρούν σιγήν ιχθύος, θα γίνει υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς η τουρκική κυβέρνηση ανησυχεί ότι κάποιοι θα μπορούσαν να την εκμεταλλευθούν ώστε να προκαλέσουν προεκλογικό πλήγμα στον ηγέτη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Η αφορμή για την επίσκεψη της κυρίας Ερντογάν είναι η συμμετοχή της στην τελετή της περιτομής (σουνέτι) του εγγονού του Αχμέτ Σαδίκ, εμβληματικής μορφής της μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία οργανώνεται από τον γιο του Σαδίκ, τον Λεβέντ Σαδίκ, στο χωριό Φιλύρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ιδιωτική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Θράκη, η κ. Ερντογάν θα συμμετάσχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε τελετές διαφόρων φορέων και συλλόγων της μουσουλμανικής μειονότητας, όπως σε τελετή ανάγνωσης κορανίου (χατίμ) από μικρά παιδιά. Η τουρκική αποστολή θα αποτελείται από περίπου 20 άτομα.

Η επίσκεψη της κυρίας Ερντογάν έχει ξυπνήσει ήδη σε πολλούς κύκλους εθνικιστικά αντανακλαστικά, ενώ ανησυχία επικρατεί και στο υπουργείο Εξωτερικών αν και δημοσίως ουδείς πρόκειται να το παραδεχθεί. Ωστόσο, ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι η επίσκεψή της έχει ευρύτερη σημασία.

Το κόμμα του κ. Ερντογάν έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά βήματα στο να αυξήσει την επιρροή του στους Δυτικοθρακιώτες, είτε μέσω κυβερνητικών διαύλων είτε μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Αλλωστε, η κυβέρνηση Ερντογάν έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση της τουρκικής διασποράς σε πολλές χώρες και πρόσφατα ιδρύθηκε ειδικό γραφείο στην τουρκική πρωθυπουργία που θα παρακολουθεί όλα αυτά τα θέματα.
ΠΗΓΗ:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=401702

1 σχόλιο:

  1. Ας ξυπνησουν οι Ελληνες Πολιτικοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Αλλα δεν ξυπνανε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Η Θράκη Σύντομα θα ενωθεί με την Τουρκία Ελληνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αντι να Δυναμωσουν το Ελληνικο στοιχειο Αφηνουν την Θρακη ΝΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΗΤΕ!!!!!!!!!!!!!
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!!!!!!!!

    5.000.ΟΟΟ Τουρκους να ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΣΒΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή