19 Απριλίου 2011

Πέρσι το Πάσχα η βενζίνη είχε 90 λεπτά. Τι γίνεται;

Τα κατάφεραν τελικά και μας επέβαλαν την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη.
Εγχώρια λαμόγια και οι γύπες του εξωτερικού, που θέλουν να μας εξαθλιώσουν πλήρως, να μας πάρουν και το τελευταίο ευρώ που μας απέμεινε και να μας υποτάξουν, εκτοξεύουν την τιμή της βενζίνης στα 1,70 ευρώ!

Δεν ξέρω τι μας ψεκάζουν και πως μπορούμε να αντιδράσουμε, αλλά όταν πέρσι, με την τιμή της βενζίνης στα 0,90, είχαμε βγει από τα ρούχα μας, με την τιμή μετά από ένα μόλις χρόνο στα 1,70 ευρώ, τι πρέπει να κάνουμε;

Και να πεις ότι μπορείς να πάρεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής οι αστικές συγκοινωνίες τιμώνται:
1,40 ευρώ: για τα τραίνα και για κυκλοφορία σε όλα τα μέσα για 1 ώρα και 30 λεπτά.
1,20 ευρώ: για λεωφορεία και μία διαδρομή.

Δηλαδή για να πας κάπου και να επιστρέψεις χρειάζεσαι περί τα 3 ευρώ δηλάδή 1,000 δραχμές...

Στα ΝΕΑ διαβαζουμε:

Και νέο άλµα έκανε χθες η αµόλυβδη βενζίνη που βρίσκεται πλέον µια ανάσα από τα 1,70 ευρώ το λίτρο, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τις εξελίξεις στις ξένες αγορές αφού τις τελευταίες ηµέρες το πετρέλαιο υποχωρεί συνεχώς.
Από τα 114 δολάριατο βαρέλι της περασµένης Πέµπτης,η τιµή του µπρεντ διαµορφωνόταν χθες στα 111-112 δολάρια αλλά αντιστρόφως ανάλογη πορεία ακολουθεί η τιµή της αµόλυβδης βενζίνης στην ελληνική αγορά, κάνοντας παράγοντες της αγοράς να µιλούν για ακόµη ένα νέο κρούσµα κερδοσκοπίας. Από τo 1,66 ευρώ το λίτρο που ήταν η µέση τιµή της αµόλυβδης στις αρχές της προηγούµενης εβδοµάδας, την Παρασκευή αυξήθηκε στα 1,673 ευρώ και χθες, σύµφωνα πάντα µε το Παρατηρητήριο Τιµών Υγρών Καυσίµων, εκτινάχθηκε στα1,694 ευρώ. Αυξήθηκε δηλαδή κατά τρία και πλέον λεπτά µέσα σε µια εβδοµάδα, ακολουθώντας τη δική της «αυτόνοµη» πορεία, παρά το γεγονός ότι η τιµή του αργού πετρελαίου σηµειώνει σηµαντικές απώλειες τις τελευταίες ηµέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου